• Wonder-Hovedbilde

NORDISK FILM: Wonder

Wonder er et varmt og tårevått familiedrama med Julia Roberts

Ukens film!

Ha lommetørklene klare, for de vil du trenge til denne amerikanske feel-good filmen.

Wonder handler om Auggie (Jacob Tremblay, Room), en ti år gammel gutt født med Treacher Collins syndrom som skal begynne på skolen etter flere år med hjemmeskole.

Foreldrene hans, Isabel (Julia Roberts) og Nate (Owen Wilson), frykter at den ellers smarte og ressurssterke Auggie skal bli mobbet på grunn av genfeilen som har gitt ham misdannelser i ansiktet, men synes likevel det er best at han begynner nå, på femte trinn.

Venner, familie og toleranse er de store temaene i Wonder, som er en sterk, menneskelig historie om å omfavne våre egne og andres mangler – tingene som gjør deg til deg.

Se trailer og få et innblikk i denne varme filmene

En suksesshistorie som varmer hjertet

Familiefilmen, basert på R.J. Palacios bestselgende bok av samme navn, ble en overraskende feel-good hit og tjente inn over 300 millioner dollar på verdensbasis, på et relativt lite (for Hollywood) budsjett på 20 millioner kroner.

Med et vittig og sårt manus fra «The Perks of Being a Wallflower»-forfatteren Stephen Chbosky, og et vinnende skuespillergalleri bestående av stjerner som Julia Roberts og den sjarmerende nykommeren Jacob Tremblay, er det lett å se hvorfor publikum har forelsket seg i historien om Auggie og familien hans.

Hovedpersonen Auggie sittende i kantinenen sammen med tre andre smilende barn

8 av 10 stjerner på IMDb

De 75 000 personene som har gitt filmen en snittkarakter på 8 av 10 hos IMDb er heller ikke alene i sin oppfatning, for på kritikersiden Rotten Tomatoes har filmen en vurdering på hele 85%. Variety kalte filmen en «elegant tåreperse som bruker empati og vittighet til å si noe om mobbing i dagens USA».

Hollywood Reporter kommenterte at «til tross for Hollywood-sminkede bilder av privatskoler og økonomisk velstand, forteller Mirakel viktige universale lærdommer om barmhjertighet og selvaksept». Dette er dermed også en film du kan se med barna.

Visste du at du med RiksTV har du tilgang til filmer når du vil? Filmleie i Underholdningsportalen er fylt med flere tusen filmer i alle sjangre. Se de nyeste premierene til de gamle klassikerne. Vi lover deg at det er noe for enhver smak.