• Hovedbilde

Succession på HBO Nordic - Maktkamp og tronfølge i et mektig mediekonsern

Sabotasje, politikk og maktkamp er noen av stikkordene i den nye dramaserien Succession med HBO Nordic. 

Serieskaper Jesse Armstrong står bak den nye HBO-serien Succession, kjent for britiske serier som Peep Show, The Thick of It og den kritikerroste Black Mirror-episoden “The Entire History of You”.

Armstrong spiller denne gangen på både familieverdier og medieverdenen i sin nye serie. Med seg har han også Adam McKay (The Big Short) som en av produsentene og som regissør av seriens første episode.

Se Succession på nett-TV 

Basert på Murdoch-familien

Succession sentrerer seg rundt den mektige og rike Roy-familien, basert på Murdoch-familien, en av de mektigste mediefamiliene i verden. Patriarken Logan Roy (Brian Cox, Deadwood) må sammen med hans fire voksne barn ta familiebedriften inn i en ny fremtid, samtidig som Logan selv er i ferd med å trekke seg ut av familiekonsernet.

Hovedkarakteren Kendall Roy sett forfra, lent mot en kontorpult.

Ting tar imidlertid uventede vendinger slik at planene til Logans barn og familie blir satt i fare, deriblant planene til den eldste sønnen fra hans andre ekteskap, Kendall (Jeremy Strong, The Big Short), som ønsker å overta farens posisjon i konsernet.

Armstrong har uttrykt at karakterene, spesielt familieoverhodet Logan Roy, ikke utelukkende er basert på Rupert Murdoch, men at inspirasjonen bak karakterene også er hentet fra utenfor medielandskapet.

Et familiedrama uten like

Armstrong, som også har bidratt på manuset til satirefilmen Four Lions, får igjen tatt i bruk sine komiske ferdigheter i Succession. For det meste handler serien imidlertid om dramaet som vokser ut av forholdet mellom familiemedlemmene og andre problemer som oppstår.

Tre av hovedpersonene i Sucession gående over gresset på en gård.

Serien gjør også en god sak av hvordan penger og makt kan få mennesker til å distansere seg fra et normalt liv og normale regler, noe vi får se i kontrastene mellom Logan, som skapte sin egen rikdom, og barna hans, som alle er født med en sølvskje i munnen.

På mange måter fungerer serien som en kombinasjon av den nådeløse verdenen vi møter i TV-serien Billions, ispedd en smule kald familiedynamikk ala den vi ser i Getty-familien i TV-serien Trust. Derfor kan en serie som Succession være en serie midt i blinken for mange, kanskje særlig for dem som liker Billions.

Visste du at med RiksPakken får du alle serier og filmer fra HBO Nordic inkludert? Få tusenvis av underholdningstimer både hjemme og på app for mobil og nettbrett. Les mer om HBO Nordic.