• Barry_1920_v3

Mørk komikk med leiemorderen Barry

Saturday Night Live-veteranen Bill Hader returnerer til TV-skjermen i den mørke komiserien Barry.

Denne gangen inntar han rollen som den deprimerte Barry, som forsøker å kombinere sin gamle jobb som leiemorder med en ny karriere som skuespiller. Det skal vise seg å bli en vanskelig balansegang.

Se Barry på nett-tv

Hovedrolleinnehaver Hader har vært en fan-favoritt gjennom karakterer som Stefon i åtte sesonger av Saturday Night Live, som produsent av South Park og gjennom roller i komedier som Tropic Thunder og Trainwreck.

Serien er skapt av Hader i samarbeid med den etterhvert så tungt meritterte komedieprodusenten Alec Berg, som er/har vært executive producer på Silicon Valley, Seinfeld og Curb Your Enthusiasm.

Foruten Hader byr denne nye HBO-serien på en rollebesetning bestående av Stephen Root (Office Space), Sarah Goldberg, Glenn Fleshler (Billions), Anthony Carrigan (Gotham) og Henry Winkler (Arrested Development).

Hvordan se Barry?

Med RiksPakken får du filmer og serier fra HBO Nordic rett på din SMART-boks eller du kan strømme med RiksTV-appen for mobil, nettbrett og Apple TV. For å kunne se Billions i Underholdningsportalen på TV-en din må boksen din være koblet til nett. Slik kobler du opp SMART-boks.

Alec Berg og Bill Hader smilende ved siden av hverandre, på settet til serien Barry

Alec Berg og Bill Hader sammen på settet til Barry.

Anmelderne er positive

Barry er allerede anmeldt av flere amerikanske anmeldere, og det med positive ord for hvordan serien klarer å håndtere både action, komedie og vold.

Kritikeren Tim Goodman i The Hollywood Reporter nevner hvordan serien klarer å kombinere vold og humor uten å oppleve tonale problemer - i likhet med hva TV-serien Fargo allerede har gjort. Mens Mo Ryan i Variety nevner at serien får til et ironisk og noe suksessfullt forsøk på å mikse elementer fra Breaking Bad og BoJack Horseman.

Både Hader selv og seriens andre skuespillere får også mye skryt for deres roller i komiserien.

Med RiksPakken har du tilgang til HBO Nordic ved å koble opp SMART-boksen din til internett. Er du ikke kunde? Les mer om RiksPakken. 

Bill Hader i rollen som Barry, vandrende gjennom en mørk gate med pistol i hånden og et livstrøtt eller ansiktsuttrykk

Dersom du har Favoritter kan du oppgradere abonnement ditt med HBO Nordic fra Min side. Med Favoritter kan du selv sette sammen en TV-pakke med kanaler du ønsker. 

Les også: Disse seriene har premiere i april med HBO Nordic

Action og humor i leiemorderes verden

Etter Eastbound & Down, med sin harselering av egosentriske rednecks, til Silicon Valley sitt gjøn av hvordan enkelte mennesker i teknologi-mekkaet ikke kan håndtere suksess, kombinerer Barry komedien sin med litt mer action enn hva vi er vant med i komediesjangeren på TV, selv for HBO å være.

Bill Hader i rollen som Barry, sittende ved siden av en eldre mann som har armen rundt skuldren til Barry. Barry ser oppgitt ut.

Leiemorder som ønsker å starte et nytt liv

I serien spiller Hader den deprimerte leiemorderen Barry fra Midtvesten i USA. Noe ensom og ikke helt fornøyd med hvor han befinner seg i livet setter leiemorderen vår motvillig avsted til Los Angeles, for å drepe et mål han er leid inn for å ta av dage.

Istedenfor å gjøre jobben med en gang, ender han opp på et lokalt teater, hvor han møter en gjeng åpne og inkluderende skuespillere. De får ham til å ønske å seg et nytt liv som skuespiller, men han er usikker på om det vil være mulig for ham å legge fortiden bak seg.

Barry ender heller opp med å prøve å kombinere de to ganske forskjellige verdenene han har en fot innenfor.