Meny

Westworld er den mest sette serien etter Game of Thrones

Sesong 2 er ute!

Snart to år etter første sesong, er HBO Nordic-serien Westworld endelig tilbake. Som i første sesong bys det på hjernevridende gåter og sjokkerende plotvrier. 

Sesong 1 bød på navn som Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Ed Harris, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson og norske Ingrid Bolsø Berdal i rollene.

Denne sci-fi thriller-serien, basert på Michael Crichtons film fra 1973, er skapt av Jonathan Nolan (Person of Interest) og Lisa Joy (Pushing Daisies). Den ble enav de store snakkisene i 2016 og dessuten en stor seersuksess.

Se Westworld på nett-TV eller med RiksTV-appen nå. Ny episode hver uke, 10 uker fremover.

Lever ut sine mørkeste fantasier

Serien er satt til en fremtid hvor den Western-inspirerte fornøyelsesparken Westworld lar sine gjester leve ut sine mørkeste fantasier med parkens menneskelignende roboter.

Serien startet i det en rutineoppdatering i programmene til robotene - kalt “verter” (“hosts”) - skaper uforventede avvik i deres oppførsel.

Dette uroer de menneskelige ansatte i parken, da vertene ser ut til å utvikle hevngjerrighet, sorg og andre ting som minner om menneskelige følelser. Det de ikke vet er at noen av robotene i det skjulte har begynt å lære sannheten om seg selv og verdenen de lever i.

"Maeve" (Thandie Newton) og en mannlig birolle, står side om side i et mystisk rom med rødt lys. Maeve holder et futuristisk maskingevær i hånden.

 

Ny sesong beskrives som brutal og episk

Med den nye sesongen går serien mot nye horisonter, i kjølvannet av den eksplosive slutten på sesong 1. I sesongavslutningen så vi hva som kunne skje når verter frigjøres fra de atferdsmessige begrensningene de er programmert med.

Dette spiller serien videre på i sesong 2. Vi følger blant annet Dolores Abernathy (Wood) der hun tar opp kampen mot dem som passer på henne, de andre robotene og gjestene. Men å få alle på sin side vil vise seg vanskelig, samtidig som noen fra utsiden forsøker å overta kontrollen over parken.

Wood har selv uttalt hva Dolores ønsker: “Jeg tror definitivt hun vil ha rett på sin egen frihet, og hun vil ha tilgang til verdenen utenfor, som har blitt nektet henne så lenge. Jeg vet ikke enda om hun ønsker å ødelegge verdenen utenfor eller ei. Jeg tror det er noe vi skal utforske ytterligere”.

Utforskning og gåter fortsetter i ny sesong

Det er ingen tvil om at Westworld er en serie som åpner for mye analyse og drøfting fra episode til episode, fullpakket med tematisk utforskning, blant annet om hva det betyr å være et menneske.

Serien sparer heller ikke på kruttet når det kommer til de store gåtene. Serieskaperne har uttalt at de gir uoffisielle navn til sesongene for å fortelle hva som er i vinden den sesongen.

Derfor hadde første sesong tittelen “The Maze”, da både den fysiske og mentale labyrinten var i fokus. Den kommende sesongen har fått tittelen “The Door”. Hva det betyr får vi vente å se, men det blir utvilsomt en tankespinnende reise for alle seriens seere denne sesongen.

Ed Harris i rollen som The Man in Black, stående, skuende i profil, med blodflekker på klærne.

Serien har også lovet videre utforskning av parken, og bekreftet at denne sesongen vil spille videre på parken Shogun World som ble hintet til mot slutten av sesong 1. Det forventes også at deler av sesongen muligens blir satt til verdenen utenfor.

Nolan uttaler selv: “Det meste av sesongen er lagt til den originale Westworld-parken. Men vi får også sjansen til å vise noen av de andre verdenene. Vi har også et par episoder hvor handlingen foregår i Shogun World, mens våre andre handlinger forsetter andre steder.

Så jeg vil si at vi prøver å holde forventningene på et temperert nivå, men jeg må si at det vi har oppnådd å skape med Shogun World er spektakulært.”

Svenske skuespillere inntar serien i år

Den nye sesongen av HBO-serien vil by på mange nye fjes, som karakterer fra Shogun World, spilt av Kiki Sukezane (Heroes: Reborn) og Hiroyuki Sanada (The Wolverine), samt svenske Fares Fares (kjent fra de svenske komediene Kopps og Jalla! Jalla! og amerikanske filmer som Zero Dark Thirty og Safe House).

Vikings-favoritten Gustav Skarsgård blir også å se. Skarsgård vil spille den dresskledde karakteren Karl Strand, mens Fares spiller teknologen Antonie Costa. Både Strand og Costa jobber for Delos, selskapet som eier Westworld og de andre parkene.

Fire Westworld-karakterer stående på en skrå rekke, sett fra siden, skuende framover, utendørs. Bernard står lengst til høyre. En av de andre karakterene holder et maskingevær.

Som om ikke det var nok, vil skuespillere som Zach McClaron (Fargo), Jonathan Tucker (Justfied) og Betty Gabriel (Get Out) dukke opp i sesong 2. Dette i tillegg til at Dolores’ far Peter Abernathy (Louis Herthum) og Angela (Talulah Riley) vil få utvidede roller i sesong 2, etter å ha dukket opp i første sesong.

Har du ikke fått med deg sesong 1 av Westworld enda, eller ønsker å friske opp hukommelsen? Sesong 1 av Westworld er tilgjengelig med HBO Nordic via Rikspakken. Med vår bestselgende TV-pakke har du alle filmer og serier tilgjengelig fra HBO Nordic