• svein2

«Charter» Svein Østvik: Ser frem til å koble av med norsk humor på ferie

Når geoblocken nå fjernes, vil ikke charterkongen gå glipp av sine tv-favoritter - selv på ferie i sydligere strøk.

Tidligere kunne du følge Svein Østvik (58) som et jovialt arbeidsjern med et stort hjerte for både dyr og mennesker på «Farmen kjendis».

Men det er med sin energiske personlighet og rungende latter i TV-programmet «Charterfeber» han gjennom fem sesonger for alvor ble kjent for det norske folk. Kongsberg-gutten er fortsatt en ivrig globetrotter.

Visste du at du kan se TV overalt med RiksTV? Med RiksTV-appen på mobil, nettbrett og AppleTV samt tilgang til alle dine TV-favoritter på Mac og PC, kan du snart se TV overalt innen EU og EØS. Les mer om TV overalt her. 

Men det er en ting hele Norges charterkonge har savnet på tur: muligheten til å følge sine favorittprogrammer.

– Jeg er avhengig av min daglige dose med humorprogrammer. Og den serien som har gjort aller mest inntrykk på meg, som jeg har vært så hekta på at jeg nesten har blitt litt deppa når jeg ikke har fått sett det, er «Dag». Det har en sammenheng med han der slitne fyren som ligger og sover i gangen til Atle Antonsen, eller «Dag». Han der minner litt om meg selv i blant, forteller Svein og bryter ut i smittende latter.

Se video! 

Geoblocken oppheves

Allerede under neste utenlandsferie vil pipen få en annen lyd for Svein. Snart blir den såkalte geoblocken opphevet, og du vil få tilgang på norsk TV også i utlandet. Det får reiseglade Svein til å juble i barnlig iver.

– Geoblock? Hvor er det? På Stovner? fleiper Svein hjertelig.

– Å få se norsk tv på sydenferie synes jeg høres jævlig bra ut! Når du da kanskje har fått deg et glass for mye i løpet av dagen og skal hjem på rommet for å hvile, da kan det være greit å få en smakebit av Norge noen ganger. Det gir en fin og god trygghet før du skal ut på livet. For det er ikke så lett å forstå seg på disse spanske såpeoperaene som surrer på tv der nede, flirer Svein, men understreker at han ikke tilbringer hele dagene foran skjermen når han er på tur.

– Det er ikke sånn at jeg vil anbefale noen å være tv-slave på sydenferie. Jeg elsker jo å leve når jeg er i syden! Men noen ganger er det deilige å kunne koble av med noe hjemmetrygt også - før du skal ut på glattisen igjen. Og et tv-program skapet jo også glede!

Påfyll av norsk humor

Svein omgir seg av humor og latter i hverdagen - selv om han også har en følsom og mer seriøs side. Det er likevel humoren han trekkes mot på TV-skjermen - og særlig norske humorprogrammer. Og nå kan han endelig få med seg favorittprogrammene - helt uten spansk dubb.

– Å være i syden, men likevel få med meg «Dag» på tv - det hadde vært helt fantastisk! Så er jeg jo også drita glad i «Neste sommer». Hjemme er det sånn at jeg parkere bilen i en rasende fart, det har til og med skjedd at jeg har kjørt inn i en av disse bjelkene i garasjen - bare for å rekke neste episode! Da blir det langt billigere å få det med seg en episode under avslappende omgivelser i varme strøk, forteller Svein.

Det er særlig i de sene ettermiddagstimer hvor han utmattet slår seg ned på sengen etter en dag i solsteiken, han har savnet avkoblingen.

– Jeg må innrømme at det har vært et savn. Plutselig er det en serie du følger veldig med på, så må du vente helt til du kommer hjem! Jeg er ikke så flink å følge med på nett, streaming og den slags - jeg er for gammel til det, jeg. Det er det sikker mange som kjenner seg igjen i. Da hadde det vært deilig og: «Gud, den går nå!». Så har du en time og to før du skal ut og spise middag eller noe slik, hvor du kan koble av med noe godt i glasset. Helt suverent, egentlig!

Vintersport i sommerland

Når soltørste nordmenn har trukket mot sydlige strøk i vinterhalvåret, har det frem til nå gått på bekostning av den glødende interessen for de norske skiheltene. I dag kan du få både i pose og sekk - det til sportsinteresserte Sveins store glede.

– Så er det jo utrolig kjedelig å gå glipp av store sportsøyeblikk. Jeg elsker å se på skiskyting, det er en rimelig heftig sport. Så å gå rett fra stranda til å se innspurten til Johannes Thingnes Bøe i skiskyttersporet hadde vært oppskriften på en perfekt ferieopplevelse!