• Høstlansering_2019_-_gruppebilde_Original_88758

Slik blir høsten på Discoverykanalene

I høst slipper Discovery flere norske produksjoner enn noen gang. TV-huset satser stort på humor og blant annet skal Atle Antonsen og Ylvis-brødrene i gang med et helt nytt gameshow. 

Også denne høsten er Discovery-kanalene ute med et bredt spekter av premierer på både nye TV-programmer og nye sesonger med gamle kjenninger, som eksempelvis Brille og 71 Grader Nord, som nå kan smykke seg med tittelen som "verdens lengstlevende realityserie".

Det er nok å glede seg til og vi har pratet med flere av de store TV-profilene vi skal se på skjermen denne høsten! 

Er du glad i norsk TV-underholdning? Med vår bestselgende TV-pakke får du tilgang til over 50 nasjonale og internasjonale TV-kanaler. Les mer om RiksPakken her. 

Premierer på TVNorge

Nyhet! Kongen befaler 

Kongen befaler er et humorspekket og energisk gameshow, hvor Atle Antonsen har med seg Bård og Vegard Ylvisåker, Siri Kristiansen, Maria Stavang, Calle Hellevang-Larsen og Olli Wermskog.

Antonsen inntar rollen som den allmektige kongen, og i hvert program deler han ut absurde praktiske oppgaver og utfordringer som de andre humoristene må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. Skitne triks og bestikkelser er lov underveis, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til Atle Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner.

Jul i Blodfjell - Sesong 2 

Denne julen står etterforskerne Svein og Nanna Soot overfor et nytt, blodig mysterium. En ung jente, Sofia Juul, forsvant plutselig under mistenkelige forhold for 20 år siden. Hun er arvingen til den kjente julefortellingen om «Blodnissene», en nasjonal juletradisjon og kommersiell gullgruve for Juul-familien.

24. desember vil hun offisielt bli erklært død, med mindre Svein og Nanna finner ut hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre julekvelden. Tiden er knapp, og mens etterforskerne jobber på spreng tas stadig flere nøkkelvitner av dage. Kun Svein og Nanna kan stoppe den blodige maktkampen som utspiller seg i familien Juul.

I det nye Blodfjell-universet dukker det igjen opp mange kjente norske humorfjes, blant dem Trond Fausa Aurvåg, Ine Jansen, Kevin Vågenes, Espen Eckbo, Jon Øigarden, Atle Antonsen, Emilie Skolmen, Jakob Schøyen og mange flere.

Nyhet! Else om - Barn 

I sin nyttårstale oppfordret Erna nordmenn til å få flere barn. Men hva gjør man om man er barnløs og den biologiske klokka tikker ubønnhørlig i retning av «the point of no return»? Else (38) må ta et valg: Vil hun ha barn? Og i så fall, hvordan? Hvordan få barn hvis man ikke har noen partner?

Og er det forresten sikkert at barn er meningen med livet? Gjennom seks episoder undersøker hun ulike metoder for å få barn, og hun møter mennesker som har valgt utradisjonelle måter å starte familie på. Hun ser på hvorfor forventningen om at man skal få barn fortsatt er så sterk, og hun treffer folk som elsker livet uten barn. Alt på leting etter svaret: Skal hun bli mor eller ikke?

Det kunne vært verre - Sesong 2 

Espen Eckbo er tilbake i rollen som Trond Evensen, den kroniske ja-mannen som er deltidspappa til åtte barn med syv forskjellige mødre. Hans liv er blitt en kabal som aldri går opp, men Trond er ikke typen som lar seg knekke av daglige dobbelbookinger, logistiske kjempeutfordringer og stadig innkommende beskjeder fra ekser, barnehager, skoler og fritidsaktiviteter. Livet kunne tross alt vært verre, som han sier. Den første sesongen av Det kunne vært verre hadde et snitt på cirka en halv million seere per episode, og ble et av årets mest populære humorprogrammer på TVNorge.

Nyhet! Kongsviksfamiliene 

Familie er noe vi alle må forholde oss til, enten vi liker det eller ikke. I Lene Kongsvik Johansens nye komiserie, Kongsvikfamiliene, følges seks helt ulike familier gjennom små og store utfordringer i hverdagen. Lene spiller som vanlig de fleste karakterene selv, enten de er rare, søte, sjarmerende eller særdeles usjarmerende.

