Meny

Slik spilles kvartfinalene i Champions League

Gigantoppgjør i vente

Reprise av fjorårets finale og et helengelsk oppgjør, er noen av godbitene du kan glede deg til når åtte lag skal bli til fire i kvartfinalene av Champions League.

Spenningen i Champions League fortsetter med uforminsket styrke. Etter åttendelsfinalene kunne vi ta farvel med storheter som Porto, PSG, Tottenham, Manchester United, Chelsea, Shaktar Donetsk, Besiktas og Basel. Nå spisses nivået ytterligere, og det er klart for kvartfinalene som skal spilles 3. - 4. april og 10. - 11. april.

Se kampoversikt nederst i artikkelen. 

Alle kvartfinalekampene vises på Viasport-kanalene med RiksPakken. Dersom du har Favoritter kan du enkelt oppgradere til Viasport på Mine sider. 

Finalereprise

Den første kvartfinalen i årets Champions League spilles 3. april og er en reprise fra fjorårets finale hvor Juventus igjen skal forsøke å stoppe de regjerende mesterne fra Real Madrid.

Finaleoppgjøret i fjor endte med en klar 4-1-seier til Real Madrid, men spanjolene har, på tross av en bedring i det siste – og kanskje spesielt i åttendelsfinalene mot PSG, ikke sett like sterke ut i år. Juventus på sin side slet tidvis voldsomt med å eliminere Tottenham i sin åttendelsfinale, men kom seg til slutt videre på ren villervilje og en liten dose flaks.

Champions League kvartfinaler

Ønsker du å se verdens beste sport på TV eller fra mobil, nettbrett og PC med RiksTV-appen? Med RiksPakken får du alle Viasport-kanalene med Champions League. Dersom valget er Favoritter kan du velge flere av Viasport sine kanaler fra Min side

Ryker hjemmestatistikken?

Den andre kvartfinalen som spilles 3. april er oppgjøret mellom Sevilla og Bayern München. Spanjolene kom seg til kvartfinalen ved å sette på plass Manchester United med 2-1 sammenlagt.

Spørs om de klarer å gjøre det samme med selveste Bayern München, som feide gjennom åttendelsfinalene ved å slå Besiktas 8-1 over to kamper. Sevilla og Bayern München har aldri møtt hverandre i offisielle kamper tidligere, men tyskerne har tapt alle sine fem siste kamper i Spania. Sevilla, på sin side, aldri har tapt hjemme for et tysk lag.

Britisk batalje

4. april spilles første runden av de to siste kvartfinalene mellom Liverpool og Manchester City og Barcelona og Roma. For mange er det nok det helengelske oppgjøret som blir valgt på TV-en.

Både Liverpool og Manchester City kan nemlig skilte med feiende flott angrepsfotball for tiden, og kampene mellom dem blir som regel alltid målrike og underholdende.

Manchester City leder Premier League suverent og må finne seg i å være favoritter, men det er verdt å ta med seg at Pep Guardiolas menn kun har vunnet én av siste siste kampene mot Liverpool i alle turneringer. Faktisk har de tapt hele fem av oppgjørene. Det er også verdt å huske på at Liverpool, som eneste lag denne sesongen, har slått City i Premier League denne sesongen (4-3-seier i januar).

Mer Messi-magi?

Oppgjøret mellom Barcelona og Roma konkluderer den første runden av kvartfinalene 4. april. Italienerne kom seg til oppgjøret ved å slå ut Shaktar Donetsk på bortemål, og må nok finne seg i å være underdogs mot Barcelona og suverene Lionel Messi som omtrent egenhendig sendte ut Chelsea i deres åttendelsfinale.

Det hjelper heller ikke Roma at Barcelona ser ut til å ha god kontroll på italienske lag hjemme på Camp Nou med 12 ubeseirede kamper (ni seire og tre uavgjort). Ei hjelper det at Messi har scoret 12 mål på 19 kamper mot Serie A-lag.

Slik ser du kvartfinalene 

Tirsdag 3. april:
Kl. 20.45: Juventus - Real Madrid / Viasport 1
Kl. 20.45: Sevilla - Bayern München / Viasat 4

Onsdag 4. april:
Kl. 2045: Liverpool - Manchester City / Viasport 1
Kl. 2045: Barecelona - Roma / Viasport 2 (denne kampen krever at du kobler opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp). 

Tirsdag 10. april:
Kl. 20.45: Roma - Barcelona / Viasat 4
Kl. 20.45: Manchester City - Liverpool / Viasport 1

Onsdag 11. april:
Kl. 20.45: Bayern München - Sevilla / Viasport 2 (denne kampen krever at du kobler opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp). 
Kl. 20.45: Real Madrid - Juventus / Viasport 1