• Spoileralert

Hvordan unngå spoilere uten å forlate Internett

Hvor kjipt er det ikke å få ødelagt spenningen i en serie du følger med på fordi du henger på internett? Her er noen enkle grep for å unngå spoilere i seriehverdagen! 

I disse dager ruller den siste sesongen av Game of Thrones ut på skjermer over hele verden. Fansen sitter klare i sofaen grytidlig for å få med seg de nye episodene før alle andre. Internett kryr av fanteorier og avsløringer. Dersom du er en av de få som klarer å vente med å se episodene, er risikoen for å få spenningen spolert høy. 

Det største problemet med spoilere er at de er umulige å unngå. De er overalt. Uansett hva du gjør og hvor godt du forbereder deg på spoilere - du vil aldri klare å unngå de. Produksjonsselskaper vil ha lekkasjer, skuespillere vil snakke litt for mye og internett vil gå bananas.

Spoilere er ikke til å unngå og det er heller ikke verdens undergang når det skjer. 

Her er noen enkle grep for deg som vil unngå spoilere. 

1. Se det live

Lineær TV-underholdning er fantastisk av mange årsaker. God TV-underholdning nytes best sammen med andre til nøyaktig samme tid. Derfor ser blant annet millioner av amerikanere Game of Thrones lineært hver søndag. Ingen kan spoile favorittserien din dersom ingen andre har sett det! Det er simpelt og såre enkelt.

Men hva gjør du når du ikke har muligheten til å se det live? Eller hva om du sparer alle episodene i en sesong for å kunne sluke alle episodene på en gang? 

2. Blokker spoilere 

Det er noen som har vært ute en vinterdag før når det gjelder spoilere. Derfor finnes det noen enkle grep du kan gjøre i internetthverdagen din for å unngå spoilere. 

Eksempelvis finnes det en genial plug-in til nettleseren Chrome, nemlig UnspoilerDette herlige tillegget til nettleseren din vil la deg blokkere nesten alt relatert til for eksempel Game of Thrones. 

SLIK GJØR DU: 

1. Legg til Unspoiler i Chrome Nettmarked. Bruker du Safari eller en annen nettleser anbefaler vi å bytte nettleser dersom du ønsker å unngå de største spoilerne. 

2. Klikk på det røde UN-merket på høyre side av adressefeltet i Chrome. 

Hvordan unngå spoilere på nett

3. Legg til navnet på serier eller filmer du ikke ønsker å se innhold fra på nettet. For eksempel "Game of Thrones", "Avengers" eller "Killing Eve". 

4. Voila! Du er klar for å surfe på nettaviser og andre sider uten å være redd for å se spoilere. 

Hvis du kun er opptatt av Game of Thrones finnes faktisk en egen Chrome Extentions: Game of Spoils. Denne blokkerer alt av Game of Thrones som finner veien ut på det store internettet. Den kan du legge til i nettleseren din her. 

3. Fjern spoilers fra feeden

Vår hypotese er at sosiale medier som Facebook og Twitter er en av de største kildene til spoilere. De sosiale mediene er i aller høyeste grad en del av vår internetthverdag, vi titter stadig vekk innom flere av de største kildene til spoilere.

Men en hverdag uten hverken Twitter eller Facebook er vanskelig for flere av oss. Derfor finnes det noen grep du kan gjøre for å fortsette å bruke sosiale medier selv om du vil unngå spoilere. 

Hvordan unngå spoilere på Twitter

SLIK GJØR DU: TWITTER

1. Åpne Twitter på mobilen. 

2. Gå til fanen for varsler, symbolisert med en bjelle nederst på skjermen. 

3. Trykk på tannhjulet øverst til høyre og velg "skjult". 

4. I "skjulte ord" og "skjulte kontoer" kan du velge hvilke ord og kontoer du vil skjule innhold fra. 

SLIK GJØR DU: FACEBOOK 

Facebook er litt verre å operere med enn det Twitter er. De har ingen "skjul-funksjon", så her gjelder det å være kreativ. Dog, du kan faktisk snooze de sidene du vet kommer til å avsløre spoilere! Dette kan du gjøre med både sider og personer på Facebook. 

Hvordan unngå spoilere på Facebook

1. Finn en av postene til siden eller personen - ikke profilen - men en av de spesifikke postene siden eller personen har postet. 

2. Trykk på de tre prikkene øverst til høyre i postens vindu og velg "Slumre i 30 dager". 

Hvordan unngå spoilere på Facebook

3. Trykker du på de tre prikkene øverst til venstre i nyhetsoppdateringen på Facebook vil du få opp valget om å "rediger preferanser". Her kan du blant annet velge hvor lenge du ønsker å slumre en side. Dersom du er fan av James Bond og ikke ønsker noen avsløringer på hverken skuespillere, innspillingslokasjoner eller filmens handling kan du slumre den helt til kinopremieren. 

Hvordan unngå spoilere på Facebook

4. Facebook tillater deg også å tilpasse hvem og hva som dukker opp aller først i nyhetsoppdateringen din. Et godt tips kan være å legge inn eksempelvis lokalavisa (sett at ikke de er eksperter på det du unngår spoilere om...), en venn som ikke bryr seg nevneverdig om det du er interessert i eller kanskje til og med YR? Det er kun kreativiteten som stopper deg. 

Da har du gjort ditt! Vi krysser fingrene for at du unngår de største spoilerne, enten du er opptatt av superhelter eller Westeros.