• n0FIAHJwtHc

Foto: NTB Scanpix

Gigantoppgjør i første runde

Manchester United og Chelsea har hentet inn hver sin klubblegende for å få skuta på rett kjøl. På søndag barker de to gigantene sammen på Old Trafford.

Se hele TV-programmet for runden nederst i denne saken

Forrige sesong av Premier League var en eneste lang fotballfest, hvor spenningen holdt seg på topp helt til siste spark på ballen. Helt på topp dominerte Manchester City og Liverpool fullstendig, noe de vanvittige poengsummene lagene sto igjen med – henholdsvis 98 og 97 – viser til fulle.

Lenger ned på tabellen var det vanskeligere å spå utfallet av kampene. Man fikk inntrykk av at alle kunne slå alle, og den gamle klisjéen om at kampen ikke er over før dommeren blåser i fløyta, stemte virkelig for Premier League 2018/19.

Uten at uforutsigbarheten på noen måte er et tegn på at ligaens dårlige kvalitet, snarere tvert imot: Det er ikke vanskelig å argumentere for at Premier League er verdens beste fotballiga for øyeblikket. Man kan jo bare ta en titt på hvor alle finalistene i Champions League og Europa League kom fra.

Ole Gunnar Solskjær som manager i Manchester United

FOTO: NTB Scanpix

Legende mot legende

Fredag 9. august sparkes ligaen vi elsker i gang igjen, og alt tyder på at vi står foran nok et fyrverkeri av en sesong. Allerede klokken 17.30 på søndag får vi et storoppgjør det er knyttet stor spenning til, når Manchester United tar imot Chelsea.

Ole Gunnar Solskjær hadde god flyt den første tiden etter at han inntok managerstolen, men så klabbet det fælt på slutten av sesongen. Det blir ekstremt spennende å se hvilke grep Solskjær har gjort før denne sesongen, og ikke minst hvilke spillere han har i troppen. United har hatt flere spillere i kikkerten i dette overgangsvinduet, og det har vært mye usikkerhet rundt hvilke spillere som forlater klubben. Er Pogba fortsatt United-spiller på søndag?

Frank Lampard er ny manager i Chelsea

FOTO: NTB Scanpix

Chelsea endte på tredjeplass i forrige sesong, 26 poeng bak Manchester City. I sommer ble det klart at klubblegenden Frank Lampard overtar managerstolen etter Maurizio Sarri, etter at midtbanespilleren som var i Chelsea i 13 år, hadde imponert som manager for Derby.

Blant Chelsea-fansen er det knyttet stor spenning til hva Lampard kan få til i londonklubben, som vant Premier League så sent som i 2016/17-sesongen. Chelseas overgangsnekt er imidlertid gjeldende også denne sesongen, og Lampard får dermed ikke handlet spillere før neste sesong.

Vi forventer et forrykende oppgjør fra to klubber som garantert føler de har noe å bevise etter de siste par sesongene.

Manchester United i Premier League 2018/2019-sesongen

FOTO: NTB Scanpix

Tett og jevnt

Manchester City er selvfølgelig blant de aller største favorittene til å stikke av med pokalen også i år. Laget er rett og slett bunnsolid, og har en av verdens beste managere i Pep Guardiola. Klubben har sagt adjø til en drøss med spillere, med Vincent Kompany som det største navnet, og har (foreløpig) ikke hentet inn særlig mange nye.

Ett unntak er midtbanespilleren Rodri (22), som de hentet fra Atlético Madrid. Uansett hva som skjer i overgangsvinduets siste dager er det imidlertid liten tvil om at City har en bunnsolid tropp, og blir hard å bryne seg på også denne sesongen.

Salah for Liverpool i oppkjøringen til Premier League

FOTO: NTB Scanpix

Liverpool-fansen har all grunn til å glede seg til den nye sesongen, med tanke på lagets utvikling under Jürgen Klopps joviale ledelse. Formkurven har stort sett pekt rett til værs, noe triumfen i Champions League og sølvet i serien er håndfaste bevis på. Samtidig må det ha vært smått frustrerende både for fans og klubb at man - til tross for en helt fantastisk innsats i serien - ikke greide å snyte City for gullet.

I skrivende stund har ikke Scouserne vært blant de mest aktive på overgangsmarkedet, men man kan jo også spørre seg om det strengt tatt er nødvendig med særlig mange forsterkninger.

Tottenham havnet på fjerdeplass i forrige sesong, etter at de en stund hadde heng på de to i toppen av tabellen. Så begynte de å snuble litt, men reddet sesongen ved å spille seg til en, for klubben, historisk Champions League-finale. Klubben gjorde ikke ett eneste kjøp før forrige sesong, men i dette vinduet har de hentet den spennende franskmannen Tanguy Ndombele fra Lyon.

Samtidig har Kieran Trippier forsvunnet til Atlético Madrid. Klubbens fans håper nok at Spurs skal ta enda et steg i årets sesong, som blir den første hele sesongen på londonklubbens nye stadion.

FOTO: NTB Scanpix

Arsenal har hentet inn Gabriel Martinelli (Ituano), Dani Ceballos (Real Madrid, lån), William Saliba (St. Etienne) og Nicolas Pépé (Lille), og håper nok at friskt blod skal hjelpe klubben med å finne tilbake til gammel storhet. Samtidig forsvinner en rekke spillere ut, blant annet gamle helter som Aaron Ramsey, Petr Cech og Danny Wellbeck.

Vi gleder oss til å se hva utskiftningene betyr for Unai Emerys mannskap, som garantert ikke var fornøyd med femteplassen i forrige sesong.

FOTO: NTB Scanpix

Endelig i gang igjen

Vil de gamle klubbheltene Ole Gunnar Solskjær og Frank Lampard greie å finne tilbake til gammel storhet i henholdsvis Manchester United og Chelsea? Vil City fortsette maktdemonstrasjonen fra de siste par sesongene, eller har Liverpool gjort grepene som skal til for å ta de igjen? Er det fortsatt Tottenham som styrer over Nord-London, eller skal Arsenal reise kjerringa etter noen sesonger under pari? Kan de nyopprykkede gamle storhetene Norwich og Sheffield United hevde seg på øverste nivå? Hvem blir denne sesongens overraskelse, og hvem blir de nye profilene?

Spørsmålene er mange – og sånn som vi gleder oss til å få svarene! Det hele starter fredag klokken 21.00, når Liverpool møter nyopprykkede Norwich. Kjør da, Premier League!

Du kan se hele 6 kamper i første runde. Alle vises på TV 2 Sport Premium 1:

9. august
21.00: Liverpool - Norwich 

10. august
13.30: Westham - Manchester City
16.00: Bournemouth - Sheffield United
18.30: Tottenham - Aston Villa

11. august
15.00: Newcastle - Arsenal
17.30: Manchester United - Chelsea