• Big-Little-Lies-S02

Perfekte serier for en regnværsdag

Du vet de dagene hvor regnet plasker på ruta og det eneste du vil er å pakke deg inn i et ullteppe og fråtse i TV-serier? Jepp. Vi kjenner til de dagene. Her er de perfekte TV-seriene for en regnværsdag! 

Spennende, dramatiske, morsomme eller skremmende serier man kan fråtse i episode etter episode er perfekt for tunge regnværsdager. Så hva gjør man når værvarselet viser regn hele dagen?

Jo, det er bare en ting å gjøre! Endelig kan man fråtse i TV-serier uten å få dårlig samvittighet. Helt perfekt, spør du oss. 

Er du glad i film og TV-serier? Med RiksPakken får du seriegiganten HBO Nordic inkludert i TV-pakken. Les mer om vår bestselgende TV-pakke her!

Enten du er glad i komedie, dramatikk eller serier basert på virkelige hendelser - her vil du garantert finne noe for enhver smak. Ha penn og papir klart, her er det nok mange serier du vil sette på lista! 

Meryl Streep i Big Little Lies

Big Little Lies - Serien med stjernespekket skuespillerliste 

Noen har beskrevet HBOs dramaserie Big Little Lies som en god blanding av Pretty Little Liars og Mean Girls - dog for voksne. For det er jo nettopp det Big Little Lies er: en dramaserie som kombinerer ryktespredning, et mordmysterie og maktkamp. Hvis du da i tillegg legger til en stjernespekket skuespillerliste - ja, da har du en perfekt dramaserie.

Big Little Lies fikk sin første sesong i 2017. Kjente og (veldig) kjære skuespillere som Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley og Zoë Kravitz står på listen i den første sesongen. Den andre, og veldig etterlengtede sesongen, hadde premiere i sommer. Da stilte blant annet Meryl Streep opp på skuespillerlisten. 

Dramaserien har et fantastisk rollegalleri det er en glede å bli kjent med. Midt i intriger og mysterier tar vi oss selv i å komme godt på innsiden hos flere av karakterene. Og det er godt. Ingenting er som å bli godt kjent med en karakter - før det hele plutselig snur en helt annen vei. Sånn som en skikkelig god såpeserie skal være. 

Woodley spiller alenemoren Jane som tas under vingene hos Madeleine, spilt av Witherspoon, da Janes sønn Ziggi begynner i klassen til Madeleines datter Chloe. Da Ziggi blir anklaget for å ha tatt kvelertak på Amabella, datteren til den rivaliserende moren Renata (Laura Dern), setter det i gang en kjede av reaksjoner som skal få store konsekvenser for lokalsamfunnet.  

Se sesong 1-2 her.

Sex And The City - For fashionistaen 

Sex And The City er storserien som gikk fra 1998 til 2004. Komiserien om de fire jentene som bor i verdens mest kjente motehovedstad, New York City, var tiårets mest populære TV-serie. Flere sier også at serien endret kjønnsrollemønsteret - "billige jenter" ble til "jenter som har draget" i stedet for. 

Med Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) og Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) i hovedrollene blir vi bergtatt av moteriktige kvinner med et jag etter den rette mannen, en Cosmopolitan eller to og en suksessfull karriere. Serien er stappfull av varm sjarm, herlig på-kanten-humor og vennskap som er sterkere enn noe annet. 

Serien er naturlig nok et must for alle i alle aldre. En bedre feel-good serie skal du tross alt lete lenge etter. Trist er det heller ikke at HBO gikk med på å lage både en og to filmer etter at serien hadde hatt sin siste TV-sendte episode i 2004. Se den første filmen her. 

Se sesong 1-6 her.

Ballers på HBO Nordic med "The Rock"

Ballers - NFL-drama med "The Rock" 

HBO-serien Ballers hadde premiere tilbake i 2015 og ble positivt mottatt internasjonalt. Komedien har hittil fire sesonger og den femte sesongen kommer i midten av august. Vi roper hurra for det og ønsker The Rock tilbake på fråtselista vår! 

Dwayne "The Rock" Johnson spiller den pensjonerte NFL-superstjernen Spencer Strasmore. Fotballkarreieren er avsluttet og nå tilbringer han dagene sine som finansrådgiver for de nåværende spillerne. Amerikansk fotball er kjent for sine enorme pengesummer, så det er å forvente at serien bærer preg av mye glitter og glamor i kjent amerikansk stil (les: biler og damer). En finansrådgiver er absolutt på sin plass.  

Noen tenker kanskje "uh, "The Rock" er ikke noe for meg". Men vi liker det! Dwayne Johnson kler rollen som pensjonert rockestjerne fra fotballsporten. Han er morsom med en stor dose selvironi. Skuespilleren har utviklet seg enormt fra hans første skuespillerprestasjoner sent på 1990-tallet og det er gøy å se! 

Se sesong 1-4 her.

Og du? Har du allerede sett alle sesongene, se traileren for sesong 5 her.

