• 981f0549-4350-495f-9cc7-f7f4c1bd1da7

Dette er påskens TV-program

Snart er det duket for årets deiligste høytid, nemlig påsken. Enten du skal bruke ferien på fjellet eller hjemme - påskekrim og annen TV-underholdning er alltid et must for TV-vante nordmenn. 

I år faller påsken sent, nemlig så sent som i april. Det betyr at dagene er lengre, sollyset er varmere og skiføret litt tråere. En ting er i hvert fall sikkert. Uansett når på året påsken melder sin ankomst, så er påskekrim på TV et stort must for mange. 

Flere av de største TV-kanalene her til lands sender spennende påskekrim hvert år. I år er intet unntak. La oss ta en gjennomgang av hvilken krimserie du kan bli hektet på denne påsken! 

Favoritter er perfekt for deg som ønsker en mindre, mer personlig TV-pakke, eller har behov for TV på hytta, i båten eller annen fritidsbolig. Les mer om TV-pakken vår Favoritter her. 

Dobbel påskekrim hos TV 2 

I år serverer TV 2 en saftig krimmeny gjennom påsken. Kanalen skal i år sende to serier. "Cheat" er en moderne og intens thriller, mens den andre heller mer i den "tradisjonelle" krimgata når Agatha Christies mørke novelle "The ABC Murders" sendes som TV-serie. 

"Cheat" 

Thrillerserien er en neglebitende thriller som omhandler et farlig forhold mellom universitetsprofessor Leah og en av hennes studenter, Rose. Etter flere ulike hendelser eskalerer ting mellom de fort - og det kan få fatale konsekvenser.

Med to vesener hvor ingen vil gi seg, vil serien holde publikum på pinebenken fra start til slutt. Alt handler om hvor langt man er villig til å gå for det man tror på - og til hvilken pris. Katherine Kelly spiller den ene av to hovedroller som Leah, mens Molly Windsor spiller studenten Rose.

Digital Spy skriver i sin anmeldelse: "Ser du bort et sekund, risikerer du å gå glipp av alt".

"Cheat" er en miniserie på fire episoder, og de første episodene vises på TV 2 onsdag 17. april kl. 21.40. Deretter følger den andre episoden fortløpende. De to siste episodene vises skjærtorsdag 18. april fra kl. 21.40 på TV 2.

Husk også at du kan se alle episodene i ukesarkivet ettersom episodene sendes på TV. Innholdet fra TV de siste syv dagene, finner du i nett-TV. 

"Mord etter alfabetet" 

John Malkovich har hovedrollen i årets andre påskekrim på TV 2. Krimserien er basert på Agatha Christies roman «The ABC Murders», en av bøkene i krimserien som omtales som en av de beste med detektiven Poirot.

I serien drar vi tilbake til 1933 hvor en morder herjer i Storbritannia. Han er kun kjent som «ABC» etter sporene han legger igjen etter hvert eneste drap. Den pensjonerte detektiven klarer ikke å holde seg unna og starter etterforskningen for å finne morderens identitet. Om serien skriver blant annet The Guardian: «John Malkovichs tolkning av en lidende Poirot er strålende».

En annen kjenning som spiller i serien, er Harry Potter-kjenning Rupert Grint i rollen som Inspector Crome. Dette gleder vi oss absolutt til å se! 

Krimserien er en miniserie på fire episoder produsert av britiske BBC. De to første episodene av serien vises langfredag 19. april kl. 21.40, mens de to siste vises på påskeaften fra 21.40 på TV 2.

Nedgravde hemmeligheter på NRK

FOTO: DES WILLIE

Tradisjonell påskekrim på NRK

Også på NRK er krimmenyen både lang og god! I år kan vi virkelig kose oss med flere kvalitetsserier på kanalen og dersom du sluker den ene krimsaken etter den andre, går det ikke lang tid før du får servert en ny en. 

Nedgravde hemmeligheter - sesong 3

Vi har i tidligere påskeferier blitt kjent med etterforskerne Cassie og Sunny. Endelig er den britiske serien tilbake med tre helt nye episoder. 

Da en 16 år gammel jente blir funnet i veikanten ved en motorvei uten for London, tar Casie og Sunny saken. Jenta viser seg å være en 16 år gammel jente som forsvant på vei til fest. De to etterforskerne klarer etter hvert å sirkle inn fire mistenkte.

