• JurrasicWorld

Mer dinosaurfeber med Jurassic World: Fallen Kingdom

Regissør J.A. Bayona bringer utvilsomt dinosaurfeberen tilbake med Jurassic World: Fallen Kingdom. 

Endelig er oppfølgeren til Jurrasic World fra 2015, Jurassic World: Fallen Kingdom, klar for Filmleie. Også denne gangen med Chris Pratt og Bryce Dallas i hovedrollene. 

Få tilgang til Underholdningsportalen og Filmleie ved å koble dekoderen SMART-boks II til internett. Les mer om hvordan du får tilgang til Filmleie her. 

Det har gått tre år siden dinosaurparken Jurassic World stengte dørene for godt. Dinosaurene har overtatt øya totalt, men et vulkanutbrutt truer med å utrydde hele deres eksistens på nytt. Owen og Claire må bestemme seg for om de skal trosse naturens gang, og berge de forhistoriske skapningene. 

Premiere i Filmleie: 22. oktober. 

Sjanger: Action, eventyr, Sci-Fi
Skuespillere: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Toby Jones, Ted Levine
Regi: J.A. Bayona
Manus: Derek Connolly, Michael Crichton, Colin Trevorrow
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Lengde: 2 t. 8 min.

Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Partier med mørk stemning og scener med skremmende og truende dinosaur-angrep, hvor mennesker blir drept, gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Se trailer! 

Godt komponert actioneventyr 

Filmen om dinosaurenes skjebne formidler tidlig at det ikke lønner seg at mennesker tukler med naturen og kloden vi lever på. Som den første filmen fra 1993, er dette også en advarsel mot eksperimenteringen av planten vår. Selv om den femte filmen i rekken ikke kan måle seg med Spielbergs første produksjon, er dette et godt komponert actioneventyr. 

Allikevel er det ikke mye som har forandret seg siden den første filmen om Jurassic Park kom i 1993. De godtroende menneskene tror de klarer å holde dinosaurene i sjakk ved egne ferdigheter, det går selvfølgelig galt og de godtroende menneskene må nå kjempe for å overleve de majestetiske dyrene. 

Men det er ingenting som tilsier at dette ikke funker på et filmlerett. 

Jurassic World: Fallen Kingdom

God prestasjon av regissør Bayona 

I den filmen fra 2015 hadde Colin Trevorrow regien, mens han i Fallen Kingdom har hatt en sentral rolle i utarbeidelsen av filmens manus. Regissørstolen er denne gangen overlatt til J.A. Bayona, som har klart å skape flere unike øyeblikk i løpet av den godt over to timer lange filmen.

Blant annet klarer regissør Bayona å illustrere utryddelsen av de vakre skapningene dinosaurene var, på en poetisk måte. Når en gigantisk dinousaur av typen Brontosaurus forsvinner i røyk og rosa damp, illustrer han muligens det kreative bildet vi mennesker har av utryddelsen av de gigantiske skapningene. 

Jurassic World: Fallen Kingdom

Chris Pratt som vi kjenner han 

Claire Dearing, som spilles av Bryce Howard, er tidligere leder i fornøyelsesparken som fikk gjennomgå i Jurassic World fra 2015. Dearing allierer seg nok en gang med forskeren Owen, som spilles av Chris Pratt for å redde de dyrebare dinosaurene. 

Chris Pratt er som han pleier i sine skuespillerprestasjoner. Han gjør akkurat det han må i rollen som Owen Grady, og that's it. De som har sett han spille før, vet hvordan dette fungerer og det har blitt hans "spesialitet" i Hollywood. 

Mange oppfattet nok kjemien mellom Pratt og Howard som smått klein. Kjemien er utvilsomt bedre i den andre filmen. I tillegg klarer skuespillerne å gi oss et godt inntrykk av karakterene - vi blir glade i både de og dinosaurene. 

En triologi er lovet 

Dette er en film for dinosaurfanatikerne. Jurassic World: Fallen Kingdom vil uten tvil bringe dinosaurfeberen tilbake til TV-stuer over hele verden. I tillegg blir løftet om en dinosaurtriologi trukket frem da slutten veldig elegant legger opp til en tredje film om Jurassic World. Da er det vel bare å være tålmodig, da. 

Se Jurassic World: Fallen Kingdom i Filmleie fra 22. oktober. Les mer om Filmleie og hvordan du får tilgang til hundrevis av leiefilmer her