• julenøtter

Ikke gå glipp av julenøttene

 Julen er årets koseligste tid, men den kan også være hektisk. Se programmene som gir deg julestemning akkurat når det passer deg! 

 Julekalendere og andre juleprogrammer på TV hører med i desember. De er med på å vekke julestemningen, i en tid som kan være veldig travel, med veldig mye skal på plass i løpet av noen få uker. Nettopp derfor er ritualet med å sette seg ned med en ny episode av din utvalgte julekalender så fint – og nettopp derfor kan det være så vanskelig å få med seg alle episodene.

For store og små

Før var julekalenderen på TV noe som var ment for barna, og forbeholdt NRK. I dag er det en rekke forskjellige kanaler som visere julekalendere, for både store og små. Barna kan kose seg med «Julekongen», «Jakten på tidskrystallen», «Theo og den magiske talisman» og «Pakten» på NRK, TV2 byr på «Tinkas juleeventyr», mens Viaplay serverer spenning og moro i «Det store eksperimentet 2».

De voksne har også mye å velge mellom i år.

TV2 har funnet fram igjen klassikeren «The Julekalender», mens TVNorge byr på et gjensyn med «Jul i Blodfjell». Nytt i år er «Juleølkalenderen» på MAX, hvor blant annet Ylvis skal smake gjennom juleøl - i store mengder.

Julenøttene på NRK

Programmet vi er nøtt til å se

Og i romjulen er Julenøttene en tradisjon vi rett og slett må ha med oss! Nok en gang skal Øystein Bache og Rune Gokstad by på oppgaver fra fjern og nær, som vi kan løse sammen hjemme i stua, mens vi lar julematen synke. Men, også romjulen kan være hektisk – selv om julefreden har «senket seg». Selv om det er hyggelige ting man har på kalenderen, som å reise på julebesøk til slekt og venner, kan det være nok å rekke over – og da er det som regel ikke TV-programmer som står øverst på prioriteringslisten.

RiksTV på nettbrett

Enkel løsning

Heldigvis finnes det en løsning! Det er nemlig slutt på den tiden hvor man absolutt måtte skynde seg hjem til et visst klokkeslett, hvis man ikke ville gå glipp av kveldens episode. I dag kan du selv velge når, hvor og hvordan du ser programmene dine!

RiksTV-appen lar deg se TV hvor du vil, og når du vil – for eksempel i opptak på mobil eller nettbrett, mens du sitter på flyplassen og venter på å komme hjem til jul, eller i bilen på vei for å besøke bestemor og bestefar – eller på vei hjem fra besøk. Kanskje blir du plassert på en benk på kjøpesenteret, mens din bedre halvdel «bare skal innom en butikk for å se etter en liten ting» … Og dersom du mister begynnelsen av programmet, kan du starte forfra, eller bare finne det i ukesarkivet senere.

RiksTV på mobil

Alle får se sine favoritter

Andre ganger er det ikke det å rekke hjem som er problemet, men at andre i familien ønsker å se noe annet. Også her er det en enkel løsning. RiksPakken lar deg se TV i fire ulike rom, uten at det koster noe ekstra. Det er jo ikke alltid slik at alle i familien vil se det samme programmet, men med RiksPakken er ikke dette noe problem. Dermed er det helt opp til deg når du ser programmene du bare må få med deg i desember.