• Heimebane_1

Foto: Motlys/NRK

Heimebane tilbake med ny sesong

Endelig får se hvordan det går videre Helena, Michael og de andre i Varg IL! Heimebane er tilbake med en ny sesong på NRK 17. februar. 

NRK-serien «Heimebane» rullet først over skjermene våre i mars i fjor. Serien slo veldig godt an, både blant «fotballidiotene» blant oss og de som ikke er fullt så interessert i sporten. Serien ble fullt fortjent belønnet med hele fem priser under Gullruten 2018, blant annet for beste manus, beste kvinnelige skuespiller, og beste mannlige skuespiller.

Er du RiksTV-kunde? Med dekoderen vår SMART-boks II oppkoblet til internett, får du hele NRKTV tilgjengelig i Underholdningsportalen. 

Det er mange av oss som har ventet i spenning på å se fortsettelsen på historien, og nå har tiden kommet. Søndag 17. februar starter endelig den nye sesongen av Heimebane.

Ane Dahl Torp og John Carew er tilbake med en ny sesong av Heimebane

Foto: Motlys/NRK

Tøff start på sesongen

Endelig får vi fortsette å følge fotballaget Varg IL, og ikke minst treneren Helena Mikkelsen, spilt av Ane Dahl Torp. John Carew og Morten Svartveit vender også tilbake, i rollen som henholdsvis spilleren Michael Ellingsen og daglig leder Espen Eide, samt en rekke andre karakterer vi husker fra den første sesongen. I tillegg introduseres flere nye karakterer.

Og Varg får det tøft allerede fra første kamp i serien, når de møter Rosenborg på Lerkendal. Men dette er langt ifra det største problemet den lille klubben på Sunnmøre må overvinne i den nye sesongen.

Ane Dahl Torp og John Carew er tilbake med en ny sesong av Heimebane

Foto: Motlys/NRK

Nye problemer

I sesong to har nemlig Varg IL store økonomisk problemer, og krisen fører til at klubben må bygge opp en helt ny spillerstall. Jakten på økonomisk trygghet for klubben får også personlige konsekvenser for både Helena og andre i klubben, og forholdet mellom Helena og daglig leder Espen settes på prøve. Til slutt står hele Varg IL står i fare for å rakne.

I første sesong var mye bygget rundt det faktum at Helena Mikkelsen var Norges første kvinnelige trener i Eliteserien. Hun hadde visse samarbeidsproblemer med flere i klubben, blant annet Michael (John Carew). I den nye sesongen vil ikke dette bli et like stort tema, siden Helena nå er etablert som topptrener. I stedet er det altså økonomien som truer fremtiden til Helena og de andre i Varg IL.

Ane Dahl Torp og John Carew er tilbake med en ny sesong av Heimebane

Foto: Motlys/NRK

Tar opp nye tema

I løpet av sesongen vil serien ta for seg en rekke andre tema, i tillegg til de økonomiske vanskene. Serieskaper John Fasting har uttalt at sesong to vil handle mye om ensomhet, og vil komme inn på temaer som homofili i toppfotballen. Ane Dahl Torp og John Carew har uttalt til NRK at de håper serien vil gjøre det enklere for fotballspillere å komme ut av skapet.

Det kommer altså ikke til å mangle på spenning i den nye sesongen av «Heimebane». Du kan se første episode av sesong to på NRK1 søndag 17. februar klokken 20.55.