Meny

Finalen i FA-cup på Wembley Stadium

Vi hører med supporterne!

Lørdag 19. mai brakte det løs mellom Chelsea og Manchester United i verdens eldste fotballturnering. 

Det er endelig klart for cupfest på Wembley Stadium. Lørdag kveld skal nemlig en ny finale avgjøres i verdens eldste cupmesterskap, FA-cupen, som har eksistert siden 1872, og er regnet som fotballøyas viktigste og gjeveste cup.

Finalen mellom Chelsea og Manchester United vises lørdag 19. mai på TV3 med RiksPakken. Den komplette sportspakka finner du hos oss. 

Chelsea møter Manchester United i finalen i FA Cupen

Spente før avspark

I årets finale er det storklubbene Chelsea og Manchester United som skal gjøre opp seg i mellom, og i begge de norske supporterklubbene er stemningen spent før avspark.

– Det har vært noen topper i årets sesong, men totalt sett har den vært en nedtur basert på forventningene som regjerende ligamester. Vi håper selvfølgelig å redde noe med en ny opptur i lørdagens finale, sier Sondre Lyshaugen, som er pressekontakt i Chelsea Supporters Norway.

Chelsea møter ManU i finalen av FA Cup 2018.

Bilder Viasport 

Også i United-leiren håper de på seier.
– Vi nærmer oss noe i United nå. Vi er bedre enn i fjor, selv om det igjen kanskje har gått litt ujevnt. Uansett tar vi med oss framskrittene vi gjorde i ligaen og skal krone sesongen 2017/18 med seier mot Chelsea kommende lørdag, sier Bernt Hjørnevik, som er daglig leder for Manchester United Supporters Club Scandinavia

Vil seier redde Conte?

Storklubbene møttes sist til finale i FA-cupen i 2006/07-sesongen. Den gangen var det Chelsea som gikk til topps med et 1-0-resultat etter ekstraomganger.

En ny triumf er også det Chelsea-manager Antonio Conte håper til lørdag. Etter en skuffende sesong, som kuliminerte i et 0-3-tap for Newcastle i siste serierunde, spekuleres det nemlig høyt i britisk presse om italienerens avgang som de mener er nært forestående. Kan en seier i FA-cupen være nok til at han får beholde jobben?

Ikke i følge de norske Chelsea-supporterne.
– At Conte virker ferdig er nok klart for de fleste. Entusiasmen fra i fjor er borte. Gløden og gleden like så. Forholdet til styret er tynnslitt og hans skjebne er nok beseglet. Om vi vinner cupen spiller neppe noen rolle, men det vil i hvert fall være en fin avslutning for ham og klubben, sier Sondre Lyshaugen.

Møter gamleklubben

Møter gamleklubben i FA CUP finalen

I Manchester United sitter José Mourinho i managerstolen. Portugiseren var tidligere en levende legende i Chelsea gjennom to perioder. Nå skal han altså prøve å slå sine gamle venner. Manchester United-supporterne tror gammelt vennskap er det siste Mourinho har i tankene nå.

– Jeg har egentlig ikke så mange sterke meninger om at han har en fortid i Chelsea, og jeg tror ikke Mourinho har det heller. For ham dreier dette seg om å vinne en finale for Manchester United, sier Bernt Hjørnevik.

Wikipedia/FA Cup-trofeet

Er det Chelsea eller Manchester United som tar med seg pokalen hjem? 

Heller ikke Chelsea-supporterne vil gjøre dette til et oppgjør mellom dem og gamletreneren.
– At det er Mourinho og United som venter i finalen gjør det litt spesielt, men ikke noe mer enn det. Finaler i FA-cupen er tøffe uansett hvem du møter, sier Sondre Lyshaugen.

Siste og avgjørende runde i FA-cupen vises på TV3, mens øvrige runder har vært vist på Viasport-kanalene og Viasat 4. Med RiksPakken får du en komplett sportspakke med alle sportskanalene inkludert. I mellomtiden, før TV-boksen kommer, kan du se fotballkamper med RiksTV-appen på mobil, nettbrett og PC. Sjekk ut RiksPakken i dag!