City On A Hill på HBO Nordic

City On A Hill - Storbykrim

Er du også en krimfanatiker sånn som oss? En god krim er aldri feil! Krimserien City On A Hill fra HBO Nordic er en av de mest omtalte seriene i 2019. Filmpolitiet omtalte serien som en av seriene de gledet seg aller mest til i løpet av 2019. Og det er ikke uten grunn! 

En av grunnene til at denne serien skrytes opp i skyene av anmelderne og serieeksperter verden over er mye på grunn av skaperne bak serien. Serien er nemlig skapt av Ben Affleck og Chuck MacLean!

I Boston, en by preget av mye kriminalitet, møter vi FBI-agenten og statsadvokaten Jackie Rohr (Kevin Bacon) og DeCourcy Ward (Aldis Hodge). Skuespillerprestasjonene er fantastiske og vi blir lett revet med inn i en serie som forsøker å belyse korrupte politifolk, politikk, rasisme, religion og familiebånd. 

Se sesong 1 her.

The Loudest Voice med Russle Crowe

The Loudest Voice - Et gjensyn med Russel Crowe 

I miniserien The Loudest Voice blir vi kjent med skaperen av FOX News, Roger Ailes, ikledd Russel Crowes skikkelse. "I believe in the power of Television", runger det fra Crowe i miniserien. Og det skulle vise seg at dette var en visjon som stemte godt. 

Miniserien omhandler Ailes' liv som skaper av kanskje verdens mest kjente nyhetskanal. Rupert Murdoch hentet inn Ailes i 1996 for å skape FOX News. Tiden som har gått siden den tid har vist at Ailes' tro på fjernsynets makt og påvirkningskraft var så korrekt som det kunne ha blitt. 

Det er Showtime som står bak miniserien på seks episoder. I serien blir vi bedre kjent med hvordan FOX News og verden forandret hverandre. Vi kommer blant annet på innsiden av hvordan FOX News kjempet med andre TV-distributører om å bli den første TV-kanalen som sendte nyheter 24 timer i døgnet. FOX vant og ble større enn alle andre takket være Ailes' visjon om å være "fast, loud and edgy". 

Se alle episodene her.

Chernobylserien på HBO Nordic

Chernobyl - Tidenes beste TV-serie 

Du vet når man forteller om en skikkelig bra TV-serie man har sett nylig og omtaler den som "tidenes beste TV-serie" et lite, ugjennomtenkt øyeblikk? Jepp. Vi har alle vært der. Men Chernobyl fra HBO er faktisk tidenes beste TV-serie. Serien, som omhandler Tsjernobyl-ulykken i 1986, har oppnådd tidenes beste rangering på film- og serienettstedet IMDB - en ragering på hele 9.5 av 10 stjerner! 

Det er altså Tsjernobyl-ulykken vi får en brutal historieleksjon om i denne miniserien på fem episoder. Katastrofen som tidligere statsleder Mikhail Gorbatsjov har beskrevet som kanskje den egentlige årsaken til Sovjetunionens fall. Skaperen bak serien, Craig Mazin, har laget en dramatisk historietime hvor vi er tett på katastrofen i flere ledd.  

Vi blir godt kjent med kjemikeren Valery Legasov (spilles av Jared Harris) og energisjef Boris Shcherbina (spilles av Stellan Skarsgård). Når samvittighetsfulle Legasov rapporterer til sin overordnende, må han sakte men sikkert fortelle om hvilken katastrofe dette er - ikke bare for Tsjernobyl, men potensielt for hele omverden. Skuespillet er ekstremt godt - karakterene vekker tillit hos publikum og de viser en god kjemi. Noe som gjør at man føler katastrofen helt inn i margen. 

Se alle episodene her.

Band of Brothers på HBO Nordic

Band of Brothers - En serie for bucketlisten 

HBO-serien Band of Brothers handler om en gruppe amerikanske fallskjermjegere, E-kompaniet eller "Easy Company". Vi følger gruppen med soldater gjennom historiske hendelser som da de alliertes styrke invaderte Normandie, Operation Market Garden og slaget ved Bastogne.

Alle de ti episodene viser krigens grusomheter, men også sterke bånd, fra fallskjermjegernes perspektiv. Serien er blant annet produsert av Steven Spielberg og Tom Hanks, som tidlig på 2000-tallet var opptatt av andre verdenskrig. Først kom Saving Private Ryan (1998), før Band of Brothers ble sluppet i Norge i 2003. 

Etter at seriens braksuksess, kom oppfølgeren The Pacific i 2010. 

Se alle episodene her.

Pose på HBO Nordic

Pose - Glitter og glamor 

HBO-serien Pose handler om at vi alle i bunn og grunn bare vil være den vi egentlig er. Og det skal vi få lov til. Vi skal respekteres for den vi er, den vi vil være, det vi gjør og de valgene vi tar. I serien tas vi med til glitter og glamor i ballroom-miljøet i New York på 80-tallet. Et fritt sted for hvite, hvor transer, homofile, drag queens og andre som ikke blir aksepter for sitt sanne jeg, kan komme å være seg selv og mer til. 

