• LFC

Uhyre spennende toppkamp når Liverpool tar imot Tottenham

Rødt mot hvitt, ligatopp mot tredjeplass, nord mot sør – det brygger opp til en fantastisk fotballkamp når Liverpool tar imot Tottenham på Anfield.

Etter landslagspausen er det endelig klart for mer Premier League-fotball, og på søndag får vi en virkelig godbit når Liverpool møter Tottenham på Anfield.

De siste fem Premier League-oppgjørene mellom de to lagene har endt med tre seiere til Liverpool, én til Tottenham, og én uavgjort.

Men alle som følger ligaen vet at statistikk og tidligere resultater har fint lite å si når lagene på søndag møtes til dyst på Anfield. Dagsform og flyt i sesongen har atskillig mer å si, og her er det de røde fra Liverpool som virker klart sterkest.

Er du glad i engelsk fotball? Med RiksPakken er TV 2 Sport 1 og 2 inkludert i TV-pakken! Det betyr at du har tilgang til kamper fra Premier League, Champions League og mye annet sportslig snadder. Les mer om RiksPakken her

Knallsterke lag

Det er selvfølgelig ikke vanskelig å trekke fram Liverpool som det av lagene som har hatt den beste sesongen så langt. De har levert jevnere enn Tottenham, og har høyere toppnivå. Liverpool har uansett vært i en egen klasse i år, noe også tabellsituasjonen viser. Det er kun Manchester City som henger med i kampen om ligatrofeet, og Liverpool har en luke på hele 15 poeng ned til Tottenham på tredjeplass (riktignok med en kamp mer spilt).

Tottenham skinner riktignok sterkt når de viser seg fra sin sterkeste side, med fantastisk fotball det er vanskelig å forsvare seg mot.

Samtidig har de liljehvite fra London en tendens til å løfte seg mot sterk motstand, noe vi har sett eksempler på også i år, for eksempel i Champions League. Og det er som sagt liten tvil om at denne sesongens utgave av Liverpool er sterk motstand - hvis de spiller opp mot sitt beste, er det vel få lag det er verre å møte.

Tottenham må stille uten Harry Winks og Eric Dier, mens Serge Aurier er tvilsom.

Liverpool har hatt en rekke spillere ute med skade, men ser ut til å ha en rekke av dem klare for storoppgjøret på søndag: Meldinger fra Anfield tyder på at både Joe Gomez, Jordan Henderson, Dejan Lovren, Xherdan Shaqiri og Naby Keita kan være klare til kamp.

Tottenham i Premier League

Fantastisk ramme

Derfor kan vi glede oss til en særdeles spennende kamp, der fint lite er avgjort på forhånd, selv om Liverpool må tåle å være de klare favorittene.

Både på grunn av spillet så langt denne sesongen, men også fordi de har hjemmebane. Det er aldri hyggelig å være bortelag på Anfield, og i år er det mindre hyggelig enn på mange år.

Fansen fra London vil nok uansett møte mannsterke opp, og hjemmefansen – med gull i blikket – vet vi kommer til å gi alt.

Vi seere kan dermed se frem til en fantastisk ramme rundt en uhyre spennende kamp, med smekkfulle tribuner av fans som synger for full hals. Og vi blir svært overrasket dersom dette oppgjøret ender målløst, så denne kampen er det bare å glede seg til.

Kampen går på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium, søndag kl. 17.30. Dersom du allerede er RiksTV-kunde kan du også se kampen i nett-TV og i RiksTV-appen på mobil, nettbrett eller AppleTV. God kamp!