Meny

NRK og TV 2-profilene under fotball-VM 2018

Kjendisenes VM-favoritter

Vi spurte noen av landets fremste fotballeksperter hvem de heier på i VM og hvem de tror vinner. Dette er svarene. 

Fotball-VM i Russland er endelig i gang, og vi har én måned med spennende oppgjør, knallharde taklinger og briljante finter foran oss.

Hvem blir mesterskapets store spiller? Hvem leverer målene? Og kommer det noen store overraskelser i løpet av mesterskapet? NRK og TV 2 deler på å sende kampene, og vi spurte de som skal lede oss gjennom sendingene.

Les også: VM-programmet dag for dag

Forventer et strålende VM

TV 2s Julie Strømsvåg syntes VM i Brasil for fire år siden var helt fantastisk, og at det borger for et strålende mesterskap i Russland. Hvem som tilslutt kan løfte pokalen i været, er det vanskeligere å spå.

– Hvis man ser på troppene som reiser og profilene som er med, så er det ingen tvil om at det blir et fantastisk VM. Men det å spå vinneren er utrolig vanskelig. Jeg håper på Brasil og Argentina i finalen, og utover det tør jeg ikke si mer. Kommer an på hvem som spiller fetest fotball!

Se hvem Julie Strømsvåg spår som toppscorer! 

Med RiksTV får du TV-pakka alle med lidenskap for sport elsker. Ring oss gjerne på 210 10 212 for spørsmål, eller sjekk ut RiksPakken. 

Tror på Sør-Amerika

Julies kollega i TV 2, Øyvind Alsaker, tror også trofeet kan havne i Sør-Amerika.
– Jeg tror Brasil tar det. De har vunnet i Europa før, noe som ikke er så vanlig for søramerikanske lag, og har i mine øyne et komplett mannskap.

– Brasil har for vane å feie gjennom gruppespillet, og det tror jeg de gjør igjen. De kommer til å underholde; Coutinho, Neymar, Jesus …Det er all grunn til å tro at Brasil skal slå til, slår Alsaker fast.

På spørsmål om hvem som blir toppscorer, ser Øyvind Alsaker imidlertid mot Europa. Se hvilket navn han trekker fram.

Maskineriet

NRKs Carina Olset velger Tyskland, når vi ber henne tippe vinneren av VM 2018.
– Jeg er veldig svak for tysk fotball, og er spent på å se om det tyske maskineriet er like velsmurt som før. Og et oppgjør mellom Brasil og Tyskland har jo en enorm eim av revansje over seg, etter 7-1 seieren til Tyskland i Brasil for fire år siden, så det hadde vært en kul finale.

Legenden Arne Scheie sier seg langt på vei enig med Olset.
– Brasil og Argentina har gode lag, men jeg tror det blir et europeisk lag som vinner. Jeg holder en knapp på Tyskland eller Spania, med Belgia og Frankrike som underdogs. Belgia har vært gode i mange år, og kan slå igjennom, tror Scheie.

Les også: Arne Scheie om historiske tilbakeblikk

En som er lite lysten på å spå vinneren av årets VM, er Egil Drillo Olsen, som skal låne sin kunnskap og innsikt til NRKs sendinger. Spørsmålet blir kontant avfeid, men selvfølgelig med et glimt i øyet.

– Hvis du ber meg om å tippe, så siterer jeg Benny (Lennartsson): «Jag är fotbollstränare, och ingen jäckla spåman». Men det er vel tre europeiske lag som godt kan vinne; Tyskland, Spania og Frankrike. Sistnevnte har et ungt og spennende lag, så de er spennende å følge med på. Så er det Brasil og Argentina. Hvis det blir noen andre enn de fem er det en stor overraskelse, spør du meg.

Drillo er heller ikke så lysten på å spå hvem han tror vil møtes i finalen, men røper hvem han ønsker seg.

– Jeg har lyst til at Argentina skal gjøre det bra, og har en forkjærlighet for Frankrike. Så en finale med de to hadde vært bra – hvis det lar seg gjøre, da!

Heia de med hansker

Erik Thorstvedt skal hjelpe til med å guide TV 2s seere gjennom den fantastiske fotballmåneden vi går inn i. Han tror ikke det blir et søramerikansk lag som tar tittelen i år.

– Jeg tror Spania vinner. De er ikke de største favorittene, men de har et dritbra lag. Når det gjelder toppscoreren, så tror jeg det blir Harry Kane. Harry fikser det han. Scorer han 11 mål i gruppespillet så er det nok, selv om England ryker ut!

Thorstvedt skiller seg også litt fra de andre når vi spør om hvilke spillere han gleder seg mest til å se under VM. Han trekker fram Perus Guerrero som en som kan gjøre det godt i år, men…

– Jeg gleder meg mest til å se de med hansker. De beste, de stauteste, hel ved-gjengen bakerst!

Herlig uforutsigbart

Det er altså ikke så lett å spå hva årets VM kommer til å by på. Heldigvis, synes Drillo:
– Noe av det morsomste med fotballen er jo det at det dukker opp lag og spillere ingen har tenkt på.

Fotball-VM varer fra 14. juni til 15. juli, og kampene er altså fordelt mellom TV 2 og NRK.

Les også: Slik blir sportssommeren på TV