Meny

Klart for åttendelsfinaler i Champions League

Mulig hegemoniskifte i toppen?

Blant åttendelsfinalene i Champions League er oppgjøret mellom PSG og Real Madrid den virkelig store godbiten. Viasat-kommentator og Champions League-ekspert Petter Veland mener oppgjøret betyr mer enn bare vinn eller forsvinn for storklubbene.

– Dette er det virkelig store oppgjøret i åttendelsfinalene. Her ligger det et mulig hegemoniskifte i luften. Både sportslig og økonomisk, sier Petter Veland til RiksTV.

De neste ukene spilles de første kampene i åttendelsrundene av Champions League, og fotballelskere kan se fram til åtte spennende oppgjør mellom Europas beste klubber. I likhet med mange andre var det storoppgjøret mellom PSG og Real Madrid Petter Veland først lot seg bite merke i da trekningen av åttendelsfinalene ble unnagjort.

– Dette oppgjøret har så mye i seg. Ronaldo mot Neymar. Gamle tradisjoner mot nye penger. Real Madrid har vært en storklubb i lang, lang tid og vunnet Champions League tre av de fire siste sesongene. PSG er kanskje det laget i verden som satser hardest på å vippe dem av tronen. Nå skal vi få svaret på om de klarer å ta steget, sier Petter Veland.

Med Viasport i RiksPakken får du tilgang til Champions League der du er - når du vil. Se favorittkampene dine på laptop eller på mobilen med RiksTV-appen. Last ned appen nå.

PSG er (knappe) favoritter

På forhånd ser ting lyst ut for franskmennene. De har hatt en eventyrlig sesong så langt og blåste gjennom gruppespillet i Champions League med fem seire og ett tap. I Ligue 1 leker de seg og leder med solide 11 poeng foran Marseille.

For Real Madrids del er ting verre. I gruppespillet i Champions League ble de henvist til andreplassen av Tottenham. I hjemlig serie ligger de helt nede på fjerdeplass i skrivende stund. Petter Veland vil likevel ikke avskrive spanjolene.

Real Madrid-spiller inntar fotballbanen, mens tusenvis av deres fans holder opp hvite og lilla plakater i bakgrunnen.

– Real Madrid har slitt voldsomt denne sesongen, og jeg tror problemet er sammensatt. Blant annet virker de litt mette på suksess og litt dårlig trent. Uansett ser det ikke ut til at de klarer å trykke på de riktige knappene for å komme seg ut. Likevel blir det feil å avskrive dem.

Nå skal de ut i et storoppgjør som kan avgjøre hvem som blir sett på som verdens beste klubb. Kanskje det er akkurat det Real Madrid trenger for å komme i gang igjen. 

– Jeg holder PSG som knappe favoritter, men tør ikke gi dem mer enn 60 prosent sjanse for avansement, sier Petter Veland.

Tror på Barcelona

Et annet åttendelsoppgjør som Veland gleder seg til er bataljen mellom Chelsea og Barcelona.

– Da trekningen kom så jeg på oppgjøret mellom Chelsea og Barcelona som en jevn affære. Nå er det imidlertid klar fordel for Barcelona. Det er noe som ikke stemmer i Chelsea om dagen, mens Barcelona ser sterkere og sterkere ut.

Her vil jeg si katalanerne har 70 prosent sjanse for å gå videre til neste runde. Chelsea har rett og slett et for dårlig bunnivå om dagen, sier Petter Veland.

Lionel Messi i Barcelona-drakt, ropende, med øynene lukket

Spennende match-up

Også oppgjøret mellom Tottenham og Juventus trekker fotballeksperten fram som et av de mer spennende åttendelsoppgjørene.

– En meget spennende matchup. Tottenham har, i likhet med Manchester City og Liverpool, blitt en liten kjæledegge for mange å følge i Champions League med fin fotball og mange scoringer.

– Juventus er bunnsolide defensivt, og det blir morsomt å se om Tottenham, som gjennom gruppespillet nominerte seg til en liten outsider i Champions League, klarer å ta steget fra å være lovende til å levere når det virkelig gjelder. Her er det 60-40 i favør italienerne, sier Petter Veland.

Harry Kane i Tottenham-drakt, ser opp i luften, med foldede hender foran ansiktet.

Få med deg herligheten

Første runde av Åttendelsfinalene i Champions League spilles mellom 13. og 21. februar, mens returoppgjørene følger mellom 6. og 14. mars. Se i oversikten under hvor og når du ser ditt lag i den første åttendelsrunden.

Slik ser du 8. runde av Champions League

Tirsdag, 13 februar:
Basel - Manchester City - Viasat 4 kl. 20.45
Juventus - Tottenham -Viasport 1 kl. 20.45

Onsdag, 14. februar:
Real Madrid - PSG - Viasport 1 kl. 20.45
Porto - Liverpool - Viasport 2 kl. 20.45

Tirsdag, 20. februar:
Bayern - Besiktas - Viasat 4 kl. 20.45
Chelsea - Barcelona - Viasport 1 kl. 20.45

Onsdag 21. februar:
Shaktar - Roma - Viasport 2 kl. 20.45
Sevilla - Manchester United - Viasport 1 kl. 20.45

Gjør deg klar for ny Champions League-runde i mars: 6. 7. 13. og 14. mars. 

Gå ikke glipp av: Kvalifiseringen til fotball-VM - disse lagene er videre
Eller denne saken: Fotballåret 2018