• MammaMia_1

Mer musikk, dans og feelgood med Mamma Mia! Here We Go Again

Det er hele ti år siden en hel verden ble trollbundet av musikalen for første gang. Nå kommer oppfølgeren, men det svinger ikke like bra denne gangen. 

Fortvil ikke. Dette er ikke en surmulende anmeldelse om hvordan dette ikke er en film som gjør at vi trekker på smilebåndene og ikke går ut av sofaen med et smil. For det gjør vi! I denne oppfølgeren møter vi to av nøkkelkarakterene fra den første filmen, Sky og Sophie. De venter barn, har tatt over driften av hotellet på den greske øya - men Sophie har fortsatt et stort behov for mer informasjon om morens fortid. 

Er du glad i å fråtse i filmer og serier? Med RiksTV går du aldri glipp av de største filmpremierene eller de beste TV-seriene. Les mer om vårt film- og serietilbud her.

Premiere i Filmleie: 19. oktober

Sjanger: Komedie, musikal
Skuespillere: Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Meryl Streep, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Cher, Andy Garcia, Julie Walters, Christine Baranski, Lily James
Regi: Ol Parker
Manus: Ol Parker
Språk: Engelsk
Lengde: 1 t. 53 min.
Produksjonsår: 2017
Distribusjon: United International Pictures

Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha en skadelig virkning. Den blir derfor tillatt for alle.

Meryl Streep i Mamma Mia! Here We Go Again

Fem år senere 

I oppfølgeren får vi altså et gledelig gjensyn med karakterene fra den første filmen. Men denne gangen er handlingen lagt fem år senere. Sophie (som spilles av Amanda Seyfried) har tatt over hotelldriften i det greske paradiset. Hun planlegger en stor åpningsfest for hotellet, men uten moren og kjæresten ved sin side, begynner Sophie å betvile egne evner. 

Derfra tas seeren med inn i en fortelling om Donnas tidligere liv. I den første filmen spilles Donna av selveste Meryl Streep, men i denne filmen spilles den yngre Donna av talentfulle Lily James. Meryl Streep var nemlig så travel i perioden filmen ble spilt inn, at hennes karakter ikke lenger kunne ha en like stor rolle i filmen.

Publikum blir tatt med på en reise som forteller kjærlighetshistoriene om Donnas store kjærligheter - nemlig alle tre fedrene til Sophie.  

Mamma Mia! Here We Go Again

Godt lydspor for alle aldersgrupper 

ABBA-musikken er uten tvil passende for alle aldersgrupper. Det vil nok klø litt i rockefoten for de aller fleste. Selv om de største slagerne ble "brukt opp" i den første filmen, vil nok mange også her kjenne igjen lydsporet. Mange slagere fra ABBA dukker nok en gang opp, samtidig som vi blir introdusert for noen litt mindre kjente låter.

Allikevel samsvarer musikken godt med filmopplevelsen og de fleste vil kjenne på en godfølelse gjennom store deler av filmen.

Samtidig kan noe av historiefortellingen i filmen virke noe malplassert, da ikke alle lydsporene passer like godt inn overalt i det narrative. Det er klart at man ikke lenger har utallige slagere å velge mellom, så naturlig nok vil musikken og historien ikke alltid henge på greip. 

I tillegg har produksjonen valgt å ta selveste Cher inn i filmen. Hennes karakter og rolle er merkbart plassert der for å gi litt "blest" til filmen, men hun gjør allikevel en god rolle som den noe fargerike bestemoren til Sophie. 

Mamma Mia! Here We Go Again

God skuespillerstall  

Dette er virkelig en film for fansen av den første filmen. Vi får et kjært gjensyn med de tre flammene til Donna: Bill, Harry og Sam. Stellan Skarsgård, Colin Firth og Pierce Brosnan fortsatt der de slapp som den sjarmerende kjærlighetstrekløveren.

Det er også særdeles gøy å få et innblikk i historikken bak karakterene. Hugh Skinner, Josh Dylan og Jeremy Irvine spiller Donnas tre flørter på en sjarmerende måte. Lily James har også fått mye skryt for måten hun har tolket og formidlet rollen som Donna på. 

Vi som filmpublikum må tenke på at disse unge skuespillerne har måttet tolke en rolle som særdeles etablerte skuespillere, som Meryl Streep, har formidlet før dem. Akkurat det kan ikke være en lett arbeidsoppgave! Men de unge skuespillerne mestrer oppgaven godt. 

Se Mamma Mia! Here We Go Again i Filmleie! Med RiksTVs TV-boks SMART-boks II oppkoblet til WiFi, kan du se flust av filmpremierer når som helst. Les mer om Filmleie her.