• Matkanalen

Kulinariske TV-opplevelser

Sommertid betyr ekstra tid til å lære noe nytt og utforske gode smaker. Med RiksTV finner du et smakfullt utvalg programmer som utvider mathorisonten.

Er det på tide å utforske kanallisten? Med RiksPakkens godt over 50 TV-kanaler, kan det være lett å gå seg bort blant mangfoldet av TV-innholdet. Men dersom du er en foodie, eller en matentusiast, kan dette være noe for deg! 

Malins Utekjøkken på Matkanalen

En hel kanal med matopplevelser

Matkanalen er en norsk TV-kanal som enkelt og greit bare handler om mat. Her kan du velge mellom over 40 ulike matprogrammer hver uke, så det dukker garantert opp noe som faller i smak.

Er du en av de mange som går og tenker på hvordan du skal redusere kjøttforbruket samtidig som maten skal smake godt? Da har «Malins utekjøkken» mange friske og fargesprakende forslag til plantebaserte matretter, fra curry til kokosmakroner.

Hvis du vil imponere til grillfesten, får du de beste tipsene i «Grill med Bård Greni». Han lærer deg å lage perfekt stek, burger, pizza, og spareribs på grillen – og hvordan du kan varmrøke ørret.

Wine, Dine & Stein på Matkanalen

Spenning, vin og mat i Sør-Afrika

Wine, Dine & Stein er en ny serie på Matkanalen for deg som elsker mat, reise og vin – og hvem gjør vel ikke det? De to livsglade Stein-brødrene er kokk og vinekspert, og legger ut på eventyr for å finne de ultimate sammensetningene av mat og vin til familierestauranten i England.

I serien blir de frodige vingårdene rundt Cape Town grundig utforsket. Du får sprudlende inspirasjon til hvordan du kan sette sammen sofistikerte måltid med utsøkt vin til, mens Stein-brødrene leker seg gjennom et helt vindistrikt.

Utforsk Matkanalen i nett-TV her.

Stian og Teo leker med maten

Lek med maten

Sommeren er den perfekte tiden for moro, for voksne og barn. TV-profilen Stian Barnes -Simonsen har laget sitt eget program der han, sammen med sønnen Teo (11), leker med maten. De bruker mat som legobrikker og følger fantasien for å finne morsomme sammensetninger og gode smaker.

I en av episodene hjelper Teo pappa å lage et romantisk måltid for ham og mamma. «Stian og Teo leker med maten» på Nordic Family utforsker hva slags mat som er bra å spise før trening, kul festmat, matpakker og den ultimate familiefrokosten.

Med korte, 5-7 minutters episoder er dette en gylden mulighet til å starte gode samarbeid og matvaner med barna i ferien.

Utforsk Stian og Teo leker med maten her.

Ginos Italienske Fristelser på NRK

Fra eksklusivt italiensk til jegermat på NRK

NRK har en lang tradisjon for matprogrammer. Et av de nyeste på kanalen er den britiske serien «Ginos italienske fristelser», der kjendiskokk Gino D’Acampo tar oss med på matopplevelser langs Adriaterhavet. Kanskje en italiensk sommerfest med kyllingrisotto eller lammefrikassé og tiramisu kan bli resultatet av å la seg friste av Gino?

Hvis du heller liker å utfordre deg selv i villmarken, kan du få noen helt spesielle tips fra Nikolai og Jørgen i programmen «I jegerens gryte». De tilbereder og spiser det jakten har å by på, og hvis de ikke får skutt duen, blir det medbrakt muldvarp til middag.

Del matgleden

Uansett om sommeren din byr på litt ekstra ville viltgryter, eksklusiv vin, grill eller vegetarmat, er det verdt å teste ut ny gastronomisk kompetanse. Bruk inspirasjonen fra TV-programmene og inviter venner til en god matopplevelse.