• HBO-(Photo-11)

Filmene og seriene vi gleder oss til i 2019

2019 blir et godt år for alle som er glad i god TV-underholdning, neglebitende spennende TV-serier og filmer med høy popcornfaktor. 

Kalenderen for 2019 er full av merkedager for oss som virkelig er interessert i god TV-, film- og serieunderholdning. Store titler som Game of Thrones, True Detective, Avengers: End Game, Amundsen og Løvens Konge er bare noen av titlene vi ser frem til det kommende året.

Årets største tittel er uten tvil Game of Thrones som returnerer med sin siste sesong i april. Siden den syvende sesongen forbauset og sjokkerte en hel verden i 2017, har fans av fantasiserien ventet spent på den siste og avgjørende sesongen. I tillegg kommer serier som Homeland og Veep med sine siste sesonger.

Er du glad i å fråtse i spennende TV-serier? Les mer om vårt film- og serietilbud her. 

La oss ta en titt på hva du må få med deg i 2019. 

Årets største: Game of Thrones 

Dersom du enda ikke har fått med deg George R.R. Martins fantasiserie fra Westeros, er du i en posisjon de fleste av oss er grønne av misunnelse på. Har du ikke sett de syv sesongene med teoribonanza, maktkamp og uendelige psykologiske spill og twister, kan du nyte alle de foregående sesongene her.

Men dersom du har sett alt, har rundet alle teoriene som finnes og er utålmodig på premieredatoen for den siste sesongen, er du som oss. I desember slapp HBO endelig en liten sniktitt på den avsluttende sesongen, og vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss til enda mer neglebitende spenning!

I følge HBO kommer den avsluttende sesongen i april.

Vi har skrevet litt om hva vi kan forvente av den avsluttende sesongen her.

True Detective S03 på HBO Nordic

Mer snadder fra HBO Nordic 

Selv om Game of Thrones uten tvil er den største premieren fra seriegiganten HBO i 2019, kommer det også andre større premierer vi ser frem til. Rykter om at serier som Westworld og The Handmaid’s Tale kommer med en tredje sesong har florert i amerikanske medier i en god stund allerede. Vi sier ja takk begge deler.

Premierer som vi vet at den hemmelighetsfulle seriegiganten faktisk har bekreftet, er at titler som True Detective, Veep, Big Little Lies og The Good Fight kommer med helt nye episoder i 2019. Merk deg gjerne at True Detective er tilbake allerede 14. januar, mens de resterende titlene foreløpig står uten premieredato.

Serieprodusenten kommer også med helt nye serier i 2019. Blant annet kommer HBO Nordic med spennende nordisk innhold. Blant våre desiderte største høydepunkter er dramaserien Beforeigners som er regissert av Jens Lien. Bak serien står også skaperne av Lilyhammer – Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin. Serien har premiere i løpet av 2019.

Et annet høydepunkt fra Skandinavia er også den svenske komiserien Gösta. Det er Lukas Moodysson som står bak humorserien som skal vises eksklusivt på HBO Nordic i løpet av 2019.

Black Monday skiller seg også ut som en sterk tittel i løpet av 2019. Humorserien er inspirert av børskrakket i New York tilbake i 1987. Til den dag i dag vet ingen for sikkert hva som forårsaket krakket, inntil nå. Hovedkarakterene i Black Monday mener nemlig at det var de som krasjet verdens største finanssystem. Og en Lamborghini. Traileren ser lovende ut og vi gleder oss til premiere 21. januar!

Komiserien Magnus på NRK

NRK stiller sterkt 

2019 blir et godt år for NRK skal vi tro listen over kommende premierer for statskanalen. Allerede i januar slipper NRK titler som 113, Magnus, Das Boot, Superhundene, Les Misérables, Mesternes mester, Sjette gir og Kriger. Magnus, som forøvrig spilles av Side om side-favoritt Vidar Magnussen, har fått knallsterke kritikker i flere av landets aviser.

Mesternes mester åpnet den tiende sesongen med et knallsterkt seertall. Godt over én million TV-seere fikk med seg gamle idrettshelter kjempe om heder og ære. Også den kritikerroste dokumentarserien 113 hadde godt over én million seere på første episode.

