• Mohamed-Salah_Liverpool(preview)

Endelig er Premier League her igjen

10. august er ventetiden endelig over, og Premier League sparkes i gang igjen. Denne sesongen blir mer spennende enn på lenge!

Nordmenn har et spesielt forhold til engelsk fotball, og selv om vi i år kunne korte ned ventetiden med et flott fotball-VM i Russland, er det mange av oss som har ventet utålmodig på at de 20 lagene på balløyas øverste nivå igjen skal måle krefter. Nå har altså tiden kommet, og for en sesong vi har foran oss!

Er du glad i engelsk fotball? Med RiksTV kan du velge TV 2 Sport Premium som tilleggsprodukt! Få tilgang til Premier League her. 

Manchester City var suverene i forrige sesong, og avsluttet sesongen 19 poeng foran andreplassen, byrivalen Manchester United. Så gjenstår det å se hva denne sesongen har å by på, ikke minst fra de regjerende mestrene!

Som alltid har det vært mye overgangsrykter knyttet til Manchester United, som nok føler at de har noe å revansjere i den kommende sesongen, til tross for andreplassen.

De røde fra Manchester er godt vant med titler og pokaler, og det gjorde ikke saken bedre at det var naboen i lyseblått som endte øverst på tabellen. Mourinho forsøkte å tone ned forventningene til nye signeringer i overgangsvinduet, men selvfølgelig svirret ryktene om rekordoverganger og store navn.

Liverpool ser ut til å ta nye steg hver sesong, og hadde et fantastisk toppnivå forrige sesong. Ikke minst lot vi oss begeistre av Mohamed Salah, som ble toppscorer i ligaen i sin første sesong i Premier League.

Han fikk et noe skuffende VM, mye grunnet en kald skulder fra en viss Real Madrid-kaptein, men er forhåpentligvis tilbake i storform. Liverpool har også fått på plass en ny keeper i Alisson Ramses Becker, og Naby Keita fra Leipzig er en spennende signering. Jörgen Klopps mannskap blir svært spennende å følge med på.

Chelsea tok tittelen så sent som i 2016/2017-sesongen, og men i den påfølgende sesongen var ikke laget til å kjenne igjen. Denne sesongen blir det imidlertid veldig spennende å se hva den nye treneren Maurizio Sarri får til.

Da han trente Napoli satte laget rekord for antall mål scoret i løpet av en sesong i Serie A, så Chelsea-fansen håper nok på offensiv, leken og underholdende fotball – selvfølgelig helst kombinert med god poengfangst og kjemping helt i toppen av tabellen.

Hva med Tottenham? 

Tottenham spilte alle sine hjemmekamper på Wembley i forrige sesong, i påvente av at deres nye stadion skulle bygges ferdig. Så gjenstår det å se hvordan Mauricio Pochettinos menn gjør det i sin første sesong på «ny» hjemmebane. Fansen til de liljehvite er ikke bortskjemt med store signeringer, men er nok storfornøyd om de får beholde sine største stjerner – og da først og fremst Harry Kane, som scoret nest mest mål etter Salah i forrige sesong.

Arsenal har også ny trener i år, etter at legenden Arsene Wenger ga seg etter 22 år i managerstolen hos londonlaget. Arsenal havnet på en skuffende 6. plass i forrige sesong, men Unai Emery har nok planen klar for å få Gunners tilbake på vinnersporet, og ikke minst tilbake i Champions League.

Burnely, Everton og Leicester er verdt å notere seg

Som alltid er det også mange andre lag som kan blande seg inn i toppen. Burnely gjorde en svært god figur forrige sesong, og lag som Everton og Leicester kan man aldri avskrive – bare for å nevne noen.

Denne sesongen kan vi også ønske Cardiff, Fulham og Wolves tilbake på øverste nivå. Det er nok få som forventer at noen av disse skal hevde seg helt i toppen, men samtidig – det var ikke mange som trodde om Leicester i 2015/2016-sesongen heller, da de blåkledte gikk fra så vidt å unngå nedrykk den foregående sesongen, til å vinne ligaen 10 poeng foran Arsenal.

Premier League er mindre forutsigbar enn tidligere, og det gjør det hele desto mer spennende og underholdende!

Se kampen ManU mot Leicester 10. august!

Det hele braker altså løs fredag 10. august, med Manchester United mot Leicester. Den første runden kan ellers by på blant annet Liverpool-West Ham og ikke minst Arsenal-Manchester City. Pluss en haug med andre spennende kamper, selvfølgelig.

Få tilgang til Premier League her.