• Oceans8_1

Sandra Bullock og Rihanna er blant stjernene i Ocean's 8

Ocean's 8: Stjernespekket tyveri

Når noen av Hollywoods beste kvinnelige skuespillere skal ut å røve, ja, da blir vi gjerne med på røvertokt. 

Ocean's 8 er en stjernespekket actionkomedie med et hint av girlpower. Med superstjerner som Sandra Bullock og Rihanna samlet under et og samme filmsett, vil jentegjenger samle seg foran TV-skjermer over hele landet for å se den ikoniske Met-gallaen bli ranet. 

Med RiksTVs dekoder SMART-boks II oppkoblet til Internett, får du tilgang til Underholdningsportalen og Filmleie. Les mer om hvordan du kobler opp her. 

Debbie Ocean har tilbragt de siste fem årene i fengsel. Hun har brukt samtlige av  årene på å planlegge det største ranet i hennes liv. I det hun forlater fengselet har hun 47 dollar i lomma, men i hodet har hun en helt annen plan for å øke den summen betraktelig. 

Premiere i Filmleie: 5. november. 

Sjanger: Action, Krim
Skuespillere: Sandra Bullock, Cate Blanchet, Olivia Munn, Dakota Fanning, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Matt Damon
Regi: Gary Ross
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Lengde: 1 t. 50 min.
Produksjonsår: 2018
Distribusjon: SF Norge

Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på barn. Den blir derfor tillatt for alle.

Se trailer! 

På røverlisten: touissanten

Målet for den store aksjonen som Ocean har sett for seg i hodet de siste fem årene, er det gigantiske halskjedet touissanten. Halskjedet som kommer fra legendariske Cartier (som mest sannsynlig sponser filmen), veier tre kilo og har en verdi på 150 millioner dollar. Et halskjede med en god markedsverdi, der altså. 

Naturlig nok er det jo også et bra mål for en gjeng med røvere. 

Men hvordan, spør du? Halskjedet må henges på giraffhalsen til skuespilleren Daphne Kruger (Anne Hathaway). I tillegg må Kruger bære en kjole av designeren Rose Weil (Bonham Carter), en designer med en dalende karriere, når hun skal delta på den tradisjonsrike gallaballet på The Metropolitan Museum of Art. Umulig? Neida.  

Ocean's 8

Stjernespekket røverlag 

Og for de som lurer. Ja, Debbie er Danny Oceans søster. Med andre ord er Ocean's 8 en "kvinnelig versjon" av Steven Soderberghs "Ocean's Eleven" fra 2001, "Ocean's Twelve" fra 2004 og "Ocean's Thirteen" fra 2007. 

Når man samler noen av Hollywoods beste, kvinnelige skuespillere, bør dette blir meget bra. Med blant annet Rihanna, Sandra Bullock og Anne Hathaway på stjernelisten, vil denne filmen tiltrekke seg filmelskere i alle aldre.

For hvem vil vel ikke se noen av verdens beste skuespillerinner på god, gammeldags røvertokt i den pretensiøse mote- og kjendisverdnen? Men det er allikevel ikke helt fulltreffer. 

Ocean's 8

Mangler en stjerneregissør 

Som nevnt tidligere, er dette en oppfølger av de tidligere Ocean's-filmene. Men denne gangen med en skikkelig girlpower-feeling til hele sulamitten. Men regissør av Ocean's 8, Gary Ross, er dessverre ingen Soderbergh. Ross' visuelle preg er ikke det samme som da Soderbergh regisserte spionfilmene fra tidlig 2000-tallet. Men det er det heller ikke å forvente. 

En av de mest skuffende aspektene ved Ocean's 8 er selve plottet. Historien og planen til Debbie Ocean er ikke like godt utarbeidet som i de tidligere spionfilmene. Den umulige planen om å rane verdens mest kjente galla, virker for mange helt umulig. Det er nok derfor man ikke får en winning feeling på slutten av historien, nettopp fordi man vet at dette ikke hadde vært mulig. 

Sandra Bullock passer perfekt til rollen som Debbie Ocean. Men allikevel får hun ikke nok rom til å utfolde seg og gjøre nok ut av seg til at man virkelig blir ordentlig glad i karakteren hennes. 

For mange vil det være Hathaway som bærer denne filmen på sine skuldre. 

Ocean's 8

James Corden dukker også opp i Ocean's 8

Kommer mest sannsynligvis en oppfølger 

Vi får ikke vite nok om karakterene i Ocean's 8. Blant annet tyder mye på at Bullocks karakter, Debbie, har hatt et romatisk forhold til sin bestevenninne og bandemedlemmet Lou (Cate Blanchett). Men dette er en actionkomedie tillatt for alle, så vi får ikke mye informasjon om deres fortid sammen i denne utgaven. Det gir oss et aldeles så lite håp om at det kommer en oppfølger.  

Selv om filmen som spionbanden med høye heler ikke er like overbevisende som Soderberghs filmer, er den akkurat passe underholdende nok til at alle seerne vil sitte igjen med et håp om at vi får et gjensyn med denne gjengen.

På papiret er de nemlig knallgode sammen. La oss bare håpe at de får en magiker med på laget som kan gjøre historien enda bedre. 

Se Ocean's 8 i Filmleie fra 5. november. Les mer om Filmleie og hvordan du får tilgang til hundrevis av filmer her.