• Hovedbilde

Vi ønsker å se serier om sommeren

Derfor har vi plukket ut noen nye og returnerende serier, som du kan se med NRK, HBO Nordic, Viaplay og C More i sommer.

I følge en undersøkeøse av Ipsos svarer 49 % at de skal serier i sommer. 

Med nye sesonger av serier som Westworld, The Handmaid’s Tale og Animal Kingdom, har vi tatt en titt på hvilke serier som er på vei denne sommeren.

Thrillere, drama, overnaturlig galskap og komedie er i vinden. Det er også mange kjente fjes i sentrale roller å se frem til, som Amy Adams, Alicia Silverstone, Jakob Oftebro og Kate Mara.

Med RiksPakken får du HBO Nordic inkludert. Slik kan du boltre deg i filmer og serier fra strømmegiganten. I tillegg kan du abonnere på Viaplay Film og Serier og C More Film og Serier via RiksTV. I sommer kan du prøve alt samtidig. 

Sjekk ut disse seriene i sommer:

Pose, premiere 4. juni, HBO Nordic

Se den også på nett-TV

I den nye dramaserien skildres livet og samfunnet i ulike deler av New York City på 80-tallet. Pose er en serie som leverer høyt på Moulin Rouge-aktige dansenumre, flotte kostymer og et hovedtema om det å finne en familie innad i et marginalisert samfunn.

Ryan Murphy (American Horror Story, Glee) står bak serien, som passer godt for dem som ønsker å se flere sider av det fargerike 80-tallet.

Oslo Zoo, premiere 18. juli, NRK1

I denne nye humordramaserien blir vi kjent med den arbeidsledige akademikeren Amir (Amir Asgharnejad) som må livnære seg ved å kjøre Uber-taxi i Oslo, og får se alle de forskjellige og særegne personene han treffer i jobben.

Med et konsept som minner om HBO-serien High Maintenance kan dette være en serie for dem som ønsker en norsk serie med både humor og drama. Det hele serveres i fine små porsjoner på 10-15 minutter per episode.

Les også: Finn strømmetjenesten hos RiksTV som passer for deg.

Sharp Objects, premiere 9. juli, HBO Nordic

Se den også på nett-TV

Miniserien fra Marti Noxon (UnReal) er basert på boken med samme navn fra Gone Girl-forfatter Gillian Flynn. Historien handler om journalisten Camille Preaker (Oscar-nominerte Amy Adams), som vender tilbake til sin hjemby for å rapportere om en rekke brutale drap.

Med regi av Jean-Marc Vallée (Big Little Lies, Dallas Buyers Club) er Sharp Objects en serie fans av serier som både Big Little Lies og True Detective burde gi en sjanse.

Succession, premiere 4. juni, HBO Nordic

Se den også på nett-TV

Den nye dramaserien introduserer Roy-familien, som kontrollerer en av de største medie- og underholdningskonglomeratene i verden. Dramaserien følger familien i det de skal legge planer for en fremtid uten patriarken Logan Roy (Brian Cox, Deadwood), som tre ned som leder for familiekonsernet.

Succession, med sitt fokus på livet bak fasaden for dem med makt og penger, kan være midt i blinken for de som liker serier som Billions og filmer som The Big Short.

Preacher, sesong 3, premiere 25. juni, Viaplay Film og Serier

Den spinnville serien, basert på tegneserien med samme navn, fortsetter inn i sin tredje sesong. Hovedpersonen - presten Jesse Custer (Dominic Cooper) - er besatt av vesenet Genesis, avkommet av en engel og en demon, som gir Jesse guddommelige krefter.

I årets sesong drar Jesse, Tulip (Ruth Negga) og Cassidy (Joe Gilgun)  til Angelville, plantasjen i Louisiana hvor Jesse vokste opp. Der venter jesses familie dem, og med den gammel bitterhet og dødelige forpliktelser. Hva enn denne sesongen av Preacher bringer, har fansen mye godt i vente, både de som liker det overnaturlige, action og særegen humor.

American Woman, premiere 8. juni, Viaplay Film og Serier

I denne nye komiserien, satt til 70-tallet, sliter Bonnie (Alicia Silverstone, Clueless) med å oppdra de to barna sine. Hun har forlatt ektemannen, må begynne å jobbe igjen, og lærer fort at det å være en arbeidende kvinne med to barn å oppdra i 1975 kan være et minefelt av dårlige lønninger og seksuell trakassering.

Komiserien fra John Riggi (30 Rock) er midt i blinken for dem som liker komiserier med en smule feministisk vinkling, som The Marvelous Mrs. Maisel eller Divorce.

Rig 45, premiere 20. juni, Viaplay Film og Serier

I den nye thrillerserien oppstår en dødsulykke på en oljeplattform i Nordsjøen, som utløser en etterforskning med mistanke om at noe kriminelt står bak. Når en tornado rammer plattformen, kuttes imidlertid all kommunikasjon med fastlandet, noe som fører til en intens katt-og-mus-jakt mellom riggarbeiderne og en ukjent morder.

Er du ute etter skandinavisk krimthriller denne sommeren, kan denne være verdt å sjekke ut, med Jakob Oftebro, Gary Lewis og Søren Malling i rollene.

Insecure, premiere på sesong 3, kommer 13. august, HBO Nordic

Se den også på nett-TV

Issa (Issa Rae) og Molly (Yvonne Orji) er to bestevenninner som må hanske opp med en uendelig mengde pinlige situasjoner og problemer i sin hverdag. Med en solid kombinasjon av drama og komedie er Insecure midt i blinken for dem som savner serier som Girls og Looking.

Sweetbitter, premiere 16. juni, C More Film og Serier

Dramaserien er sentrert rundt Tess (Ella Purnell, Maleficent), som flytter til New York City og får seg jobb på en berømt restaurant. Fort blir hun introdusert til en verden fylt med dop, alkohol, kjærlighet, lyst, barliv og ‘fine dining’, som hun må finne vei gjennom.

Den lettbeinte dramaserien passer for dem som kunne tenkt seg en ny serie i restaurantbransjen, etter å ha sett den kortlivde Bradley Cooper-serien Kitchen Confidential, noe TV-skjermene har vist lite av siden.

Vida, premiere 23. juni, C More Film og Serier

Dramaserien handler om to ganske forskjellige meksikansk-amerikanske søstre som under triste omstendigheter returnerer til sitt gamle nabolag, hvor de blir konfrontert med fortiden og den overraskende sannheten om deres mors identitet.

Serien er en autentisk type serie, som tar for seg temaer som spesielt fans av Looking og fjorårets SMILF burde falle for.