Meny

Slik blir Tour de France 2018

Årets utgave av Tour de France har flere spennende forandringer, som gjør at den 105. utgaven er mer spennende enn noen gang.

Tour de France (TdF) arrangeres fra 7. til 29. juli. Rittet starter en uke senere enn normalt, for å unngå å kollidere med fotball-VM, men for sykkelinteresserte er det nok vel så spennende å se verdens fremste syklister knive om den ettertraktede gule trøyen, gjennom 3329 kilometer fordelt på 21 etapper.

Last ned RiksTV-appen og få etappefavorittene i Tour de France, akkurat der du er i sommer. Du kan også se sommerns store event på nett-TV

Velkjent trio og et nytt fjes

Også i år skal TV 2 by seerne på en fyldig dekning, frontet av trekløveret Dag Otto Lauritzen, Johan Kaggestad og Christian Paasche. Et annet kjent sykkelfjes debuterer på kanalen i år; Thor Hushovd slutter seg nemlig til gjengen.

Nedenfor kan du se hva Christian Paasche sier om nordmennenes sjanse i årets Tour de France, og hvem han ser på som den store favoritten:

Les også: Tour de France på TV 2 - få full etappeoversikt

Antall syklister er redusert

Vi møtte TV 2-trioen, og fikk høre hva de tenker om årets Tour de France. Det er innført flere endringer som gjør årets utgave av Tour de France ekstra spennende, fortalte Dag Otto Lauritzen. Blant annet blir det mer sykling på brostein enn på flere tiår, samt den korteste etappen siden man sluttet med halve etapper.

Antall syklister er redusert, ved at lagene kun får stille med åtte ryttere hver.
– Dette er kjempespennende endringer, blant annet fordi de gjør det vanskeligere for ett lag å dominere, påpeker Dag Otto.

Se Dag Otto fortelle mer om endringene her:

 

Tour de France sendes både på Eurosport og TV 2. Med RiksPakken får du alle kanalene i samme TV-pakke. Les mer om vår bestselger - og prøv alt i sommer.   

Ivrige veteraner

Dag Otto Lauritzen hevder at det var én million tilskuere på plass langs løypa i fjor, mens Christian Paasche mener han måtte ha talt bena på tilskuerne. Kjemien vi kjenner så godt fra skjermen, var så absolutt på plass.

Uansett om man teller antall mennesker eller bein, er det ikke tvil om at TdF er et gigantisk arrangement.

– Faktisk verdens største årlige sportsarrangement. Og flere uker før årets ritt starter, har de ivrigste tilskuerne allerede begynt å rigge seg til i bobiler langs løypa, forteller Dag Otto.

Det blir 16. gang Johan Kaggestad er med som kommentator under Tour de France, og det er like spennende som første gang.

– Jeg gleder meg som en unge, om det er lov å si i min alder, fastslo den særdeles spreke 74-åringen. Også han tror årets Tour de France blir særdeles minneverdig.

Veteranen Johan Kaggestad forsøker å forklare akkurat hvor stort og viktig Tour de France er, og hvorfor årets versjon ser ut til å bli ekstra spennende:

Mulig norsk rekord

Ryttere som Chris Froome, Marcel Kittel, Mark Cavendish og Peter Sagan forventes å gjøre seg bemerket også i år. Når det gjelder de norske håpene, er det noe usikkerhet å spore fra trioen.

Edvald Boasson Hagen var nære på å hale i land flere etappeseiere i fjor, men TV 2s eksperter tror Mark Cavendish sin tilstedeværelse kan gjøre at Edvald ikke får like mange sjanser i år. Lagkameratene Edvald og Cavendish er begge spurtspesialister, dermed kan det hende at Edvald ofres til fordel for briten.

Kan ende med 5 nordmenn i rittet

I tillegg til Kristoff og Boasson Hagen er det flere norske unggutter som har snust på en plass i det ypperste selskapet. Amund Grøndahl Jansen var opprinnelig ikke med i Tour de France-planene til LottoNL-Jumbo, men etter svært god sykling den siste tiden han en plass på det nederlandske laget.

Det har vært til sammen syv norske ryttere som i år har vært høyaktuelle for Tour de France. Johan Kaggestad tror vi til slutt ender med fem nordmenn i rittet. Årets TDF vil i så fall være historisk, sett med norske øyne: Det har aldri vært mer enn fire norske ryttere med i rittet. Både i 1991 og 2016 hadde vi fire nordmenn med.

Fantastiske prestasjoner

Vi kan se frem til nok en underholdende tour, med utrolige prestasjoner både langs traséen og i kommentatorboksen.

Det er bare å glede seg – GOD TOUR!