Hovedbudskapet i Pose er som tittelen sier: "hvem er ekte, og hvem poserer?". Serien setter fokus på mangfold og friheten til å være seg selv, men også til hvilken kost. Men hva betyr det egentlig å være seg selv? Er det å være den du er født til å være, eller er det å være den du lenge har drømt om å være? 

Vi møter blant annet småbarnsfaren Stan, som har en fin jobb i Trumpkonsernet. Et konsern som baseres suksess på hvor mange rungende bygg du har i New Yorks travleste gater. Suksess baseres kun på fasade. Hvilken bil du kjører, hvilken dress du går med og hvor du klipper håret. Stan har ikke den typiske konsernstilen og må virkelig ut av sin komfortsone da han forteller at han tenner på transkvinner. I en dialog med Angel, som er prostituert, forteller Stan at det er hun som er mest ekte av dem. For hun tørr å være den hun er - med alt det som kommer med det. 

På en måte føles denne serien nødvendig. Samtidig får man hjertesorg av at den i vår tidsalder er nødvendig. Men viktigst av alt: denne serien skaper forståelse og tolleranse, kanskje noe av det vi trenger mest av i dag. 

Se sesong 1-2 her.

The Act på HBO

The Act - Hårreisende brutalt fra virkeligheten 

Dramaserien The Act er en fortelling om Gypsy (Joey King), som egentlig ikke er syk, men som er syk allikevel. Gypsy lever et beskyttet liv i et spesialtilpasset hus sammen med moren sin, Dee Dee (Patricia Arquette), i Springfield Missouri. Det er datterens enorme sykdomshistorie og morens stå-på-vilje som står i fokus. 

Da Gypsy er åtte år gammel, blir hun plassert i rullestol. Moren Dee Dee mener at hun må det på grunn av en muskulær sykdom. I tillegg har Gypsy både allergier og fordøyelsesproblemer, så i tillegg til en rullestol får hun sine måltider via en sonde. Bare så vi har det klart - dette er bare en liten håndfull av sykdommene Dee Dee tydelig og klart mener at Gypsy har. Problemet er bare at Gypsy er tilnærmet helt frisk. 

Dee Dee lider av den noe ukjente diagnosen Münchhausen By Proxy. Kort fortalt handler det om at en omsorgsperson fabrikkerer eller fremkaller sykdommer hos barn. På utsiden kan mor-datter-forholdet se feilfritt og perfekt ut - den syke datteren har en omsorgsfull mor som gir opp alt for å beskyttet barnet sitt. De to inviteres til uttallige TV-opptredner og fornøyelsesparker. På innsiden av det rosa, noe dukkehuslignende huset, er situasjonen en helt annen. Moren tjener gode penger på veldedige organisasjoner og privat personer som ønsker å hjelpe datteren og hennes syke datter. 

Etter hvert som Gypsy blir eldre forstår hun at noe er riv, ruskende galt. Hun finner ut av hun er eldre enn det moren forteller henne. Da hun sniker seg ut for å drikke Coca-Cola oppdager hun også at hun ikke er allergisk mot sukker. Dette er en absurd historie å se i et serieformat - og enda mer absurd er det at dette er en sann historie! Noen av scenene er skremmende like faktiske hendelser. 

Jeg kunne beskrevet denne serien i uttallige sider, men jeg stopper her. Hvis du vil vite hvordan denne fortellingen ender, og lære enda mer om en sykdom vi burde snakke mer om, se serien nå! 

Se alle episodene her.

Divorce med Sarah Jessica Parker i hovedrollen

Divorce - Når alt rakner

Sarah Jessica Parker (kjent fra Sex And The City) spiller hovedrollen i HBO Nordics dramaserie Divorce. Seriens tittel avslører mye av dramaseriens tematikk - nemlig hva som skjer når et ekteskap rakner. Før premieren på den første sesongen tilbake i 2014, hadde det gått hele 12 år siden Sarah Jessica Parker hadde hatt en TV-opptreden. 

Ironien i Divorce er at serien er et bilde på hvordan livet til Carrie fra Sex And The City kune ha blitt dersom hun hadde havnet i et ekteskap uten hverken lidenskap eller gnist. I dramserien spiller hun Frances, en middelaldrende kvinne i et OK- ekteskap. Hun er gift med Robert (Thomas Haden Church) og ekteskapet har nå kommet til det stadiet hvor alt den andre personen gjør er irriterende. 

"How do you go from eight years of happy mariage, to wanting to blow someones head of", sier Frances.  

Jessica Parkers karakter setter maskineriet i gang for å skille seg fra Robert. Men det er ikke bare bare. Kalde føtter, ekteskapsterapi, trygghet og flere faktorer er sentrale da Frances bestemmer seg for å skille seg. Selv kaller HBO serien for en dramakomedie, men vi syns det er på sin plass å beskrive denne serien som en dramaserie. For det er nettopp der den er best. 

Se sesong 1-3 her.