• 1920_v1

Fjorårets beste serie er tilbake med ny sesong - terningkast 5!

The Handmaid’s Tale på HBO Nordic!

Sesong 2 av den Emmy- og Golden Globe-vinnende dramaserien er ute nå på HBO Nordic, med ukentlige episoder. 

Ett år etter The Handmaid’s Tale debut er den amerikanske dramaserien tilbake med en ny sesong. Serien har Emmy-vinner Elisabeth Moss (Top of The Lake, Mad Men) i hovedrollen og fikk universell anerkjennelse fra anmeldere for sin første sesong. Sesong 2 av serien, basert på boken av Margaret Atwood med samme navn, byr på betydelige forandringer fra forrige sesong.

Dramaserien er satt til en dystopisk fremtid i samfunnet Gilead, som tok form etter en ny borgerkrig i USA. I Gilead lever fruktbare kvinner som avl-slaver, kalt “tjenerinner” (“Handmaids”), for den mannlige makteliten.

Se The Handmaid’s Tale på nett-TV eller med Riks-TV-appen

En rekke med arbeidskvinner, vandrende i et prærielandskap. Til høyre sees en mann til hest, muligens en vakt. Dramatisk, gyldent lys.

Dette bevitner vi gjennom øynene til hovedpersonen Offred (spilt av Moss), som gikk under navnet June Osborne før hun ble fanget da hun forsøkte å rømme til Canada med ektemannen og datteren. Fordi hun er fruktbar blir Offred sendt som tjenerinne for kommandør Fred Waterford (Jospeh Fiennes) og hans kone Serena Joy (Yvonne Strahwoski).

Dypere utforskning av Gilead

Mye av kildematerialet fra boken er allerede tatt i bruk i sesong 1. I den nye sesongen står derfor serien mer på egne ben, og avviker mer fra boken, slik som de senere sesongene av Game of Thrones. Forfatter Atwood er med videre som konsulent for serien, for å utarbeide nye historier og retninger serien kan følge fremover.

En ting boken til Atwood aldri utforsket, var bakhistorien til Emily/Ofglen, spilt av Gilmore Girls-stjernen Alexis Bledel. De fleste seerne falt for denne karakteren og vil glede seg over at sesong 2 utforsker hennes historie nærmere. Videre får vi stifte bekjentskap med de forurensede “koloniene”, fylt av radioaktivt avfall, hvor vi tidligere har hørt at mange blir sendt som straffanger.

Alexis Bledel i rollen som Emily/Ofglen, med et motløst ansikt, ikledd arbeidstøy, omringet av straffanger på forurenset jord.

Å være mor vil stå sentralt

Nylig fortalte seriens hovedrolleinnehaver, Elisabeth Moss, at «mye av denne sesongen handler om det å være mor». Offred/Junes forsøk på å gjenfinne datteren Hannah vil være i fokus, slik som vi så mot slutten av sesong 1.

Serieskaper Bruce Miller har også fortalt at det kan være sjanser for at sesong 2 vil fortelle noe om hvordan det nye livet til Hannah er i Gilead, vekk fra hennes biologiske mor.

Offred/June, sett forfra, med et apatisk ansiktsuttryk, ikledd en blodig nattkjole.

Prisbelønte skuespillere til serien

Serien, som har vunnet både Emmy og Golden Globe-priser for blant annet beste dramaserie og kvinnelige hovedskuespiller, vil også introdusere nye karakterer i sesong 2. Noen av dem vil bli spilt av Oscar-vinner Marisa Tomei (Min Kule Fetter Vinni) og Emmy-vinnerne Bradley Whitford (The West Wing) og Cherry Jones (24).

Hvilken karakter Tomei skal spille er ikke kjent, men Jones vil bli å se i rollen som Holly Osbourne, moren til June, og Whitford skal spille kommandør Joseph Lawrence, arkitekten bak det økonomiske systemet i Gilead.

Har du ikke fått med deg The Handmaid’s Tale enda? Sesong 1 er tilgjengelig på HBO Nordic via Rikspakken. Koble opp SMART-boksen din til internett og få tilgang til alle serier og filmer fra HBO Nordic.