• Gone_hovedbilde

Gone: Løs krimmysterier med ”Mr. Big”

Savner du Sporløst forsvunnet? Da kan Viaplays nye spenningsserie Gone være for deg. 

Gone er en intens krimserie om FBI agenter som spesialiserer seg på bortførelsessaker. I sentrum har vi ”Kick” (Leven Rambin, The Hunger Games), 15 år etter at hun selv ble forsøkt bortført, og Frank (Chris Noth, Sex and The City), FBI-agenten som reddet henne.

Kick er nå en selvforsvarstrener som iherdig forsøker å komme seg videre i livet, noe som ikke er enkelt da hennes PR-kåte mor har utgitt en bok om den traumatiske hendelsen.

Sammen med romkameraten og hackeren James (Andy Mientus, The Flash) blir Kick rekruttert av Frank til å finne en bortført jente. For hvem er vel bedre til å løse bortførelser enn noen som opplevde det selv? Kick innser at den eneste måten hun kan komme seg videre på er ved å hjelpe andre.

Se trailer på sesong 1

Er du klar for en dose klassisk amerikansk krim? Abonner på Viaplay Film og Serier via RiksTV.

Dreven innen krim

Amerikansk prosedyrekrim har blitt en egen sjanger gjennom serier som CSI og NCIS. Gone kan skilte med erfarne produsenter innen serier som CSI, Bones og The Good Wife – alle krimserier som hovedsakelig satte karakterene og deres mellommenneskelige forhold i fokus.

Nettopp dette gjør Gone også, da den psykologisk-anlagte krimserien handler like mye om Kicks personlige historie som sakene hun må løse.

”Mr. Big” returnerer til TV-skjermen

De fleste tenker nok på Chris Noth som sjarmøren ”Mr. Big” i Sex og Singelliv, men her returnerer han til en sjanger han har enda lengre historie med. Både før og etter han flørtet med, og frustrerte Carrie og millionvis av seere, var han nemlig detektiven Mike Logan i Lov og orden. 

Chris Noth i rollen som Frank, med bekymret ansiktsuttrykk.

Allerede 10 sekunder inn i første episode dukker det opp en annen kjent 90-talls skuespiller; Lee Tergesen, best kjent som Tobias Beecher i fengselsdramaet Oz.