• ITonya

Foto: Nordisk Film

I, Tonya: Husker du hva som skjedde med Tonya?

Den Oscar-vinnende, mørke dramakomedien er tilgjengelig i Filmleie.

I starten av 1994 var Tonya Harding en av verdens fremste kvinnelige kunstløpere. Som en av to amerikanske kunstløpere under OL på Lillehammer det året, var hun nesten den beste fra hjemlandet sitt. 

Det eneste hinderet for hederstittelen var konkurrenten Nancy Kerrigan, som ble banket opp av menn hyret av eksmannen til Harding i oppløpet til OL. I, Tonya forteller den vanvittige, virkelige historien om livet til Tonya Harding og alt det som ledet opp til skandalen som ødela Tonya's karriere og omdømme. 

Isolert hendelse

I, Tonya tar ikke bare for seg Kerrigan-skandalen, men også et mer helhetlig blikk på Hardings liv som en ung kvinne fra arbeiderklassen og hennes kamp inn i den amerikanske kunstløpereliten.

Med et vittig manus og en sterk prestasjon fra Oscar-nominerte Margot Robbie (Wolf of Wall Street, Suicide Squad) er filmen mer interessert i å utforske klasseskille og sexismen Tonya opplevde som kunstløper, enn å glorifisere selve overgrepet.  

Med SMART-boks oppkoblet til Internett, får du tilgang til Underholdningsportalen med de nyeste og beste filmene. Les mer og skaff deg tilgang til Filmleie! 

 Margot Robbie i I, Tonya

Oscarvinnende mor 

Allison Janney, kanskje mest kjent for de komiske rollene sine i TV-serien Presidenten og Mom, vant Oscar for beste kvinnelige birolle for rollen som Tonyas kalde og kritiske mor, LaVona.

Kritikerne bemerket også innsatsen hennes; VGs anmelder kalte filmen underholdende og full av severdige skuespillerprestasjoner, med Janney "farlig god" i rollen som LaVona. Dagbladet trillet em femmer og roste filmen for dens nyanserte og lekne fremstilling av kompliserte mennesker: 

"Resultatet blir en leken film der publikum er særs oppmerksomme på at det de ser, ser subjektive gjenfortellinger av en historie, ikke noen objektiv sannhet - en forfriskende avveksling fra de sedvanlige, svært så uironiske filmene som alltid florerer i Oscar-sesongen". 

Alison Janney i I, Tonya

Med I, Tonya kan du altså forvente en morsom og høyst subjektiv fortolkning av virkelige hendelser, med skuespiller-prestasjoner i verdensklasse. Du finner I, Tonya nå i Filmleie. Les mer om RiksPakken