• BR_2

Se den firedobbelte Oscar-vinneren «Bohemian Rhapsody»

 Rami Malek hentet hjem Oscar-statuetten for rollen som Freddie Mercury. Det var fullt fortjent. 

Nesten ti års planlegging og arbeid, kontrovers rundt hvem som skulle spille hovedrollen, en kranglete regissør som fikk sparken helt på tampen av innspillingen…

Er du glad i film? Da bør du utforske vår filmbutikk! Bohemian Rhapsody er tilgjengelig i Filmleie fra 18. mars. Les mer om Underholdningsportalen her. 

Det så en stund ut som om «Bohemian Rhapsody» aldri skulle bli ferdigstilt, men sent i fjor høst var filmen endelig klar til å bli vist til publikum. Med en så kronglete vei til det store lerretet var det nok mange som hadde lave forventninger, men de forventningene ble gjort til skamme.

«Bohemian Rhapsody» er en strålende film, og Rami Malek skinner virkelig i hovedrollen.

Se trailer! 

Triumf og tragedie

Som de fleste sikkert vet, forteller filmen historien om bandet Queen, med fokus på vokalisten Freddie Mercury. Vi følger bandet fra dets spede begynnelse, gjennom suksess og rockestjerne-status, og alt det innebærer av interne konflikter og krangling.

Og, ikke minst, vi følger Freddie Mercury på hans vei mot å forstå sin egen seksualitet, og hvordan han tvinges til å akseptere at han har fått sykdommen HIV – noe som på slutten av 80-tallet var en dødsdom.

Å gjenskape et stykke av rockehistorien på film, er ingen enkel oppgave.

Spesielt ikke når man har med så ikoniske skikkelser som Freddie Mercury og resten av Queen å gjøre. Men «Bohemian Rhapsody» treffer blink, delvis på grunn av den sterke historien som ligger til grunn, delvis fordi filmskaperne forteller historien med respekt for personene den omhandler, og – ikke minst – delvis fordi skuespillerne leverer gnistrende prestasjoner.

Rami Malek spiller Freddie Mercury i Bohemian Rhapsody

Rett og slett en bra film

Det skader selvfølgelig ikke å være fan av musikken til Queen, eller interessert i rockehistorien. Samtidig er det absolutt ikke nødvendig for å nyte denne filmen. Det holder at du liker godt filmhåndverk.

«Bohemian Rhapsody» har mer enn nok kvaliteter ved seg til å fange interessen i de 134 minuttene filmen varer.

Ikke minst Rami Malek i rollen som ikonet Freddie Mercury. Prestasjonen sikret han en stauett i kategorien «Best mannlige skuespiller» under årets Oscar-utdeling, blant annet i konkurranse med Bradley Coopers fantastiske innsats i «A Star is Born». I tillegg fikk «Bohemian Rhapsody» priser for beste lydmiks, beste klipp og beste lydklipp, og kunne altså sope med seg hele fire Oscar-statuetter.

Ingen filmer vant flere priser under årets Oscar-utdeling, og etter å ha sett filmen er det ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Og hvis du i tillegg har sansen for Queens klassiske rock er det bare en gedigen bonus. Sett deg godt til rette i sofaen, og snurr film. God fornøyelse!