Senere i vinter kommer også suksessen Heimebane tilbake med en helt ny sesong. Den andre sesongen har premiere på NRK 17. februar. Ane Dahl Torp fortsetter i hovedrollen som Varg-trener Helena Mikkelsen. Vi får også et gjensyn med skuespillere som John Carew og Morten Svartveit. 

Godt filmår for filmentusiasten 

2019 blir også et godt år for alle som elsker gode filmproduksjoner. En av de desidert største premierene er Disneys nye produksjon av klassikeren Løvenes konge. Da traileren ble sluppet ble den raskt en av de mest sette filmtrailerne. Disney er godt i gang med å lage nye versjoner av gode, gamle filmklassikere. 24. mai kommer også en helt ny versjon av Aladdin.

I tillegg til Løvens konge, er det også andre store filmproduksjoner som banker på døra for filmelskere. Blant annet kommer Amundsen, filmen om Roald Amundsen, allerede 15. februar. Pål Sverre Hagen spiller Amundsen og vi gleder oss til å se hva skuespilleren fra blant annet Kon-Tiki og Max Manus presterer i rollen som verdens største polfarer.

Historien om Marvels utrolige suksess Avengers skal også avsluttes i 2019. 24. april kommer Avengers: End Game på norske kinoleretter. 2019 blir et godt år for de som liker superhelter, for det kommer også en ny film om Spider-Man i sommer. Spider-Man: Far From Home har premiere på norske kinoer 5. juli.

Fjoråret ble et godt filmår for musikkfans over hele verden. Bohemian Rhapsody, filmen om Queenlegenden Freddie Mercury, hadde over 300.000 besøkende på kino i 2018. Heldigvis blir ikke 2019 noe dårligere. I mai kommer nemlig Rocketman, filmen om Elton John. I hovedrollen som musikeren selv finner vi Taron Egerton, kjent fra Kingsmanfilmene og som hadde hovedrollen som Eddie the Eagle i filmen med samme navn. Filmen har premiere på norske kinoer 24.mai.

Mange trekker frem filmen Once Upon A Time in Hollywood som en av årets største høydepunkt. Etter tre år er Quentin Tarantino endelig tilbake. Denne gangen lager han film om Mansonfamilien og mordet på skuespillerinnen Sharon Tate tilbake på 60-tallet. Skuespillerlisten er full av stjerner som Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino og mange, mange flere. Vi gleder oss! Filmen har kinopremiere 23. august.

Oljefondet på TVNorge

Lineær-TV leverer 

Også kanaler som TV 2, TVNorge og TV3 fortsetter å kjempe for å beholde plassen som midtpunkt i TV-stua til nordmenn flest. Med seriepremierer som All Together Now, Farmen Kjendis og Henrik Uber Alles blir 2019 et godt TV-år for de som er glad i god TV-underholdning.

TVNorge og Discovery satser på nye underholdningskonsept som den britiske sangkonkurransen All Together Now. Anne Rimmen får med seg Didrik Solli Tangen som programledere for programmet som skal sendes på TVNorge fra 8. januar. I tillegg er Oljefondet, en humordramaserie av Harald Zwart, et stort høydepunkt for mange. Serien har fått gode kritikker og blir også sendt i Sverige.

TV 2 holder fast på suksesskonsepter som Farmen Kjendis, Hver gang vi møtes og The Voice. Vi gleder oss til enda mer intriger i kjendisenes utgave av Farmen og rørende øyeblikk i Hver gang vi møtes. Det er aldri feil. I tillegg får vi et gjensyn med Skavlan som en del av kanalens lørdagsunderholdning.

TV3 fortsetter å utdanne nordmenn innen økonomi, men denne gangen får vi et bedre innblikk i kjendisenes økonomi i programmet I lomma på Silje som kommer i januar. Henrik Thodesen kommer også med sin egen humorserie på kanalen, en serie om hva som skjer når han begynner å kjøre Uber og havner i skyggen av kjendisvennene sine som følge av lite kjøreoppdrag. Vi er spente på hva Thodesen kan levere i Henrik Uber alles!

Det ligger an til at de fleste som er glad i god TV-underholdning skal få nok å fråtse i i løpet av 2019. Popcornfaktoren er høy for samtlige premierer! Da gjenstår det bare å vente tålmodig på premieredatoene.

Få med deg alle dine favoritter innen spennende TV-serier og de nyeste filmene. Les mer om vårt film- og serietilbud her.