• His-Dark-Materials-Ny-Serie-HBO-Nordic

Ta et avbrekk i julestria med 5 serieperler

Det kan jo bli litt vel mye jul, både på skjermen og i hverdagen. Her er HBO-seriene som gir deg en pause.

Ingenting er som å oppdage en ny TV-serie! I desember er det ofte nok av TV-tid, men å finne noe å se på kan ofte være vanskelig. Nyt de små lukene med avslappende sofatid med en helt nyoppdaget serie. Her er fem gode serier vi håper du blir hekta på! 

Er du også en serienerd? Da må du ha RiksPakken du også! Les mer om vår bestselgende TV-pakke her - som også har HBO Nordic inkludert

1. Vikings S1-S5

Sjette og siste sesongen av dette episke vikingedramaet starter på HBO Nordic i desember. Endelig får vi vite hva som skjer videre med Ragnar Lothbrok, Bjørn Ironside og de andre. Og dersom du fortviler over at dette er den siste sesongen, kan du trøste deg med at du har mange timer i Vikings-universet foran deg: Sesongen består av hele 20 episoder, og vil altså fortsette langt ut i neste år.

Det går også rykter om en spin-off serie, og uansett - du kan jo bare begynne på nytt når du har sett siste sesong.

Se sesong 1-6 her.

2. Tell Me A Story S1 

Denne serien tar velkjente eventyr, og forvandler de til mørke psykologiske thrillere. Den første sesongen var satt til nåtidens New York, og flettet sammen «De tre små griser», «Rødhette og ulven» og «Hans og Grete» til en storslagen historie om kjærlighet, tap, grådighet, hevn og drap. Nå kommer altså sesong to, og vi gleder oss stort!

Se sesong 1-2 her.

3. Foodie Love S1

I denne spanske dramaserien finner to matelskere hverandre via en app. De har selvfølgelig endel til felles, og finner tonen. Spørsmålet om forkjærligheten for gastronomi er et godt nok fundament til å bygge et forhold.

Dette er den kjente spanske regissøren Isabel Coixets («The Secret Life of Words», «The Bookshop») debut som TV-serieregissør.

Premiere: 25. desember.

4. Watchmen S1

Denne serien har nok mer til felles med tegneserien den er basert på, enn filmen med samme navn fra 2009 (selv om den også selvfølgelig var basert på tegneserien). TV-serien serverer en historie fra en alternativ virkelighet, hvor Robert Redford er president i USA, og superhelter finnes, men er forbudt.

Serieskaper Damon Lindelof («Lost», «The Leftovers») har skapt en mørk og dyster serie, men som har fått kritikere og publikum til å hente fram de store superlativene. NRKs Filmpolitiet flesket for eksempel til med terningskast 6, og det er ikke hver dag.

Serien hadde premiere 21. oktober, men dersom du ikke har fått sjekket den ut ennå får du en smakebit her i form av traileren. Siste episode sendes andre uken i desember.

Se sesong 1 her.

5. His Dark Materials S1

Denne serien hadde premiere 4. november, og dersom du ikke har sjekket den ut ennå, har du virkelig noe å glede deg til. TV-serien er basert på fantasybøkene «Det gylne kompasset», «Den skarpeste kniven» og «En kikkert av rav» av Phillip Pullman. I 2007 kom filmen «Det gylne kompasset» basert på den første boken i trilogien, men TV-serien henter altså fra alle de tre bøkene.

Dette har blitt en storslagen serie som tar deg med inn i en magisk verden. På rollelisten finner vi blant annet James MacAvoy.

Se sesong 1 her.