Meny

Ukens filmtips - nye filmer akkurat nå

I «Ukens filmtips» byr vi på tips til gode filmer innen forskjellige sjangere. Filmene er tilgjengelige i Filmleie og fra HBO Nordic i underholdningsportalen. Koble opp SMART-boksen din til nett, og en ny filmverden åpner seg. 

Nye filmer som er tilgjengelige i Filmleie

Brawl in Cell Block 99 (2017)

Krim / Thriller / Action / Drama

Etter å ha blitt sagt opp i en jobb som mekaniker, ender den tidligere bokseren Bradley Thomas (Vince Vaughn) opp med å bli narkolanger. Etter et uheldig møte med lovens lange arm havner han i fengsel. Det er dér vi får Vince Vaughn sin tøffeste rolle noensinne. Brawl in Cell Block 99 er en både brutal og en underholdende fengselsfilm, fra regissøren bak Bone Tomahawk.

Se alle de nyeste filmene i Filmleie. Koble opp SMART-boksen til internett og få de beste filmtitlene. Du får også alle serier og filmer fra HBO Nordic - inkludert med RiksPakken. Slik kobler du opp boksen

IT (2017)
Skrekk / Thriller / Drama

Basert på den populære Stephen King-boken med samme navn, følger IT en gruppe barn som blir nødt til å konfrontere deres største frykt – når de må kjempe mot den onde klovnen Pennywise (Bill Skarsgård). Klovnen som i mange år har drevet med vold og begått mord.

En av de mer vellykkede nyinnspillingene de siste årene fanger opp den følelsesmessige historien i kjernen av denne Stephen King-historien, og lar også Skarsgård levere en av beste skurkene vi har sett i en grøsserfilm de siste årene.

Askeladden - I Dovregubbens hall (2017)
Familiefilm / Eventyr

Eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger om Askeladden. Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe. En familiefilm du må se, rett og slett. 

Hunt for The Wilderpeople (2016)
Komedie

En nasjonal menneskejakt starter i dét den rebelske ungen Ricky (Julian Dennison) og hans foster-onkel Hec (Sam Neill) forsvinner i villmarken på New Zealand. Med Hunt for The Wilderpeople leverer Taika Waititi, mannen bak filmer som Thor: Ragnarok og What We Do in The Shadows, et flott og morsomt eventyr som også er en rar og noe rørende film.

Detroit (2017)
Drama

Kathryn Bigelow-filmen Detroit forteller en gripende historie om en av de mørkeste øyeblikkene i amerikansk historie. Vi får se opptøyene i Detroit, sommeren 1967, hvor en gruppe politimenn responderer med hevn framfor rettferdighet. Det er en vanskelig og relevant fortelling, som er verdt å kjenne til.

The Trip to Spain (2017)
Komedie / Drama

Skuespillerne Steve Coogan og Rob Brydon inviterer med på en reise gjennom Europa. Denne gangen er de i Spania, hvor de besøker restauranter, spisesteder og spennende severdigheter.

I denne tredje matreisen er de to britene like god på improvisasjon som tidligere og bevarer humoren, sjarmen og ikke minst Michael Caine-imitasjonene fra de tidligere filmene i serien.

Kingsman: The Golden Circle (2017)
Komedie / Action

Når deres hovedkvarter blir ødelagt og verden blir holdt som gissel, leder Kingsman sin søken etter svar til en alliert spionorganisasjon i USA. De to hemmelige organisasjonene må samarbeide om denne felles fienden, selv om de har ganske forskjellige meninger om hvordan det best skal gjøres.

Den andre filmen i Kingsman-serien bevarer mye av humoren og spenningen fra den første filmen og introduserer nye karakterer spilt av navn som Pedro Pascal, Halle Berry, Channing Tatum, Julianne Moore og Jeff Bridges. For å ikke nevne Elton John sin herlige opptreden som seg selv.

Kingsman: The Secret Service, er også tilgjengelig i Filmleie

Lego Ninjago Filmen (2017)
Komedie / Eventyr / Barn

Den grønne ninjaen Lloyd beskytter byen mot den slemme Garmadon sammen med de fem andre hemmelige Ninjago-krigerne; Cole, Jay, Kai, Nya og Zane. Problemet er at Lloyd er Garmadons sønn, og sliter med et farskompleks som kompliserer alt.

Den tredje Lego-filmen inneholder fremdeles mye sjarm og vittighet, slik som de tidligere filmene. Dette er familieunderholdning, for både barn og voksne. 

The Boss Baby (2017)
Komedie / Animasjon

The Boss Baby er historien om en dresskledd baby som allierer seg med sin 7-årige bror for å få bukt med etterspørselen etter hundevalper, som ødelegger for babymarkedet. The Boss Baby leverer med både sødme og sjarm en oppløftende fortelling om søskenrivalisering. Dette er en morsom film for hele familien.

Gå heller ikke glipp av American Assassin. Se trailer under!

Tilgjengelig med HBO Nordic

Michael Clayton (2007)
Drama / Thriller

Et advokatfirma bringer inn en “fikser” med navn Michael Clayton (George Clooney), Selv om Clooney ikke ble nominert for noen Oscar i år ble han nominert i 2008 for hovedrollen i denne kritikerroste filmen. Den har et fengslende premiss og solide prestasjoner fra både Clooney og andre skuespillere, som Tilda Swinton og Tom Wilkinson.

The Social Network (2010)
Drama

Filmen fokuserer på utviklingen av Facebook og nettsamfunnet som ble dannet i 2003 på Harvard sitt universitetsområde av 19-åringen Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg). Den ser på hvordan suksessen forandret livet til klassekameratene som skapte fenomenet.

Filmen vant Oscar i 2010, så den gjorde et godt valg når den kun var lett innom det teknologiske og heller fokuserte på menneskelig dilemmaer som isolasjon, beslutsomhet og svik.