• 17-Mai-TV-2-

Slik blir TV-programmet på 17. mai

Både TV 2 og NRK rigger til en skikkelig festsending på selveste nasjonaldagen. Se programmet for å få med deg dine høydepunkter! 

Det blir uten tvil 17. mai-stemning også på TV-skjermen når både NRK og TV 2 skal lede seerne gjennom nasjonaldagen. Festkledde programledere skal gi oss et innblikk i stemningen over hele landet, dekorasjonstips og kokketips. 

Ikke gå glipp av din favorittunderholdning selv på 17. mai! Last ned RiksTV-appen for å se det du ønsker når du vil. Les mer om RiksTV-appen her. 

Slik blir programmet på TV 2 

Allerede kl. 07.55 er Vår Staude og Jan Thomas klare i studio på Aker Brygge for å tilbringe 17. mai med seerne. Jan Thomas gleder seg stort til å lede selveste 17. mai-sendingen på TV 2! I studio vil også Wenche være, hvor hun skal vise seerne hvordan man kan tilberede tradisjonell 17.mai-mat med en helt ny vri. Finn Schjøll kommer også for å gi sine beste dekorasjonstips! 

Det blir også løpende stemningsrapporter fra Oslo med nyhetsankerne Yvonne Fondenes og Rune Kjos, mens Ane Nyrerød kommer med siste nytt om været. Blant gjestene er Petter og Vendela og artist Eva Weel Skram. 

"God 17. mai Norge" fra Aker Brygge starter 07.55 på TV 2. På TV 2 Nyhetskanalen kan du følge feiringen allerede fra kl. 07.00.  

Trykk her for å se TV 2 i nett-TV

Se TV-programmet for NRK på 17. mai

Foto: NRK/Ole Kaland

Slik blir programmet på NRK

Også NRK skal dekke feiringen over hele landet på nasjonaldagen. Kjente og kjære NRK-profiler som Nadia Hasnaoui og Christian Strand skal bringe feststemningen til TV-seerne fra Slottsplassen i Oslo. 

- Vi har tenkt til å trekke noen linjer mellom generasjonene med fokus på hva demokrati og ytringsfrihet betyr for Norge, sier Hasnaoui. Blant annet får vi besøk av Miljøagenten Penelope Lea, som vi voksne kanksje kan ha noe å lære av, ZombieLars-gjengen kommer for å snakke om hva de vet om nasjonaldagen. Dessuten kommer også russepresidenten fra både 1975 og 2019 for å snakke om russefeiring før og nå, forteller hun. 

Mens Nadia Hasnaoui er en dreven reporter fra 17. mai-feiringen, skal Christian Strand debutere som reporter fra folkefesten for første gang. Han kan avsløre at det blir alt fra øyeblikk med festglade barn til innblikk i 17. mai-feiringer som hittil har skjedd bak lukkede dører, sier han. 

Det han gleder seg mest til er nok det mangesetter høyt på 17. mai.

- Men det jeg gleder meg aller mest til, er å delta i gardistenes tradisjon med gatedans ved Universitetsplassen, bare jeg finner meg en hyggelig dansepartner som er villig til å danse med meg, smiler Strand. 

Det har også kommet på plass en ny kokk for anledningen, nemlig sushikokk og restauranteier Jonathan Romano. Han skal gi folket sine beste råd for god mat og feststemning på nasjonaldagen. 

Slik blir hovedsendingene på NRK: 

NRK1 kl. 07.50 - 14.00: Sending fra Slottsplassen. 

NRK2: kl. 10.20 - 14.00: Barnetoget i sin helhet. 

Trykk her for å se NRK i nett-TV.