Meny

Advarsel: Denne serien er avhengighetsskapende!

Den mye omtalte serien er tilgjengelig hos Viaplay

I Scandal møter vi Olivia Pope (Kerry Washington, Django Unchained) og hennes kollegaer i Pope & Associates, et krisehåndteringsbyrå som fikser det aller meste i Washington DCs mørke politiske underverden; kidnappinger, affærer og mord. 

Om en prominent politisk-figur har gjort ugagn vet Olivia hvor alle likene er gjemt, bokstavelig talt. Dette gjør at Olivia og kollegaene fort havner i kinkige situasjoner selv.

Olivia og Fitz i samtale

Forholdet mellom Olivia og presidenten står sentralt i Scandal.

Som RiksTV-kunde kan du abonnere på Viaplay Film og Serier. 

Og kinkig blir det når Olivia har en affære med presidenten.

Hennes følelser for presidenten Fitz (Tony Goldwyn, Ghost), som hun tidligere har jobbet for, blir den ene tingen hun selv ikke klarer å fikse. Dette utgjør kjernen av dramaet i serien, som er en forlokkende blanding av såpeopera, politiske maktkamper og konspirasjonsteorier.

Serien er inspirert av Monica Lewinsky-skandalen, der virkelighetens Olivia Pope – Judy Smith   håndterte utfallet av affæren. Smith er selv med som produsent for serien. Dermed har serien kunne hente inspirasjon fra mange virkelige situasjoner.

Darby Stanchfield i rollen som presidentens stabssjef, Abigail "Abby" Whelan.

 Darby Stanchfield i rollen som presidentens stabssjef, Abigail "Abby" Whelan.

Dreven serieskaper

Om du liker Grey’s Anatomy og How To Get Away With Murder, er Scandal midt i blinken. Dama bak Grey’s  Shonda Rhimes – er nemlig også serieskaperen bak Scandal. Du vil kjenne igjen mange av særtrekkene hennes; den snertne dialogen, de intense personlige dilemmaene, shakespearske monologene og det kule soundtracket. Alt er på plass når Scandal flytter handlingen fra et sykehus til Det hvite hus.

Joshua Malina i rollen som Statsadvokat David Rosen

Joshua Malina - her i rollen som Statsadvokat David Rosen - er for mange kjent fra en annen serie som foregår i Washington D.C., nemlig kjempesuksessen Presidenten (The West Wing).

Fiksjonen overgår virkeligheten... eller?

Det skal litt til for å overgå virkeligheten i amerikansk politikk anno 2018, men det er nettopp det Scandal ofte gjør; en serie hvor alt som kan skje, skjer. Ironisk nok fører seriens «urealistiske» absurdisme ofte nærmere innpå virkeligheten enn man skulle tro.

I vår håndterte Olivia sin siste sak på amerikansk TV etter syv sesonger. Det er i midlertidig ikke helt slutt her til lands siden vi venter spent på siste sesong. I mellomtiden er det bare å grave frem popcorn og binge de første seks sesongene med Viaplay-abonnement via RiksTV.