Nedgravde hemmeligheter sendes på NRK1 mandag 15. april til onsdag 17. april kl. 21.20.

Besett av ein seriemordar på NRK

FOTO: DRG

Besett av ein seriemordar 

Den andre i årets krimrekke på NRK er serien Besett av ein seriemordar

Amélie Delagrange er en 22 år gammel student som blir funnet drept. Det er etterforsker Colin Sutton som settes på saken som stadig vokser seg større og større. Ettersom saken utvikler seg, ser både pressen og politiet flere likheter mellom dette drapet og et annet, uoppklart drap på en ung kvinne. 

Er det en seriemorders verk? Steg for steg gjennom møysommelig politiarbeid nærmer etterforsker Sutton og teamet hans seg drapsmannen. 

Du kan se alle episodene av serien søndag 14. april på NRK1 kl. 20.55.

Mirakelet på NRK1

FOTO: FREMANTLEMEDIA ENTERPRISES / NRK

Mirakelet 

I denne italienske krimserien møtes det verdslige og det okkulte.

Historien starter da spesialstyrkene finner mafiasjefen Molocco dekket i blod. Men blodet er hverken hans eget eller fra et annet menneske. Det kommer fra øynene til en statuett av jomfru Maria. Figuren gråter ni liter blod i timen, og påvirker livet til alle som kommer i kontakt med den. 

Uforklarlige dødsfall og merkelige syner er noen av konsekvensene, i en ellers realistisk skildring av et moderne Italia. Serien er visuell og intens, og ikke for de lettskremte. 

Serien sendes på NRK1 fra fredag 26. april. 

Superkrim på NRK

FOTO: SOLVEIG SKOGLAND / NRK

Krim for hele familien 

Det blir spenning for hele familien når NRK Super har laget underlige mysterier som krever samarbeid fra hele familien for å løses. Jenny fra Lik Meg forsvinner sporløst under Påskeløpet, hvorfor skjer det noe rart med alle deltakerne som kommer på audition for å rappe med Fantorangen? 

Familietradisjonen Superkrim byr på åtte enkeltstående dramaepisoder med spennende mysterier og forbrytelser hvor kjente profiler deltar som skurk, mistenkt eller detektiv. Plottene er forskjellig i de ulike episodene. 

Episodene sendes på NRK Super fra fredag 13. april til og med 20. april.

Påskenøtter på NRK

FOTO: OLE KALAND / NRK

Påskenøtter på NRK

Det er ikke bare dyster krim som lyser opp fjellhyttene til nordmenn i påsken. Også tradisjonelle TV-program som Påskenøtter og også påskens budskap skal formidles på store og små skjermer gjennom høytiden. 

Øystein Bache og Rune Gokstad er i tradisjonen tro tilbake på skjermen i påskehøytiden. I løpet av åtte kvelder i løpet av påskeuka skal vi sammen knekke påskenøtter. 

De to folkekjære TV-profilene har i år gjort opptak fra Fiskehallen i Oslo via Flekkefjord, til øyene i Karibia. Oppgavene er ikke vanskeligere enn at dette er et samlingspunkt for hele familien gjennom hele påsken. Vi gleder oss til å løse påskenøtter! 

Sendes på NRK1 fra og med mandag 15. april til og med mandag 22. april kl. 19.30. Løsningen sendes på NRK1 fra kl. 22.30 på samme kanal. 

Påskens budskap

Det tradisjonelle påskebudskapet formidles på statskanalen i løpet av høytiden. 

Søndag 14. april sendes familiegudstjeneste i Knarvik kyrkje, en gudstjeneste ledet av sogneprest Geir Øy og spesialprest Torbjørn Sæle. Også artist og låtskriver Bjarte Leithaug stiller med band og barnekor. 

Langfredag 19. april sendes Langfredagsgudstjeneste i Knarvik kyrkje. Seniorprest Magne Bjørndal taler sammen med spesialprest Torbjørn Sæle. Her vil også artist og låtskriver May Sissel Rismyhr Jansen delta sammen med band. 

Også på 1. påskedag 21. april blir det Påskedagsgudstjeneste i Knarvik kyrkjeHer vil igjen spesialprest Torbjørn Sæle tale, sogneprest Geir Øy bidrar også. Et stort felleskort skal også delta, i regi av Eirin Beate Åserud-Løvlid.