Flere nye personligheter dukker opp, men det gjør også noen av Lenes mest populære skikkelser. Lene Kongsvik Johansens forrige serie om Kongsvik-universet, Kongsvik-klinikken, var i 2018 blant TVNorges mest sette humorprogrammer.

Nyhet! Mannen som falt 

TVNorge fortsetter satsingen på norsk true crime, og denne gang settes søkelyset på det mystiske dødsfallet til granskeren Jan Wiborg.

I juni 1994 døde sivilingeniøren Wiborg etter å ha falt naken fra et hotellvindu i København. Dansk politi slo kjapt fast at det var et selvmord, men ikke alle har slått seg til ro med den konklusjonen. Wiborg hadde vært involvert i en av de mest dramatiske politiske maktkampene på 80- og 90-tallet, striden om valg av ny hovedflyplass. Han var kritisk til tåkemålingene som gjorde at det endelige valget falt på Gardermoen istedenfor Hurum, og mente målingene ikke kunne stemme.

Han ga seg aldri, selv ikke etter at den endelige beslutningen var tatt. I etterkant har flere hevdet at hans innbitte motstand kan ha ført til at han ble drept. Hva skjedde egentlig denne dagen inne på rom 307?  Mannen som falt forfølger gamle og nye spor i jakten på sannheten, og forteller historien om hva som kan skje i møtet mellom et enkeltmenneske og storpolitikken.

Nyhet! Hotelleventyret 

Serien Hotelleventyret tar seerne med på innsiden når Norges største hotell skal ferdigstilles og åpnes med brask og bram. Nærmere 250 nyansatte skal ta imot 1600 gjester, og ingen involverte, inkludert sjefen sjøl – Petter Stordalen – har erfaring med å drifte et så gigantisk og ambisiøst prosjekt.

Clarion Hotel The Hub ligger midt i Oslo sentrum, har 810 rom, en egen åker på taket og er Stordalens nyeste spektakulære prestisjeprosjekt. Stordalens filosofi er å skape inkluderende arbeidsplasser, hvor ulike nasjonaliteter og kulturer møtes, og kameraene slippes tett på både de ansatte og Stordalen selv.

Nyhet! Oppussing på en dag 

Denne høsten rykker TVNorge ut for å bistå med boligfiksing der det virkelig trengs – uten at eieren selv har noen som helst aning. Deltakerne er blitt plukket ut etter tips fra publikum, og når vedkommende forlater boligen sin, rykker en gjeng med håndverkere inn for å pusse opp det de klarer innen den intetanende boligeieren kommer tilbake for sitt livs oppussingssjokk.

Programmet ledes av Rune Haraldsen, en av Norges mest kjente influensere innen oppussing og interiør. Oppussing på en dag er programmet for dem som ønsker inspirasjon og gode tips til hvordan de kjapt og enkelt kan gjøre noe med alt det de ikke har fått gjort noe med på årevis.

Nyhet! Kvelden er min 

Denne høsten inviterer Anne Rimmen noen av Norges mest kjente og folkekjære til en kveld i studio, med intervjuer og tilbakeblikk på deres fantastiske liv og karrierer. De som inviteres har til felles at de har oppnådd noe helt ekstraordinært, enten det er i idretten, i arbeidslivet eller på andre måter. I salen sitter venner og familie, og hvert program vil være fylt med overraskelser. 

71° nord - Sesong 21

Verdens lengstlevende realityserie returnerer til høsten, med to actionfylte programmer i uken. I 71° nord blir norsk natur servert på spektakulært vis når Tom Stiansen leder nye deltakere gjennom harde prøvelser i majestetiske kulisser. Denne gangen begynner ferden mot Nordkapp i Bergen, og den som klarer seg best, kan innkassere seieren og dra hjem med ny bil og 200 000 kroner i premiepenger. Med på årets ekspedisjon er blant andre en duracell-jurist som knapt trenger søvn, en tidligere Ex on the Beach-deltaker, en gladkristen bussjåfør, en tidligere Wallstreet-megler og en aktiv toppidrettsutøver.

Brille - Sesong 10

Det blir nye dypdykk i vitenskapens forunderlige verden når programleder Harald Eia slipper løs sin indre nerd i en ny sesong med Brille. I det humorbaserte kunnskapsprogrammet får noen av landets beste komikere bryne seg på tilsynelatende umulige oppgaver og spørsmål, og svarene er ofte like uventede og morsomme som panelets tankerekker. Listen av gjester inkluderer folk som Steinar og Tore Sagen, Solveig Kloppen, Atle Antonsen, Else Kåss Furuseth, Henriette Steenstrup, Mikkel Niva, Jon Almaas og Egil Hegerberg.

