• No-Strings-Attached

Romantiske feriefilmer

Ta med kjæresten på en reise i filmens verden i sommer.

Lange sommerkvelder kan også brukes til å ligge i armkroken og kose seg med en god og stemningsfull kjærlighetshistorie. Her er en noen av de romantiske filmene du kan se på RiksTV i sommer, med stearinlys og jordbær på bordet og et glass bobler i hånden.

Er du glad i filmer og serier? Utforsk vårt store utvalg med vår bestselgende TV-pakke! Les mer om RiksPakken her

Amélie fra Montmartre

En original film som handler om en ung og naiv jente i Paris med en sterk rettferdighetsfølelse. Hun blir forelsket, og vi følger henne på en underlig og erotisk jakt på sin utkårede, der hun prøver å finne ut hvem han er, før han får sett henne.

Se filmen her.

Brokeback Mountain

Romantisk drama fra 2005, som etterhvert må kunne kalles en klassiker. Filmen handler om to menn som innleder et kjærlighetsforhold i 1963 mens de gjeter sauer en sommer, på Brokeback Mountain. Forholdet får konsekvenser for dem langt inn i fremtiden.

Se filmen her. 

Only Lovers Left Alive

En vampyrfilm om to eldgamle sjeler som gjenforenes. Kjærlighetsforholdet deres har vart i flere århundrer, men idyllen møter på utfordringer. Regissøren Jim Jarmusch har her klart å lage en vampyrfilm som bryter med sjangerkonvensjonene samtidig som den forteller en historie om lengsel og outsiderens jakt på fellesskap.

Se filmen her. 

Hemingway & Gelhorn

Fortellingen om kjærlighetsforholdet mellom Ernest Hemingway og Martha Gellhorn er en reise i lidenskap, krig og karrierekonflikt. Forholdet var inspirasjonen til Hemingways roman «Klokkene ringer for deg». En romanse mellom to så bemerkelsesverdige personer, kan ikke bli annet enn intens, og regissør Philip Kaufman skildrer den med et stort hjerte.

Se filmen her. 

The Holiday

Julefilm eller juli-film? Denne romantiske feelgood-komedien passer i grunn når som helst. Amanda og Iris har begge to kjærlighetsliv som er preget av skuffelser, og reiser bort rett før juleferien for å få litt luftforandring. Da blomstrer romantikken for begge to.

Se filmen her.

The Notebook

På et pleiehjem leser en eldre mann en historie for en kvinne, om unge elskere som blir skilt fra hverandre av jentas foreldre. De aksepterer at datteren skal ha et forhold til en mann av lavere sosial rang. Men de får en uventet mulighet til å finne lykken sammen. Et lidenskapelig og utopisk romantisk drama.

Se filmen her.

The Mexican

Her får du både Brad Pitt og Julia Roberts i samme film – faktisk den første de spilte inn sammen. The Mexican er et romantisk actiondrama som utspiller seg mellom mafia og mystikk. En gammel pistol som bærer på en forbannelse skal smugles over grensen, mens hun gir ham ultimatumet om å velge mellom henne eller mafiaen.

Se filmen her.

No Strings Attached

En romantisk komedie fra 2011 om en gutt og en jente som forsøker å holde forholdet sitt strengt fysisk, men det går ikke lang tid før begge to finner ut at de vil ha noe mer. Med innslag av pikant humor, forviklinger og mye sjarm er dette en film med god gnist.

Se filmen her

The Terminal

Med Steven Spielbergs regi og Tom Hanks i hovedrollen har denne filmen fra 2004 en tidløs underholdningsverdi. Den handler om Victor som strander på JFK internasjonale lufthavn, og må bosette seg der midlertidig. Etterhvert finner han seg både jobb, venner og møter kjærligheten.

Se filmen her. 

Ghost

En romantisk spøkelseshistorie. Molly har nylig mistet sin elskede Sam i et overfall som endte med drap. Men han er ikke helt borte. Sam kan fremdeles se inn i Mollys liv og bestemmer seg for å kommunisere med kvinnen han elsker.

Se filmen her.