• Norske-byggeklosser-hovedbilde

Foto: Nordisk Film

"Suksesskomedien Norske byggeklosser er hysterisk morsom"

Dette er filmen for alle som blir svett bare de hører ordet “oppussing”. 

Sammen med regissør Arild Frölich, har Atle Antonsen skrevet en hysterisk morsom og lett gjenkjennelig komedie, inspirert av klassikeren med samme navn fra 1972.

Akkurat som originalen er den en samfunnssatire, som ser på hvordan “systemet” og byråkratiet gjør oppussingsprosjekter til noe de fleste av oss styrer langt unna. Filmen er en god påminnelse om å tenke seg om minst to ganger før man begir seg ut på et byggeprosjekt.

Med SMART-boks oppkoblet til Internett, får du tilgang til Underholdningsportalen med de nyeste og beste filmene. Les mer og skaff deg tilgang til Filmleie

Få deg en latter. Se traileren nå!

Atle Antonsen spiller 11 karakterer

Komedien tar oss med på en berg-og-dal-bane av et byggeprosjekt, når Merete (Ine Jansen) og Jens (Anders Baasmo Christiansen) arver et gammelt hus.

De er veldig klare for noe eget, etter å ha bodd med Jens sin mor (Anne Marit Jacobsen) i mange år, og hopper på sjansen til å ha sitt eget hus, tross det mulige problemet at ingen av dem har pusset opp noe i hele sitt liv.

Spiller 11 karakterer

De begir seg dermed ut på et prosjekt langt forbi hva de forventet, som så mange kan kjenne seg igjen i. En rekke eksentriske karakterer (hele 11 stykk, alle spilt av Atle Antonsen) kommer på banen for å “hjelpe”.

Deriblant en sleip saksbehandler fra Plan- og bygg, en arkitekt med utdanning fra en engleskole og østeuropeiske arbeidere som arbeider mest med å unngå arbeid.

Atle Antonsen i en av sine elleve roller, her avbildet med bart og kommunal dress, foran de to hovedpersonene, inne i huset som skal pusses opp.

Atle Antonsen i en av hans utallige roller.

Treffer tidløst og universiellt

Filmpolitiets Birger Vestmo skriver at filmen ”treffer noe tidløst og universelt hvor konsekvensene i filmen har et galgenhumoristisk preg over seg”, og det er nettopp denne blandingen av virkelige problemstillinger og absurde situasjoner som gjør filmen så lett å kjenne seg igjen.

Når Jens og Merete, midt oppe i dette bygge-kaoset, i tillegg bestemmer seg for å stifte familie, blir plutselig “det perfekte liv” ikke så enkelt å oppnå som først antatt.

Advarsel: Vi garanterer mye latter!

Se også originalfilmen «Norske Byggeklosser fra 1972, med selveste Rolv Wesenlund, i Filmleie.

Last ned RiksTV-appen for å se TV overalt i sommer!