• The-Last-Watch-HBO-Kit-Harrington

En siste dose Game of Thrones

Sitter du igjen med en følelse av tomhet etter å ha sett siste episode av Game Of Thrones? Du har fortsatt to timer igjen å kose deg med, gjennom dokumentarfilmen «The Last Watch».

Har det noen gang vært en mer storslagen serie enn Game of Thrones? Vi kommer i hvert fall ikke på noen som har pågått i så lang tid, kostet like mye, og engasjert millioner av seere over hele verden, på samme måte som serien basert på R.R. Martins bøker.

Nå er det slutt, men heldigvis byr HBO på en siste dose Game of Thrones i form av «The Last Watch» som slippes mandag 27. mai. 

Se trailer! 

 

Heseblesende slutt

Alle episoder av Game of Thrones sesong åtte, altså seriens siste sesong, ligger nå tilgjengelig via HBO Nordic. Og selv om vi selvsagt ikke skal avsløre noe av handlingen for dere som ikke har fått sett alt ennå, kan vi fastslå at det ble en storslagen og forrykende sesong, der de dramatiske øyeblikkene sto i kø, og trådene fra denne fantastiske historien ble samlet. Om man er fornøyd med utfallet av den siste episoden eller ikke: vi kommer til å savne Game of Thrones. 

Om dere er som oss, som har grått dere gjennom den aller siste episoden av Game of Thrones, kan altså trøste dere med «The Last Watch» - en to timer lang dokumentarfilm som gir deg et innblikk i hva som skal faktisk skal til for å produsere en slik serie.

Alt fra skuespillernes forberedelser, til det tekniske som ligger bak det å gjenskape Westeros og dets fantastiske skapninger, til innspillingen av de siste scenene.

Gikk du glipp av den siste sesongen av Game of Thrones? Se alle episodene her.

En av produsentene til Game of Thrones i The Last Watch

Som seks spillefilmer

Det å lage en TV-serie i seks deler, hvor hver episode bortimot tilsvarer en spillefilm både når det gjelder størrelsen på produksjonen og innholdet i hver episode, er tross alt unikt. Filmingen begynte i oktober 2017, og siste scene var ikke i boks før juli 2018. Det sier i seg selv noe om hvor monumentalt dette har vært.

Og når hele den storslagne historien skulle komme til sin konklusjon, måtte det bli storslagent. Og det ble det virkelig også.

Følelsesladd

«The Last Watch» er en følelsesladd dokumentarfilm. Serieskaperne og skuespillerne har tross alt skapt en hel verden gjennom denne serien, og det vekker naturligvis følelser når man da skal si farvel til den. Da er det ikke så rart at flere av dem, blant annet Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) og Kit Harington (Jon Snow), måtte felle en tåre da de leste manus for den aller siste episoden.

Skuespillernes siste felles gjennomlesning av manuset ble gjennomført med dokumentarfilm-crewet tilstede, og scenen er bare en av mange som kan få det til å klø i øyene på oss som ser på.

Vi blir med på innsiden av sminken i The Last Watch

Intimt portrett

«The Last Watch» er et intimt og nært portrett som lar seeren komme nært innpå skuespillerne bak karakterene vi har blitt så glade i, siden serien først rullet over skjermene våre i 2011.

Dokumentarfilmen oppsummerer serien på en ypperlig måte, slik den har vært for både seere og skuespillere: En lang og emosjonell reise, der tårene skvetter både hos de foran og bak kamera – og helt sikkert hos mange av dere hjemme foran skjermen også.

Se dokumentaren med HBO Nordic her.