Meny

Gullruten 2018 - Er dine favoritter blant de nominerte?

Sigrid Bonde Tusvik leder Gullruten 2018 i Bergen. Vi benyttet anledningen til å (gjen)oppdage gode programmer fra året som gikk.

Prisutdelingen i Bergen er nok mest interessant for folk i bransjen. For de fleste av oss er nominasjonslisten langt mer interessant - rett og slett en høykonsentrert oppramsing av Norges beste TV-produksjoner i året som gikk.

En titt på listen er med andre ord en fin måte å oppdage nye favorittserier, samt minnes favoritter fra året som gikk, og glede seg til nye sesonger.

Gullruten 2018 ser du på TV 2 kl 22.15. Visste du at i Underholdningsportalen får du TV 2 sitt ukesarkiv? Du må koble opp boksen til internett for å få tilgang. Slik kobler du opp.  

Vi snakket med programredaktør Jarle Nakken i TV 2 og fått kommentarer om noen av deres nominerte programmer:

Helsekontrollen

Marte Spurkland i Helsekontrollen

I mylderet av angivelig helsebringende produkter og tjenester er det ikke lett å vite hva som er sant og hva som er tøys. Med Helsekontrollen, ledet av Marte Spurkland, tar TV2 sikte på å gi svaret på hvilke produkter og tjenester som faktisk leverer som lovet. For dette er Helsekontrollen nominert i kategorien beste livsstilsprogram.

- TV2 har en sterk tradisjon for å levere forbrukerjournalistikk i ypperste klasse gjennom TV2 hjelper deg. Det at Helsekontrollen som siste skudd på stammen allerede i sin andre sesong blir anerkjent med en nominasjon er hyggelig for oss, Marte Spurkeland, redaksjonen og produksjonsselskapet Mastiff, kommenterer Jarle Nakken.

En kveld hos Kloppen

Solveig Kloppen, sittende på bordet i sitt hjem

Når kjendisene kommer til Solveig Kloppen på middag, flytter familien hennes midlertidig ut. I år er hun nominert for beste underholdningsprogram.

- Det er kjempehyggelig at En kveld hos Kloppen er nominert til Gullruten. Dette er jo et prosjekt som betyr såpass mye for Solveig at hun rett og slett åpner hjemmet sitt for å lage talkshow, og inviterer interessante gjester til et godt måltid og gode, nære samtaler, sier Jarle Nakken

Tobias Santelmann i Grenseland

Tobias Santelmann i stemningsfullt lys, ute i skogen.

Santelmann var fra før kanskje best kjent for sin rolle i filmen Kon-Tiki. Grenseland er hans første første hovedrolle i en dramasatsning, hvilket resulterte i nominasjon i kategorien beste mannlige skuespiller.

- Tobias Santelmann gjorde en fremragende jobb i Grenseland, og er helt sikkert en skuespiller vi kommer til å se mer av i tiden som kommer. Dette er en serie som i tillegg til å være populær i Norge også har fått internasjonal oppmerksomhet, forteller Jarle Nakken.

Farmen

Farmen-deltakere stilt opp, sammen med programleder Gaute Grøtta Grav.

Det er nærmest for tradisjon å regne at Farmen blir nominert i kategorien beste konkuransedrevne reality. Slik ble det også for 2017-utgaven, som var den 13 sesongen i rekken. Neste sesong spilles inn i høst.

- Farmen har etablert en egen standard innen konkurransedrevet reality, og er med rette igjen nominert til en Gullrute. Dette konseptet er ett av de aller største flaggskipene på TV2, og engasjerer alle seergrupper over hele landet gjennom sterkt innhold og flust av magiske øyeblikk, kommenterer Jarle Nakken.

Med RiksPakken får du alle TV 2 sine kanaler tilgjengelig. I tillegg får du strømmefavoritten HBO Nordic med både serier og filmer. 

Du finner hele listen over nominerte program her