Meny

Nå avgjøres åttendelsfinalene i Champions League

Hvem går videre til kvartfinaler?

Nå er det duket for returoppgjørene som bestemmer hvilke åtte lag som går videre til kvartfinalene. Få kampoversikt her! 

De første åttendelsfinalene i Champions League bød på både festfotball, spenning og ikke minst noen overraskelser. Er det en ting vi lærte av de første åttendelsfinalene er det at man ikke kan ta ting for gitt i verdens gjeveste fotballturnering for klubblag.

Best når det gjelder

På forhånd var fokuset stort på storkampen mellom fjorårets vinner Real Madrid og hardsatsende og nyrike PSG. På forhånd snakket man om at det kunne være et mulig hegemoniskifte, og at Real Madrid, som har levert alt annet enn god fotball denne sesongen, gikk til oppgjøret som underdogs.

Istedenfor hegemoniskifte fikk man en bekreftelse på at mesterne fremdeles er best når det virkelig gjelder. Plutselig var de tilbake der man kjenner dem igjen fra tidligere sesonger, og 3-1-seieren deres gir dem et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Parc des Princes 6. mars.

Champions League åttendelsfinaler - Real Madrid

Real Madrid bekrefter at de er best når det gjelder. 

Nydelig utgangspunkt

En annen åttendelsfinale det var knyttet stor spenning til var oppgjøret i Torino mellom fjorårets tapende finalist Juventus og Tottenham. Der bortelaget de siste sesongene mest har vært kjent for å være svært nære, men alltid bryte sammen når det virkelig gjelder, beviste de denne gangen at de har noe å fare med i fotballen på dette nivået. 2-2 er et glitrende utgangspunkt for engelskmennene før returoppgjøret på Wembley 7. mars.

Ett ben i kvartfinalen

Tottenham er imidlertid ikke det eneste engelske laget som har imponert i Champions League så langt. Det så vi også i den første åttendelsfinalen. Liverpool har et av Europas beste angrepsspill, og det fikk Porto sårt erfare da de måtte gå av eget gress med tunge 0-5 i sekken.

Det skal et under til om ikke Liverpool sikrer seg avansement inn i kvartfinalen etter returoppgjøret. Likeså har Manchester City og Bayern München alt i egne hender. Deres 4-0 og 5-0-seier borte mot Basel og hjemme mot Besiktas gjør at alt annet enn avansement vil være tidenes skrell.

Helt åpent

Mer åpent er det i de tre resterende åttendelsfinalene. Chelsea holdt Barcelona til 1-1 i London og må overgå seg selv for å slå ut Barcelona på Camp Nou. Shaktar Donetsk slo til med en 2-1-seier hjemme mot Roma, men får nok en mye tøffere opplevelse i den evige stad. Når det gjelder Manchester United holdt de, oppskriftsmessig nok, unna til et 0-0 resultat borte mot Sevilla. Mål blir det garantert i returoppgjøret på Old Trafford.

Få med deg kampprogram rundt Champions League

Få med deg alt

Returoppgjørene i Champions League spilles 6., 7., 13. og 14. mars. Alle kampene kan du se på Viasport og Viasat med RiksPakken. 

Tirsdag 6. mars:
Kl. 20.45 Liverpool - Porto /Viasat 4
Kl. 20.45 PSG - Real Madrid /Viasport 1

Onsdag 7. mars:
Kl. 20.45 Manchester City - Basel /Viasport 2 (denne kampen krever at du kobler opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp). 
Kl. 20.45 Tottenham - Juventus /Viasport 1

Tirsdag 13. mars:
Kl. 20.45 Manchester United - Sevilla /Viasat 4
Kl. 20.45 Roma - Shaktar Donetsk /Viasport 1

Onsdag 14. mars:
Kl. 18.00 Besiktas - Bayern München /Viasport 1
Kl. 20.45 Barcelona - Chelsea /Viasport 1