• heathers_101_MM_0447_R_Toppbilde1920px

Heathers: 80-tallsklassiker blir serie hos HBO Nordic

Husker du filmen Heathers? Endelig er HBO Nordic-serien her!

HBO Nordic inviterer deg tilbake til historien om Veronica Sawyer og Heatherne. Se denne bekmørke amerikanske «high school»-satiren! 

Veronica Sawyer (Grace Victoria Cox, Under The Dome) er en typisk «flink pike», skoleflink og passe godt likt av de fleste. For å opprettholde sin status som en av de mest populære jentene på skolen er hun også venner med Chandler, Duke og McNamara, som sammen utgjør «the Heathers»; den mest eksklusive klikken på skolen.

Fem av hovedpersonene i serien Heathers samlet i en gymsal, fire sittende, en stående

Heather Chandler (Melanie Field) er sjefs-Heather og skolens mest idealiserte og fryktede skikkelse. Alle vet at Chandler har nok makt og følgere på sosiale medier til å ødelegge livet til sine fiender. Veronica begynner å frykte nettopp dette etter at hun latterliggjør Chandler på en fest.

Med RiksPakken får du alle serier og filmer fra HBO Nordic inkludert. Visste du at med RiksTV-appen kan du se på HBO Nordic fra mobil, nettbrett, nett-TV og Apple TV? Last ned appen nå.

Sammen med J.D. (James Scully), den mystiske nye gutten i klassen, bryter Veronica seg inn hos Heather Chandler for å ødelegge hennes rykte og makt, før hun kan gjengjelde. Planen går derimot fryktelig feil når Veronica og J.D., tilsynelatende ved et uhell, dreper Heather Chandler…

Et nytt selfie-besatt hierarki

Der originalfilmen fra 1988 tok for seg de arketypiske videregående klassene, slik som nerder, cheerleaders og fotballspillere, har 2018-serien oppdatert klikkene til mangfoldet dagens ungdommer lever i. Endringen ser vi først og fremst blant Heatherne; der trioen på toppen i originalfilmen utgjorde tre radmagre hvite supermodeller, er karakterene nånoe ganske annet.

Chandler er overvektig, McNamara er svart (og påstår hun er lesbisk), mens Duke identifiserer seg som kjønnsskeiv. Det sistnevnte gjør Heather Duke til en av få karakterer på TV som ikke bruker mannlige eller kvinnelige kjønnspronomen. Det handler ikke lengre om hvordan du ser ut, men hvor mange følgere du har på sosiale medier.

To av hovedpersonene i serien Heathers, sett forfra.

Har du Favoritter i dag kan du enkelt oppgradere abonnentet ditt med HBO Nordic på Min side

Serieskaper Jason Micallef forklarte selv endringen med:

«Grunnen til at jeg endret Heatherne sine overflatiske identiteter er at jeg tror dagens skildring vil resonnere mer. I dagens samfunn er det flere forskjellige typer ambisiøse mennesker. Folk man i 1988 ikke ville sett for seg som de mest populære i skolen, kan i dag være – og er ofte – de mest populære. Og siden dette er en TV serie, har vi mye mer tid til å utforske karakterene og seriens videregående klassesystem.»

 

Kjente 90-tallsstjerner dukker opp

Allerede i åpningssekvensen av den nye Heathers, dukker originalstjernen Shannen Doherty opp i ny rolle som J.D.s mor. Doherty er kanskje best kjent for oss nordmenn som Brenda Walsh i den ikoniske ungdomsserien Beverly Hills, 90210.

Også Selma Blair, kjent fra ungdomsthrilleren Et Farlig Spill, gjeste-spiller i Heaters som Heather Dukes alkoholiserte og kjederøykende stemor. Dette er dermed en serie spesielt designet for nostalgikere med en hang til 90-tallet og sent 80-tall.

Heathers-hovedrolleinnehavet Grace Cox, sittende i trapp, i rollen som Veronica

Kan falle i smak hvis du likte Glee eller Mean Girls

I de siste årene har ungdomsserie-sjangeren gått vekk fra de satiriske elementene som gjorde serier som The OC og Glee til snakkiser, til fordel for mer seriøse skildringer; som vi ser i mord-mysteriet Riverdale og vår egen Skam.

Med Heathers håper de å harselere med dagens samfunnsnormer som PK-kultur, internettaktivisme og de stadig flere båsene vi kan identifisere oss med. Den nå 30 år gamle originalfilmen ble fort gullstandarden for ungdomssatirer og inspirerte alt fra Clueless til Glee. HBO Nordics Heather fortsetter - og oppdaterer – den bitende, mørke ånden til originalen og de mange morsomme «one-liner»-tunge popkulturverkene den inspirerte.

Kan du se HBO Nordic på mobilen, og lurer på hvorfor du ikke får opp HBO Nordic på TV-en? Du må koble opp SMART-boksen til internett for å kunne strømme flere serier og filmer. Slik kobler du opp. 

Likte du denne saken? Les mer om disse seriene fra HBO Nordic: