• Hovedbilde-fotball

Slik blir sportssommeren på TV

I sommer er det tett mellom godbitene for sportsinteresserte. Her er alt du ikke vil gå glipp av!

Ett av årets store sportshøydepunkter er selvfølgelig fotball-VM i Russland, som starter 14. juni og varer en hel måned.

Se TV-programmet for fotball-VM

Fotballspillere av yngre årgang møtes til dyst i Norway Cup fra 28. juli til 4. august, mens en ny sesong av Premier League sparkes i gang 11. august.

For de som ikke får nok av fotball, sender TV 2s kanaler minst 35 treningskamper mellom VM og Premier League-starten.

Få med deg sportssommeren med RiksPakken. 

Nærbilde av fotball og føttene til en fotballspiller, en av føttene stående på ballen.

Men, fotballfans får sjelden nok fotball, så da skader det ikke at Discovery sender norsk fotball hver helg også i juni. De som følger Eliteserien og OBOS-ligaen får altså dosen sin på Max eller en av Eurosport-kanalen, selv under VM.

Som om det ikke var nok, kan du følge MLS med Zlatan, Ola Kamara, Wayne Rooney og Magnus Wolff Eikrem på Eurosport 1 og Eurosport Norge, og i august vil vinneren av den spanske serien møte vinneren av den spanske cupen i Supercopa de Espana. Kampene spilles 11. og 14. august.

Les også: Dette er TV-pakka for sportselskere

Viasport kan på sin side friste med blant annet FA Community Shield (5. august), og UEFA Super Cup (15. august). Fotballfans har altså mildt sagt mye å glede seg til i sommer!

Tennisklassiker

Tennisinteresserte har også sitt å se frem mot. Vinner Roger Federer igjen den klassiske Wimbledon-turneringen? Svaret får du på Eurosport Norge og Eurosport 1 fra 2. til 15 juli. Single-finalene for menn og kvinner sendes på TVNorge henholdsvis lørdag 14. juli og søndag 15. juli.

På Viasport kan du dessuten se Western & Southern Open (12. august) og Roger Cup (19. august).

Caspar Ruud slår til en tennisball

Golf

Også på golfbanen skjer det veldig mye i sommer. Golfstjernene ser du på Discoverys kanaler mellom torsdag og søndag, mens Viasport kan friste med følgende:

 • Women's US Masters (31. mai – 3. juni)
 • US Open (14. juni – 17. juni)
 • Women's PGA Championship (28. juni – 1. juli)
 • The Open (19. juli – 22. juli)
 • Women’s British Open (2. august – 5. august)
 • US PGA Championship (9. august – 12. august)

Golfspilleren Suzann Pettersen, sittende på huk på en golfbane med begge hendene på hodet, dypt konsentrert eller fortvilet.

Sykkel

Tour de France er sykkelsportens desiderte høydepunkt hvert år. Forhåpentligvis får vi se nordmenn hevde seg i feltet også i 2018. Eurosport 1 sender hele rittet fra 7. juli til 29. juli, med bred dekning fra morgen til kveld. TV 2 varter også opp med fyldig dekning.

I tillegg sender kanalen rittet Artic Race 16. til 19. august, denne gangen med alle etappene i Finnmark.

Motorsport

Også her er det svært mye å velge mellom! Eurosport 1 sender det legendariske 24-timers billøpet Le Mans i sin helhet, fra 16. juni klokka 15.00 til 17. juni klokken 15.00. Kjente navn fra Formel 1-sirkuset, som Fernando Alonso, Jenson Button, Juan Pablo Montoya og Giancarlo Fisichella deltar i årets løp, noe som gjør det ekstra spennende.

TV 2 sender et annet høydepunkt for motorsportinteresserte, nemlig Isle of Man TT, som pågår fra 26. mai til 8. juni.

Viasport sender finaleløpene i det mest fartsfylte innen motorsport, nemlig Formel 1:

 • F1 Canada (10. juni)
 • F1 Frankrike (24. juni)
 • F1 Østerrike (1. juli)
 • F1 Storbritannia (9. juli)
 • F1 Tyskland (22. juli)
 • F1 Ungarn (29. juli)
 • F1 Belgia (26. august)

Formel 1-bil i løp, susende forbi i solnedgangsbelysning.

De sender også finaleløpene i MotoGP:

 • Katalonia (17. juni)
 • Nederland (1. juli)
 • Tyskland (15. juli)
 • Tsjekkia (5. august)
 • Østerrike (12. august)
 • Storbritannia (26. august)

Moto GP-motorsykkel i en sving, lent dypt inn til siden.

Nytt konsept
Det nye konseptet European Championships kan sees for første gang i 2018. Her vil man samle flere EM-øvelser i en by. Første by ut er Glasgow, og arrangeres 1. til 12. august, og du ser dette på Eurosport 1 og Eurosport Norge. 


Arrangørby er altså Glasgow, Skottland, med unntak av friidrett som allerede hadde et planlagt mesterskap i Berlin. Blant andre øvelser har vi svømming (stup, havsvømming), sykkel (landevei, bane, mountain, bmx), golf, turn, roing og triathlon.

Din leverandør av sportsøyeblikk

I tillegg til alt vi har nevnt så langt, er det også spennende arrangement som Zucca og Henkes Summer Classic på Ullevaal, som er et must for hockeyfans.

Er det sjakk du er interessert i kan du ikke gå glipp av Norway Chess, som har blitt en av de mest prestisjetunge turneringene innen sjakk. Gled deg til å se verdensstjerner som Magnus Carlsen og Vishy Anand måle krefter igjen.

Årets sportssommer er altså tettpakket som aldri før, og RiksTV sørger for at du får med deg det du vil av sportsøyeblikk. RiksPakken er vår største og mest populære kanalpakke, men vi tilbyr selvfølgelig også premium kanalpakker som gir deg mer sport, film og serier – alt ettersom hva du ønsker å få med deg.

Er du nysgjerrig på RiksTV? Ring oss gjerne på 210 10 210 eller les mer på rikstv.no