Alt for Norge - Sesong 10 

Et av Norges mest godhjerta og populære reality-program, Alt for Norge, er tilbake med deltakere som snur opp-ned på både norske og amerikanske myter.

Programleder Fridtjof Nilsen skal lose den sjarmerende gjengen gjennom en rekke urnorske utfordringer i konkurransen om å være den «norskeste» deltakeren. Vinneren får drømmen oppfylt: et etterlengtet møte med sin norske slekt. Alt for Norge vant Gullruten for beste realityserie i 2018!

Åndenes Makt - Sesong 14 

En av TVNorges aller største seersuksesser, og av folket kåret til Norges nest beste underholdningsprogram gjennom tidene, returnerer til høsten med nye grøssende mysterier. For det slutter ikke å strømme inn med henvendelser til Åndenes makt og programleder Tom Strømnæss.

Folk fra hele landet ber om hjelp: hjelp til å forstå merkelige fenomener og hendelser som tilsynelatende ikke lar seg forklare verken logisk eller vitenskapelig. Denne sesongen har programleder Tom Strømnæss styrket laget med den 34 år gamle Andreas Österlund fra Sverige. Sammen med Lilli Bendriss, Lena Ranehag og Michael Winger skal Österlund sørge for mange mystiske og fascinerende TV-øyeblikk gjennom høsten.

Første date - Sesong 3 

Denne høsten blir TVNorge-seerne igjen invitert inn i restauranten hvor alle er på date, men ingen har sett hverandre før. Her er alle gjestene single, og de har vært modige nok til å la kameraene følge med på deres første stevnemøte med en helt fremmed person. Noen av parene vil klikke, andre vil ikke. Noen dater blir gøyale, noen sjarmerende, noen blir überkleine – og noen katastrofale. I hver episode møtes fire par, og etter endt date skal de bestemme seg for om de vil treffes igjen. Hva som skjer videre, er helt opp til dem.

Premierer på FEM 

Nyhet - Tatovørene 

Tatovørene er en workplace-reality som viser livet på et av Norges travleste og mest anerkjente tatoveringsstudioer, Attitude Tattoo i Oslo. Der jobber noen av de mest populære tatovørene i Norge, deriblant Electric Linda, som med sine over 50 internasjonale priser er en av bransjens mest meritterte kunstnere og største profiler.

Attitude Tattoo er et lyst og åpent high-end-studio i en blomstrende bransje, med mange måneders ventetid og flust med kjendiser på kundelisten. I Tatovørene på FEM møter seerne både de mange fargerike kunstnerne som jobber på Attitude, samt mange av gjestene i studioet, enten de er kjendiser eller helt vanlige folk på jakt etter sin personlige tatovering.

Herlige hjem - Sesong 5 

FEM-favoritten Herlige hjem er tilbake med en helt ny sesong. Programleder Birgitte Lund Nakken banker på dører hos mennesker som har et lidenskapelig forhold til den stilen de har skapt, løsningene de har gjennomført, og gjenstandene de har rundt seg. Det blir besøk i både spektakulære og mer folkelige hjem. Serien er en reise i Norge, spekket med gode historier, kreative tips, unik design og personlige innfallsvinkler til det som opptar stadig flere av oss: Hvordan bor vi? Herlige hjem er et litt annerledes interiørmagasin til inspirasjon for alle med interesse for hjem og innredning.

Premierer på MAX

Norske rednecks - Sesong 4 

Norske rednecks portretterer en verden der rikdom måles i strips, ståltråd, gaffatape, hestekrefter og øl. Et haglskudds avstand fra A4-livet lever en gjeng livsglade originaler som virkelig kan kunsten å nyte livet til fulle. Serien er en varm dokusåpe om et annerledes liv og miljø, og TV-seeren får være flue på veggen blant ekte norske rednecks fulle av livsglede og kreativitet.

Rednecks omgås ikke «normale» folk og driter langt i politikk, fordommer og konvensjoner. Denne sesongen dukker noen nye friske bekjentskaper opp, men det blir også gjensyn med flere av favorittene fra sist, deriblant «sjefsredneck» Väinö og kona hans Gunn Berit, Daniel – den selutnevnte sjefen av Ulvåa, og proto-redneck og evigoptimist Jarle og kona hans Rita.