Meny

Salah mot Ronaldo - det er klart for drømmefinalen i Champions League!

Nå skal avgjørelsen falle. Blir det Real Madrid eller Liverpool som går av med seieren lørdag 26. mai? Viasats fotballekspert Petter Veland tror vi har et målrikt oppgjør i vente.

Årets Champions League-finale skal spilles på ukrainske NSC Olimpiyskiy Stadium foran 70.000 heldige tilskuere. Kampen vises på Viasat 4 i RiksPakken. Finalen starter klokka 20.45, mens sendingen starter klokka 18.00.

Dette mener fotballeksperten

– Jeg tror vi kan vente oss en underholdende og morsom finale. Det er de to mestscorende lagene som skal opp mot hverandre. Sånn sett kan vi kalle det en drømmefinale. I hvert fall for den jevne fotballsupporter som er glad i scoringer, offensivt spill og mye action, sier Petter Veland, som er fotballekspert for Viasport.

Viasports fotballekspert, Petter Veland, i dress, sett forfra

Han har fulgt verdens gjeveste klubbturnering, Champions League, i en årrekke. Nå gleder han seg til lørdagens finale.

– Dette blir et verdig punktum for en helt spesiell Champions League-sesong. Overraskelseslaget Liverpool, som har scoret mest så langt, skal opp mot de regjerende mesterne Real Madrid som har scoret nest flest i turneringen.

– Det er to verdige finalister, og rammen for finalekampen kunne ikke vært bedre. Her er det bare å glede seg, sier han.

Du har fire Viasport-kanaler og Viasat 4 tilgjengelig i RiksPakken, som blant annet viser Champions League. Dette er vår beste sportspakke.

Enkeltspillere vs kollektiv

– Hvordan setter du lagene opp mot hverandre?

– Sett utifra tabellposisjonen i de hjemlige ligaene skal det bli et jevnt oppgjør. Likevel må man være såpass ærlige å si at Real Madrid har en bedre tropp spiller for spiller. Det er ikke så mange Liverpool-spillere som hadde gått inn på Real Madrid-laget.

– Når det er sagt har Jürgen Klopp skapt et fantastisk kollektiv i Liverpool. Dessuten har de en angrepstrio i Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino som er i stand til å score på hvem som helst. Utgangspunktet før finalen er meget spennende, sier Petter Veland.

Jublende Real Madrid-spillere klynget sammen på fotballstadion

Holder en knapp på Real Madrid

– Hvem tror du stikker av med seieren til slutt?

– Jeg blir ikke overrasket om Liverpool klarer å overraske nok en gang i denne turneringen, men personlig holder jeg nok Real Madrid som favoritter. Det baserer jeg på at de har mer erfaring og rutine med finalespill i Champions League. Dessuten mener jeg de har bedre enkeltsspillere på 8-9 plasser i laget, sier Petter Veland.

Han mener den mentale biten kan bli avgjørende til lørdag.

– Ja, når det kommer til finalespill har det mentale alt å si, og da hjelper det selvfølgelig å ha den rutinen som Real Madrid har med sine to strake titler fra før av.

– Det er bare å se på måten de slo ut seriemesterne fra både Frankrike (PSG), Italia (Juventus) og Tyskland (Bayern München) på. De var ikke alltid best, men Real Madrid kan dette med å levere når det gjelder som mest. Det regner jeg med de vil gjøre på lørdag også, sier Petter Veland.

Les også: Dette er TV-pakka for sportselskere