Meny

Slik sniker du deg til å se medaljefesten i arbeidstiden

8 (mer eller mindre) smarte tips

Med RiksPakken kan du se TV hvor og når som helst. Men, hva når du aller helst vil se vinterlekene – og du er på jobb? Her er åtte uortodokse tips.

Vi har juleferie, vinterferie og påskeferie. Ferie for å følge de norske utøverne i Sør-Korea, derimot, har de færreste mulighet til å innvilge seg. Hva gjør vi når alt vi ønsker er å se hopp i stor bakke?

Med RiksPakken kan du se vinterlekene overalt. Mange spennende øvelser vises nettopp mens de fleste av oss er på jobb.

– Fordi øvelsene går på tidspunkter der mange nordmenn ikke er hjemme, har vi investert betydelige ressurser i å forbedre våre strømmetjenester, forteller produktdirektør i RiksTV, Rune Åsprang

– Du kan selvsagt se TV andre steder enn på jobben også, for eksempel på bussen eller på hytta med mobilen eller nettbrettet.

Se nett-TV her!

Vi spurte konferansier og foredragsholder Erik Hanøy (48), som blant annet har gjort suksess med foredraget «Skap deg en bedre arbeidsdag». Som den sportsidioten han er, er han ikke vond å be om humoristiske stalltips til hvordan vi kan få med oss høydepunkter fra Sør-Korea – i arbeidstiden:

HER KAN DU SE HELE PROGRAMMET FRA SØR-KOREA 2018

Portrett av programleder og skribent Erik Hanøy

GLIMT I ØYET: Erik Hanøy har bakgrunn som programleder og skribent, og har et skråblikk på det meste. For tiden gjør han suksess som foredragsholder. Foto: VGPS

1. Møtebonanza

I disse ukene er det være avgjørende å ha stappfull kalender.

– At brorparten av disse møtene er med venner eller kollegaer – som også er sportsinteresserte – trenger du ikke fortelle sjefen, smiler Hanøy.

2. Bytt plass til innerst i hjørnet av kontorlandskapet

Om du sjelden går i møter, kan tips nummer én virke påfallende. Da kan plassbytte være veien å gå. Sørg i så fall for å plassere pulten slik at du sitter med ryggen mot veggen, slik at ingen ser hva du ser på skjermen din.

– Hva hvis Norge går til topps og seiersbrølet runger fra hjørnet?

– Da har du landet en god kunde. Som dessverre glipper etter at lekene i Sør-Korea er over… foreslår Hanøy.

Les også: Med TVNorge og Eurosport får du med deg de mest populære øvelsene

3. Bli en racer på kortkommandoer

Ved å lære deg de viktigste kortkommandoene, kan du lynraskt skifte vindu fra rikstv.no til Word på PC-en. For lynkurs, ta en titt her.

4. La andre ta risken

Gjør research slik at du vet hvilke av kollegaene dine som er interessert i hvilken sport. Når viktige øvelser sendes, legger du turen innom vedkommendes kontor. Sannsynligheten er stor for at han eller hun ser på nettopp det du er ute etter. Men det er jo ikke «din skyld» ...
 

Mann dypt tilbakelent i lenestolen mens han ser på langrennssending på TV

HJEMMEKONTOR VS GJEMMEKONTOR: Foredragsholder og mediemann Erik Hanøy driver sitt eget foretak, og da en av fordelene at man kan koste på seg hjemmekontor iblant. Foto: VGPS

5. Bruk miljøargumentet

Få kollegene dine med på et krafttak for miljøet. Foreslå at dere lar bilene stå, og har mest mulig hjemmekontor i to uker. Slik slår du to fluer i ett smekk. Du er både miljøvennlig og får se de øvelsene du vil (sånn mellom arbeidsøktene, vel å merke).

6. Ta frivillig på deg en konsentrasjonskrevende oppgave

Her kan du for eksempel melde deg frivillig til å gjennomgå samtlige bilag som er ført i bedriften de siste ti årene, for å sikre at alt er etter boken. Da trenger du ro til å fokusere, og blir boende på hotell. Etter at de norske utøverne har kommet hjem fra PyeongChang, rapporterer du at alt er i skjønneste orden.

– Dette er bortimot risikofritt, siden det er ingen andre som vil gidde å sjekke om det stemmer, ler Erik Hanøy.

7. Arrangere medalje-lunsj
Send ut fellesmail om at du arrangerer lunsj for alle. Da får du anerkjennelse, både som sportslig interessert og sosial ildsjel. Selvfølgelig sørger du for at lunsjen sammenfaller med dagens store medaljeøvelse, og du serverer Kvikk Lunsj til dessert.

8. Skaff deg gode høretelefoner

Med RiksTV-appen kan du se TV hvor og når som helst. Her er det med andre ord muligheter for å se idrettsfesten på mobilen – godt hjulpet av lydtette hodetelefoner. Skulle sjefen komme forbi, «forsvinner» mobilen fort i en haug av papirer.

Ropende glad gjeng med kolleger

JUBEL PÅ KONTORET: Sånn kan det også se ut hvis du finner likesinnede på jobb. Foto: NTB Scanpix

Fra spøk til sportslig alvor

I foredraget «Skap deg en bedre arbeidsdag», slår Hanøy et slag for alt annet enn unnasluntring. Derimot understreker han viktigheten av å presse seg selv til å gjøre mer enn bare «godt nok» når man er på jobb.

– Synes du at arbeidsgiver bør «lette litt på trykket» i disse to ukene og la oss få muligheten til å se på høydepunktene?

– Det kommer jo helt an på hvilken bransje man er i. En kirurg bør ikke utsette operasjonen for å se stafetten, for å si det sånn. Men om det er muligheter for det, så tror jeg både arbeidsgiver og arbeidstaker kan ha mye igjen for å ta noen minutter fri for å se innspurten på femmila. Det er jo denne entusiasmen som gjør oss nordmenn til de vi er. Det at vi heier frem han eller hun som går for Norge, er samlende, også på arbeidsplassen, sier Erik Hanøy.

HER KAN DU LESE MER OM LEKENE I PYEONGCHANG 2018