• Sjakk-VM

Slik blir sjakk-VM på NRK

Fra fredag 9. november møtes Magnus Carlsen og amerikaneren Fabiano Caruana i London for å avgjøre hvem som blir årets verdensmester i sjakk.

Åpningspartiet i årets VM mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana spilles i St. Martin’s College i London.

Fram til mandag 26. november skal Carlsen og Caruana gjennom 12 partier. Står det likt etter de 12 partiene, blir det omspill med kortere tenketid onsdag 28. november.

Er du klar for sjakk-VM? Med RiksTV-appen kan du følge hvert eneste trekk til enhver tid - uansett hvor du befinner deg i Norge. Har du internett, har du TV. Les mer om RiksTV-appen her.

NRK sender alle partiene i årets sjakk-VM direkte på NRK1 og NRK2. 

Magnus Carlsen i sjakk-VM 2015

Foto: NTB Scanpix 

Sjakkstudio med Andersen og Bae

NRKs dekning av sjakk-VM på TV vil også denne gang være mer et talkshow om sjakk mens VM-kampen pågår. Som ved tidligere VM-sendinger vil NRK Sportens erfarne programleder Line Andersen lose oss gjennom partiene hver kveld.

I studio har hun med seg NRKs sjakkekspert Torstein Bae, som vil formidle kampens utvikling slik at både sjakk-kyndige og noviser blir oppdatert på statusen i spillet.

Bae er også kjent fra tidligere VM-sendinger. Heidi Røneid er seernes bindeledd til studio. Hun fanger opp hva som engasjerer, morer, irriterer og skremmer publikum og tar det med inn i sendingene.

For hvert parti vil det være to gjestedeltakere i panelet som skiftes ut fra parti til parti. I tillegg til flere norske sjakkprofiler vil andre kjente profiler med sjakkinteresse finne veien til gjestepanelet.

Magnus Carlsen

Foto: NTB Scanpix 

Disse kommer til gjestepanelet

9. og 10. november: Jon Almaas og Niklas Dyrhaug.

12. og 13. november: Øystein Bache og Anne Holt.

15. og 16. november: Mikkel Niva og Kristopher Schau.

18. og 19. november: Jan Egeland og Harald Eia.

21. og 22. november: Erik Thorstvedt og Ingrid Gjessing Linhave.

24. november: John Carew og Rolf Kristian Larsen.

Magnus Carlsen

Foto: NTB Scanpix 

Ole Rolfsrud på plass i London 

Ole Rolfsrud er på plass i London med rapporter fra og rundt spillestedet. Han vil finne og komme tett på de beste karakterene i miljøet rundt mesterskapet. Møter vi for eksempel en ny "Sergej Karjakins manager", som ble en slags kultfigur under forrige VM?

Atle Grønn vil også være sentral i sendingene som paneldeltager fra London. Grønn er godt kjent for seerne som sjakkformidler og har nettopp gitt ut en bok om alle verdensmesterne siden 1886.

Er du glad i sjakk og sport i verdensklasse? Med RiksTV kan du oppleve nasjonal og internasjonal fotball, vintersport, golf, motorsport og mye mer. Les mer om vår bestselgende TV-pakke her.