• Harry-Maguire

NY REKORD: Harry Maguire satte ny overgangsrekord da han gikk til Manchester United for svimlende 80 millioner pund. FOTO: NTB Scanpix

Derfor blir Maguire så viktig for Solskjær og United

Aldri har noen klubb betalt mer for en forsvarsspiller. Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad tror likevel Solskjær har gjort et godt kjøp.

Manchester United satte overgangsrekord da de bladde opp 80 millioner pund (omtrent 865 millioner kroner) for Leicesters forsvarsklippe Harry Maguire, og dermed knuste Liverpools rekord fra noen overgangsvinduer tilbake, da de betalte 75 millioner pund for Virgil van Dijk.

Er du klar for en helt ny sesong av Premier League? Les mer og bestill TV 2 Sport Premium med din TV-pakke og se 200 direktesendte kamper fra årets sesong! 

Øyvind Alsaker tror Harry Maguire er riktig mann for Manchester United, og at prislappen kan rettferdiggjøres.

– Harry Maguire er en spiller Ole Gunnar Solskjær trenger i sitt prosjekt, av mange grunner. Han er en ledertype, han er en midtstopper med gode ferdigheter med ball, en spillende type som Solskjær ønsker seg ved siden av Lindelöv - som også har de kvalitetene – og han er en duellspiller som også kan score mål. Han er fantastisk i lufta på dødball. 

Full pakke

Alsaker tror Maguire vil bli et godt tilskudd til Manchester Uniteds tropp, men påpeker samtidig at det er vanskelig å spå hvor godt han vil gjøre det i klubben.

– Ole Gunnar Solskjær får jo en pakke her som jeg tror kommer til å løfte laget, både defensivt og offensivt. At Guardiola også vurderte Maguire forteller jo også at dette er en midtstopper som har tatt enorme steg på relativt kort tid. Så får vi se om han fortjener prislappen, oppsummerer Alsaker.

Ledertype

Også Kasper Wikestad tror Harry Maguire kan bli en viktig brikke for Manchester-klubben i sesongen som sparkes i gang fredag kveld.

– Jeg tror Maguire kan bli veldig viktig for United. De har funnet den spilleren de måtte ha, og har gått hele veien for å få tak i han. United-forsvaret har manglet den ene ledertypen, og kanskje også en ordentlig ballspillende midtstopper – selv om de nå egentlig har to, i Lindelöv og Maguire.

Tiden vil vise om han er verdt pengene, men det er nesten ingen pris som er for dyr dersom man lykkes med kjøpet. Det har jo van Dijk allerede vist. Jeg tror kanskje ikke Maguire er helt i van Dijks klasse, men det var en spiller de måtte ha, og nå har de fått han.

– Prisen ikke det viktigste

Wikestad mener man ikke skal se seg blind på prisen. Det viktigste er hva slags tomrom spilleren kan fylle i den aktuelle klubben.

– Den spilleren man har bestemt seg for, og mener det er akkurat den spilleren man trenger og man har råd til å betale, da er ikke prisen det viktigste. Man kan ikke rangere en spiller som bedre enn en annen fordi han kostet mer. Hvis det viser seg at Maguire er spilleren United trengte, så er han definitivt verdt prisen.

Og da er kanskje prisen til og med billig. Man snakket jo om prisen for van Dijk, at det var mye, men det har vist seg å være en veldig, veldig god investering.

Parallell til van Dijk

Øyvind Alsaker sier seg enig i kollegaens oppsummering, og ser også paralleller mellom Maguire og van Dijk – ut over de rekordhøye summene Liverpool og United måtte ut med for å få tak i spillerne.

– Man kan godt si at det er en parallell mellom Liverpools kjøp av van Dijk og Solskjærs kjøp av Maguire. Vi så jo hvordan van Dijk løste et stort problem under Jürgen Klopp, nemlig det defensive. Hvis Maguire kan gjøre noe tilsvarende i Manchester United, som lakk mål forrige sesong, så vil det være et gigantisk løft.

Og jeg tror du må begynne med et solid fundament om du skal løfte Manchester United. Det er noe som heter at «strikers win you matches, defences win you titles”, så jeg tror det er en god strategi av Solskjær å begynne med å styrke forsvaret, slik han har prioritert i sommer.

På fredag kveld klokken 21.00 sparkes Premier League i gang igjen, med oppgjøret mellom Liverpool og Norwich. For Manchester United er Chelsea motstander i første runde, og de to gigantene barker sammen søndag klokken 17.30.

Er du helt sikker på at du er klar for en ny sesong? Her kan du sikre deg tilgang til det som etter alle solemerker blir en uhyre spennende sesong.