Meny
...

Mohamed Salah har tatt Champions League med storm

Nå skal det avgjøres i semifinaler

For 34 år siden tapte Roma finalen i det som den gang het Europacupen for serievinnere mot Liverpool. Nå skal de forsøke å revansjere seg i semifinalen i Champions League over to kamper. Skal italienerne klare det, er de nødt til å stoppe sin gamle lagkamerat – superspissen Mohamed Salah.

Hvilke lag tar seg forbi det siste hinderet og kommer seg til Champions League-finalen i Kiev 26. mai? Det får vi svar på når semifinalene er avgjort 2. mai. Først ut er oppgjøret mellom Liverpool og Roma.

Der er det spesielt én mann det er knyttet store forventninger til. Mohamed Salah har tatt både Premier League og Champions League med storm denne sesongen etter overgangen fra Roma i fjor sommer.

Se sendeplanen for semifinalene nederst i artikkelen. Last ned RiksTV-appen og se matchene der du på mobil eller nettbrett, eller på nett-TV med PC

Liverpools nye kjæledegge

Mohamed Salah - Liverpools nye stjernespiss

Superspissen gjorde en brukbar jobb for italienerne i "Den evige stad" med 29 scoringer på to sesonger. Det er imidlertid lite sammenliknet med det han har fått til i Liverpool-trøya. Per dags dato står den egyptiske målkongen bokført med vanvittige 31 scoringer alene i Premier League.

Også i Champions League har han, sammen med Roberto Firmino, 8 mål, og Sadio Mané, 7 mål, som har levert varene med åtte fulltreffere. Det er kun Real Madrids Christiano Ronaldo med 15 mål, som står bokført med flere.

Selv om stemningen mellom Salah og gamleklubben har vært gemyttelig i sosiale medier etter trekningen, er det ingen grunn til å tro at noen av partene kommer til å gi ved dørene når kampen blåses i gang på Anfield i kveld eller returoppgjøret 2. mai. Heller tvert om. Det står tross alt om en finalebillett...

Overbeviste i kvartfinalen

Liverpool og Roma har møtt hverandre fem ganger tidligere i tellende oppgjør. Av de fem kampene er det engelskmennene som står sterkest med to seire, mens Roma kun har vunnetett oppgjør (1-0-seier i det andre oppgjøret av UEFA Cupens fjerde runde i 2000/01-sesongen).

Mange Liverpool-supportere var godt fornøyd med å få nettopp Roma i semifinalene, men å ta noe for gitt i dette semifinaleoppgjøret er nok ikke det lureste.

Hvert av lagene sto nemlig for enorme prestasjoner og viste sitt fulle potensial i sine respektive kvartfinaler.

Der tuppet Liverpool seriemesterne fra balløya, Manchester City, ut av turneringen med 5-1 etter to kamper. Roma på sin side skapte store overskrifter da de snudde et 1-4-tap for Barcelona i den første kvartfinalen til et 4-4-resultat og avansement på bortemålsregelen etter en heltemodig 3-0-seier hjemme på Stadio Olimpico.

Juventus mot Real Madrid i Champions League på Viasport

Historisk fordel

Ser man på historikken har imidlertid Liverpool en liten fordel. I sluttspill med to tellende utslagskamper har de vunnet fire og tapt to mot italiensk motstand. Roma vant sine tre første oppgjør mot engelske lag med to tellende utslagskamper, men deretter har de tapt seks av seks. Den rekken må brytes om håpet om finaleplass skal bli til virkelighet.

Historisk møte

Den andre semifinalen er en skikkelig godbit hvor storlagene, og to av forhåndsfavorittene, Bayern München og Real Madrid skal gjøre opp status seg i mellom. Lagene har møtt hverandre hele 24 ganger tidligere, og den første semifinalen på onsdag blir på sett og vis historisk uansett. Aldri tidligere har to lag møttes så ofte i en UEFA-turnering for klubblag noensinne. Av de foregående møtene står lagene med 11 seire hver, mens to oppgjør har endt med uavgjort.

Har Real våknet?

Har Real Madrid våknet? Tar de seieren i CHampions League?

Real Madrid er tidenes mestvinnende klubb i Champions League med sine 12 titler, og på tross av enktelte problemer underveis denne sesongen, ser de regjerende mesterne ut til å ha våknet nå når det virkelig gjelder.

Ikke minst gjaldt dette i kvartfinalene hvor fjorårets finalist Juventus igjen ble slått ut med en kontroversiell 4-3-seier etter straffescoring på overtid. Tyskerne kom seg til semifinale ved å slå Sevilla 2-1 etter to kamper som på langt nær fikk like mye oppmerksomhet.

Elsker å møte Bayern

Historisk sett har Bayern en fordel i semifinaleoppgjørene mot Real Madrid (4-2 i seire), men man skal ikke glemme at spanjolene har vunnet de fem siste oppgjørene mellom lagene. Toppscorer i Champions League, Christiano Ronaldo, liker seg også i disse oppgjørene og står med syv mål på de tre siste kampene mot tyskerne. Få vil bli overrasket om Ronaldo slår til igjen.

Sendeplanen for semifinalene

Som Riks-TV-kunde har du tilgang til alle Viasport-kanalene, det vil si all moroa. Under har vi laget en liten oversikt over hvor og når du ser semifinaleoppgjørene. Da gjenstår det bare å si lykke til og god fornøyelse!

Tirsdag 24. april kl. 20.45: Liverpool - Roma /Viasat 4
Onsdag 25. april kl. 20.45: Bayern - Real Madrid /Viasport 1

Tirsdag 1. mai kl. 20.45: Real Madrid - Bayern /Viasat 4
Onsdag 2. mai kl. 20.45: Roma - Liverpool /Viasport 1