• tac70c72

Dyhre Breivang er en av årets ekspertkommentatorer under håndball-EM. Foto: NTB Scanpix

- Alt kan skje, sier Karoline Dyhre Breivang om årets håndballfest

Like sikkert som at vi tenner adventslys i desember, arrangeres det nervepirrende håndballmesterskap for kvinner i julemåneden. Nok en gang vil håndballnasjonen Norge samle seg foran skjermene for å heie frem kvinnelandslaget.

Åpningskampen i håndball-EM går lørdag den 1. desember, og er en kamp mange gleder seg til, inkludert TV3s ekspertkommentator Karoline Dyhre Breivang.

Fra 30. november kan du se håndball-EM på TV3. Mer informasjon om sendeplan blir tilgjengelig nærmere mesterskapet. 

Er du klar for håndball-EM i desember? Med RiksTV-appen kan du følge kampene direkte på mobil - akkurat slik du selv vil! Les mer om RiksTV-appen her.

– Åpningskamper er spesielle, og kan ofte ha overraskende resultat. Plutselig er spillerne i gang med det de har trent til i lang tid, og alt kan skje, sier Karoline, som debuterer som kommentator i årets EM.

Håndballjentene

Foto: NTB Scanpix 

Håper på godt forsvarsspill

Karoline er den spilleren som har spilt flest landslagskamper for Norge gjennom tidene, og før hun la opp som landslagsspiller i 2015 rakk hun å sette hele 475 baller i nettet. Nå gleder hun seg til å formidle håndballkunnskapen og ikke minst, spillegleden sin, med TV-seerne.

– Jeg håper vi får se mye god håndball, og når Norge spiller i EM og andre mesterskap ligger det ofte en medaljegaranti i luften. Jeg kommer til å holde et godt øye med forsvarsspillet, som jeg tror kan være nøkkelen til en mesterskapstittel. Spiller de solid håndball bakover, vil dette skape en trygghet som de kan ta med seg opp i angrep. Dyktige keepere og kvalitet i forsvaret kan åpne opp for enkle kontringsmål og skape god driv i spillet. Alt dette har Norge, sier den erfarne spilleren.

Med vår bestselgende TV-pakke får du sport i verdensklasse. Med RiksPakken kan du fråtse i håndball, fotball, ishockey, motorsport og mye annet. Les mer om RiksPakken her. 

Gode odds

Norge er tatt ut i gruppe D med Tyskland, Romania og Tsjekkia, og åpningskampen går i Brest i Frankrike. Finalen går den 16. desember, altså den tredje søndagen i advent, og da forventes det høy stemning i AccorHotels Arena i Paris.

Om Norge klarer å spille seg til finaleplass gjenstår å se, men det er all grunn til å være optimistisk. Siden oppstarten av Europamesterskapet i håndball for kvinner i 1994, har Norge tatt sju mesterskapstitler. Det er hele fire fler enn neste nasjon som er Danmark.

Håndballjentene

Foto: NTB Scanpix 

Håndballjentene – en institusjon

Det er ingen tvil om at kvinnehåndball har blitt en nasjonalsport i Norge, og i år som i tidligere mesterskap, er det mange som allerede har kjøpt seg tribuneplass til finalen.

– Det er en spesiell stemning når håndballjentene spiller. De har levert gode prestasjoner og resultater over tid, og det er en lagidrett som engasjerer ettersom det er mye som skjer på banen, sier Dyhre Breivang.

For oss som sitter hjemme foran skjermen, lover hun å dele både nerver, oppturer og nedturer fra mesterskapet. Hun kunne godt tenke seg å se en returkamp mellom Norge og Frankrike i finalen, ettersom vi tapte med to mål for Frankrike i VM i fjor.

– Det hadde gjort godt å slå dem på hjemmebane i dette mesterskapet, selv om det er mye som skal klaffe og mange kamper som skal spilles før man kommer dit, sier håndballeksperten.

Så er det bare å krysse håndballfingrene, og satse på at vi kan tenne tre lys den 16. desember – for seier, gull og glede.

Fra 30. november kan du se håndball-EM fra Frankrike på TV3. Har du Viaplay som tilleggstjeneste i ditt RiksTV-abonnement, kan du også se kampene der.