• Disneys-Frozen

Julefilmer for barn – her er barnas favoritter

Julen er barnas høytid, også på TV. Men julefilmer for barn gir julestemning til hele familien.

Julen er selvfølgelig også tradisjonenes høytid. Og tradisjoner er til for å viderebringes, også når det gjelder hva man ser på TV i julen.

Derfor er det så koselig å sette seg ned sammen med barna, og se på julefilmer for barn – klassikerne man selv husker fra egen barndom, slik som Tre nøtter for Askepott, Reisen til julestjernen, Snømannen, og Disneys julekavalkade, eller kanskje Jul på Blåfjell. Er barna litt større, kan man le seg skakk av Hjelp, det er juleferie! eller Elf, eller andre filmer og serier du selv har som din juletradisjon på TV-fronten.

I tillegg til «vanlige» kanaler, kan du også få tilgang til strømmetjenester som HBO Nordic, Paramount , C More og Viaplay, som tilbyr tusenvis av timer med topp underholdning - både for store og små. Nedenfor har vi plukket ut noen av barnas favoritter i disse juletider.

Velg vår bestselgende TV-pakke med masse film og serier for å få mest ut av TV-tiden dere har sammen! Les mer om strømmetilbudet hos oss her. 

Frost (C More) 

Vi kommer selvfølgelig ikke utenom denne, og i år er den ekstra aktuell! Det er faktisk 6 år siden Frost hadde premiere, men vi lar oss fortsatt rive med av historien om den modige jenta Anna som legger ut på en reise for å finne søsteren sin, snødronningen Elsa.

Dette har blitt en moderne klassiker når det kommer til julefilmer for barn, og i år har man ekstra stor grunn til å snurre i gang Frost hjemme i godkroken: Oppfølgeren Frost 2 har kinopremiere 1. juledag, så da passer det jo perfekt å se denne først!

Se storfilmen Frost her!

Astrid Lindgrens jul (SF Kids) 

Her har man samlet åtte juleepisoder fra filmer basert på Astrid Lindgrens fantastiske univers: Vi møter blant annet Pippi, Tommy og Annika (og selvfølgelig Herr Nilsson), Lotta fra Bråkmakergata, Ronja Røverdatter og Emil i Lønneberget.

En fellesnevner for alle episodene, bortsett fra at de alle stammer fra Astrid Lindgrens herlige fantasi, er at de er proppfull av snø og julestemning.

Denne har nok du like stor glede av som barna!

Se Astrid Lindgrens jul her!

Karsten og Petras vidunderlige jul (SF Kids) 

Karsten og Petra venter utålmodig på julaften, og sammen med kosedyrene frøken Kanin og Løveungen teller de ned dagene. Petra er kanskje litt ekstra utålmodig, for dette blir en ekstra spesiell jul for henne: Hunden hennes Bassa skal ha valper, og i tillegg kan det hende at julenissen kommer inn til henne i år, og ikke bare legger gavene utenfor døra slik som før.

Se Karsten og Petras vidunderlige jul her!

Byggmester Bob - En uforglemmelig julefeiring (C More) 

Bob og gjengen planlegger stor julekonsert, men det oppstår masse problemer som de må løse. I tillegg skal Bobs tvillingbror komme hjem til jul, for første gang på mange år. Det blir hektiske juleforberedelser for Bob og vennene hans, men vi kan vel røpe såpass at det blir skikkelig jul til slutt.

Se Byggmester Bobs julefeiring her!

Gubben og katten - Nissemaskinen (SF Kids) 

Katten Findus gleder seg stort til jul, og får Pettersen til å love at julenissen finnes. Og det gjør Pettersen, for han vil selvfølgelig ikke skuffe Findus - som blir overlykkelig. Men for Pettersen, som vet at nissen ikke finnes, betyr dette at han må finne en måte å oppfylles Findus' ønske.

Uten å røpe hele handlingen, kan vi avsløre at det hele ordner seg veldig fint - og at du ikke trenger å være redd for at denne nydelige animasjonsfilmen skal ødelegge barnas juleillusjoner!

Se Nissemaskinen med Gubben og katten her!