• HereAndNow_S1_14x48_v2_1980mLogoer

Oscar-vinnende forfatter ute med ny serie

Here and Now har premiere med HBO Nordic i RiksPakken

Savner du Six Feet Under eller True Blood? Da kan HBO Nordics nye dramaserie Here and Now være noe for deg!

Alan Ball, den Oscar-vinnende manusforfatteren bak familiedramaet Six Feet Under og vampyrserien True Blood er tilbake med en ny 10 episoders dramaserie på HBO Nordic. Here and Now blander nemlig de familiære intrigene til Six Feet Under med et snodig overnaturlig element.

Første episode av Here and Now kan sees på HBO Nordic gjennom RiksPakken. Slik kobler du opp SMART-boksen din til internett.

Mørk og mystisk vri på en velkjent sjanger

I Here and Now blir vi kjent med den multikulturelle Bayer-Boatwrights familien; professoren Greg, kona hans Audrey og deres fire voksne barn: Ashley, Duc og Ramon er adoptert fra alle verdens kanter og er nå selv voksne, mens Kristen er elev på videregående og Audrey og Gregs eneste biologiske barn.

De utgjør et vidt og kontrastfylt karaktergalleri med mange ulike perspektiver, historier – og selvfølgelig konflikter. Spesielt når en av dem begynner å se mystiske syner.

Tim Robbins i rollen som Greg, står utendørs foran en bil og skuer framover med et bekymret blikk

Tim Robbins i rollen som Greg

Etter den prisbelønte seersuksessen This Is Us (torsdager på TV3), har amerikansk familiedrama vært i vinden. Here and Now oppleves som et mørkere innslag i sjangeren. Den blander det opphetede politiske landskapet i USA anno 2018 med godt gammeldags familiedrama og en dæsj av det overnaturlige.

Se trailer her

Nært og intimt om et stadig mer polarisert samfunn

Serieskaperen Alan Ball bemerket seg i både Six Feet Under og True Blood ved å la prominente minoritetskarakterer ta kritiske standpunkter til samtidspolitikken. Here and Now tar for seg den sterke polariseringen som har skjedd under Obama og Trump på et intimt, mellommenneskelig nivå. Rasisme, transfobi, abort og sexisme er bare noen av temaene serien går løs på, med et håp om å kunne forstå sinne og frustrasjonen fra flere sider.

Voksen mann prater i mobiltelefon mens han bærer datteren sin i den andre armen.

Prisbelønte fjes i nye roller

Greg spilles av Tim Robbins, som her gjør sin første store dramarolle på en stund. Han har ett og annet å fare med innen dramasjangeren – særlig minneverdig var hans mesterlige hovedrolle i klassikeren The Shawshank Redemption og en Oscar-vinnende opptreden i Mystic River.

I Here and Now får Robbins rikelig av materiale å jobbe med, i rollen som den frustrerte filosofiprofessoren Greg, som har mistet troen på det stadig mer polariserte samfunnet.

Tim Robbins (Greg) og Holly Hunter (Audrey) sitter på et venterom, ser hverandre i øynene og holder hender, med bekymrede blikk.

Oscar-vinnerne Tim Robbins og Holly Hunter i rollene som Greg og Audrey

Men Robbins er ikke seriens eneste Oscar-vinner; Holly Hunter – som spiller Audrey – vant Oscar for beste kvinnelige skuespiller i 1993 for filmen Piano, og høstet i 2013 mye ros for rollen som GJ i mysteriedramaet Top of The Lake.

Sammen med manusforfatter og regissør Alan Ball, som vant Oscar i 1999 for forstadsdramaet American Beauty, er det ingen mangel på prisbelønte dramatikere involvert i serien. Her er det altså duket for mellommenneskelige politiske konflikter, levert av meritterte folk som vet hva de driver med.

Med RiksTV-appen kan du se Here and Now på mobilen og nettbrettet. Last ned appen nå