• TomHanks_ForrestGump

Her får du flere av de største filmklassikerne fra filmhistorien

Filmelsker? Da har du mye å glede deg over her! 

Det er ikke mye som er bedre her i verden enn å sette seg godt til rette i sofaen, med en skikkelig god film på skjermen. Hos RiksTV finner du et hav av kvalitetsfilmer du kan kose deg med.

Er du glad i film og serier? Med RiksTV kan du fråtse i hundrevis av film- og serietitler fra flere leverandører. Les mer innholdet i vår strømmetjeneste her.

Du kan for eksempel grave i arkivet til tjenesten Paramount+ , som nærmest renner over av filmklassikere. Tjenesten byr på flust av nye titler gjennom hele året. Og det fylles stadig på, så du ikke trenger å gå tom for underholdning.

Se Forrest Gump med Paramount+ inkludert i RiksPakken

Klassikere fra Paramount+

«Forrest Gump» (tilgjengelig via Paramount+ inkludert i RiksPakken) For en fantastisk kreativ, lattervekkende og vakker film. Tom Hanks, i tittelrollen, havner i den ene situasjonen mer fantastisk enn den andre, og møter en rekke berømtheter. Man må jo bare elske denne konfektesken av en film!

Det kom også mange gode kriminalfilmer på 90-tallet, og «The Usual Suspects» (tilgjengelig via Paramount+ inkludert i RiksPakken) fra 1995 er en av de aller beste. Jakten på den kriminelle mesterhjernen Keyser Soze var nervepirrende, forvirrende, og utrolig engasjerende. Og for en tvist filmen serverer på slutten!

Se Footloose med Paramount+ inkludert i RiksPakken

Hvis du er i humør for sang, dans og moro er «Footloose» (tilgjengelig via Paramount+ inkludert i RiksPakken) midt i blinken. Ungdommelig livsglede kolliderer med bygdedyrets strenge moral, da bygutten Ren McCormick (Kevin Bacon) flytter til småbyen der man har forbudt dansing.

Litt mer lettbent underholdning får man i «Road Trip» (tilgjengelig via Paramount+ inkludert i RiksPakken), en herlig komedie om en vennegjeng på fire som reiser ut på en lang roadtrip for å hente tilbake en video som på uheldigvis blir sent avgårde til feil person.

Taxi Driver på HBO Nordic

Godbiter fra HBO Nordic

Robert De Niro er en fantastisk skuespiller, og sjeldent har han levert bedre enn i Martin Scorses «Taxi Driver» (tilgjengelig via HBO Nordic inkludert i RiksPakken) fra 1976. En pur ung Jodie Foster ble oscarnominert for beste kvinnelige birolle, kun 14 år gammel.

Regissørbrødrene Joel og Ethan Cohen har en egen evne til å blande drama og tidvis brutale hendelser med mørk humor, og «No Country For Old Men» (tilgjengelig via HBO Nordic inkludert i RiksPakken) er intet unntak. Filmen ble for øvrig et massivt comeback for Josh Brolin.

Denne listen tar for seg episke filmer, og det blir ikke stort mer episk enn «Gladiator» (tilgjengelig via HBO Nordic inkludert i RiksPakken) fra 2000. Russel Crowe er strålende som den romerske generalen som havner i gladiator-arenaen.

Saving Private Ryan via HBO Nordic

«Saving Private Ryan» (tilgjengelig via HBO Nordic inkludert i RiksPakken) fra 1998 er av mange regnet som en av de sterkeste og mest realistiske gjenskapelsene av D-dagsinvasjonen under andre verdenskrig, med regi av Steven Spielberg og knallsterke rolleprestasjoner av blant andre Tom Hanks.

Hvis man kan bruke uttrykket «kjærlighet ved første blikk» om filmer, er det liten tvil om at «Amélie fra Montmarte» (tilgjengelig via HBO Nordic inkludert i RiksPakken) fra 2001 stjal hjertene til veldig mange av oss. Denne franske perlen av en film er både rar, sår og blendende vakker. Sjelden har vi vel heiet mer på en filmkarakter, enn på Amélie i hennes jakt på kjærlighet.

En film om Hitlers siste dager høres kanskje ut som triste saker, men «Der Untergang» (tilgjengelig via HBO Nordic inkludert i RiksPakken) fra 2004 er så vellaget at man sitter naglet til stolen (eller kanskje heller sofaen). Et særdeles severdig historisk drama.

Dersom du liker spenningsfilmer med mafiatema, er Brian De Palmas «De Ubestikkelige» (tilgjengelig via HBO Nordic inkludert i RiksPakken) fra 1987 midt i blinken. Kevin Costner bekler hovedrollen som (norskættede!) Elliot Ness, som forsøker å få Al Capone bak lås og slå. Særdeles vellaget og spennende film, og scenen med barnevognen slutter aldri å bli spennende, uansett hvor mange ganger vi ser den!

Se Scarface via C More Film og Serier hos RiksTV

Snadder fra C More Film og Serier

«The Breakfast Club» (tilgjengelig via C More inkludert i RiksPakken) – Regissør John Hughes var kongen av 80-tallet, og denne filmen om fem svært forskjellige elever som blir straffet med gjensitting på skolen, er nærmest som et konsentrat av tiåret.

Før «De Ubestikkelige» laget Brian De Palma «Scarface» (tilgjengelig via C More inkludert i RiksPakken) fra 1983, en rå og brutal fortelling om den kubanske flyktningen Tony Montana (Al Pacino) som slår seg opp som kokainbaron i Miami.

Filmmaraton

Noen ganger er det ikke nok med én film i slengen, og da kan det jo passe med en føljetong? Filmhistorien har mange eksempler på filmer som har fått både én og to (til og med tre og fire!) oppfølgere av høy kvalitet. Det er jo ypperlig dersom du vil ha en liten filmmaraton i stua.

For eksempel med Indiana Jones-filmene, Transformers, Mission Impossible, Beverly Hills Cop, Another 48 Hours (alle tilgjengelige via Paramount+ inkludert i RiksPakken) eller filmene om Jason Bourne (tilgjengelig via HBO Nordic inkludert i RiksPakken) – bare for å nevne noen.

Du velger selv hvilke filmtjenester du ønsker tilgang til. For eksempel er Paramount+ og HBO Nordic inkludert i populære RiksPakken, og det er en rekke andre tilleggspakker du kan velge.