• 1075_jul-tv

Julegavetipsene til TV-entusiasten

Vi guider deg til de beste julegavetipsene - og ett av de er helt gratis! 

La oss si det med en gang: Julen handler selvfølgelig ikke bare om gaver og materielle ting. Tvert imot er høytiden hvor du viser dine nærmeste hvor glad du er i dem, og dét trenger ikke koste en krone.

Kos deg med utallige filmer og TV-serier i jula! Utforsk vårt store fillm- og serietilbud via vår bestselgende TV-pakke RiksPakken. Les mer her. 

For mange kan det å få tid til å se på favorittserien eller -filmen var en utfordring i en travel hverdag, spesielt for barnefamilier. Hva med å gi et «gavekort» på TV-tid? En time eller to i uka, der din bedre halvdel får sette seg ned og uforstyrret nyte det han eller hun vil på skjermen, mens du finner på noe med barna, eller tar deg av andre praktiske gjøremål. Det koster ikke en krone, men vil bli satt veldig stor pris på! Sannsynligvis blir takknemligheten så stor, at du får din egen lille TV-stund i gjengjeld. Vinn-vinn!

Og dette gjelder ikke bare barnefamilier: Kanskje har du en god venn som deler favorittfilm eller -serie med deg? Lag et gavekort på X antall timer kvalitetstitting med deg, komplett med snacks, mat og noe godt å drikke… Dette kan fort bli favorittgaven under treet i år!

RiksTV

Trådløst headset

Det er ikke noe særlig å bli forstyrret når man setter seg ned med en god film eller serie, men noen ganger kan det være vanskelig å unngå. Med et trådløst headset er det enklere å stenge andre lyder ute, og gi det som skjer på skjermen din fulle oppmerksomhet.

Det er mange forskjellige å velge mellom, også blant de som er spesielt beregnet på TV og hi-fi. Hodetelefonene bør ha god rekkevidde (flere har rekkevidder så mye som 100 meter - du sitter sannsynligvis atskillig nærmere TV-en din, men da bør jo signalene være sterke og gode!), støyreduksjon for klarere lyd, lang batterivarighet (rundt 20 timer er vanlig). Slike får du for oppunder tusenlappen hos de største kjedene, eller på nett.

RiksTV

HEADSET TIL MOBIL OG NETTBRETT

Et trådløst headset til mobil og nettbrett øker også gleden over litt kvalitetstid med favorittprogrammet. Det er jo ikke lenger slik at man må være hjemme for å se på TV! RiksTV-appen lar deg se TV på mobil og nettbrett, i nettleseren og på Apple TV. RiksTV-appen er inkludert i RiksTV-abonnementet ditt og fungerer i hele Norge, og lar deg se direkte-TV, ukearkiv, den beste sporten, nyhetene og favorittseriene dine der du er, både hjemme og ute på farten. Har du RiksPakken er også alt innholdet fra HBO Nordic inkludert, med noen av de beste TV-seriene som er laget.

Med et trådløst headset og RiksTV-appen kan du altså kose deg med TV-underholdning for eksempel på bussen, uten å plage andre – eller bli plaget selv.

RiksTV

Surround-anlegg

Drømmen om kinofølelsen hjemme i stua tar et langt skritt nærmere oppfyllelse dersom man har et surround-anlegg.

Her må man regne med å bla opp noen tusenlapper for å få noe som er brukbart. De aller billigste som finnes på markedet er gjerne ikke verdt pengene, noe som gjenspeiles i brukeranmeldelsene på diverse nettsteder. Men, flere kan jo også gå sammen og spleise, på en gave som gjør film- og TV-fantasten skikkelig glad på julaften!

RiksTV

Lydplanke

En lydplanke gjør underverker for TV-lyden. Dette er et meget godt alternativ dersom du ikke vil eller kan bruke så mye penger som et skikkelig surround-anlegg koster, eller ikke ønsker å bruke plass på høyttalerne et slikt anlegg medfører. Nettopp det er jo en fordel med lydplankene, de tar veldig lite pass – spesielt i forhold til hvor mye de forbedrer lyden.

Også her kan du bruke en liten formue dersom du ønsker, men det finnes alternativer som leverer lyd av høy kvalitet, uten at du trenger å ta opp forbrukslån for å få råd. Kjente merker som LG, JBL Samsung tilbyr lydplanker for et par tusenlapper, og det finnes også billigere varianter. De aller billigste på markedet vil nok likevel skuffe med sin lydkvalitet.

RiksTV

TV

Dersom man er film- og TV-fantast har man gjerne allerede en dugelig TV, og problemet er heller å få tid til å nyte TV-en sin. Gavekortet vi nevnte innledningsvis er jo en fin idé for barnefamilier, men hva om barna allerede sitter i ro og selv ser på TV? Eller hvis din bedre halvdel ser på favorittprogrammet sitt, eller en film som ikke faller helt i smak for deg?

Selvfølgelig er det utrolig koselig når hele familien koser seg med samme program eller film, men det gjør man tross alt ikke hele tiden. Og det er ikke sikkert at favorittprogrammet ditt er spesielt barnevennlig … Vi har allerede nevnt mulighetene RiksTV-appen gir deg, men noen ganger vil man se ting på stor skjerm. Dersom du har RiksPakken er ikke dette noe problem. Da kan du ha TV i fire ulike rom, uten å betale noe ekstra. Kanskje dere heller skal putte litt penger i en ekstra TV? Den trenger jo langt ifra være markedets største og dyreste, for at dere skal ha glede av den.

Tanken som teller

Flere av tipsene vi har kommet med koster en del, kanskje mer enn enkelte vil eller kan gi i gave. Vi har allerede nevnt muligheten for spleiselag, men man kan selvfølgelig også gi gavekort, og tipse om hva man tenkte det kan brukes til.

Sannsynligvis blir vedkommende mer glad over at du har tenkt tanken, enn på selve summen på gavekortet. Spesielt hvis det er noe dere kan kose dere med sammen!

Vi ønsker lykke til, og god førjulstid!